Επιστροφή στην φυσική μας θέση

0

Όπως λένε οι στίχοι ενός γνωστού τραγουδιού όχι “πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια” αλλά ακριβώς και λίγο παραπάνω με βάση τα ακριβή στοιχεία από την τελευταία εκείνη αγωνιστική στο γήπεδο του Ατρομήτου που στην λήξη του ακριβώς προιώνιζε μια στιγμή από τις πιο άσχημες στην ιστορία του συλλόγου και ειδικά στο τμήμα του ποδοσφαίρου και της ΠΑΕ.

ÁÑÁÂÉÄÇÓ ÁÅÊ - ÇÑÁÊËÇÓ (ÐËÅÉ ÏÖ FOOTBALL LEAGUE 2014-2015)

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω σε εκείνη την χρονική στιγμή τι μπορεί να πρωτοθυμηθεί κανείς, από τον γενικότερο χαμό που επικρατούσε στην ΠΑΕ με τους Αδαμίδη και αργότερα τον Δημητρέλο και τι να πρωτοπεί κάποιος για όλες τις καταστάσεις που συνέβησαν ή και συνέβαιναν την δεδομένη εκείνη χρονική συγκιρία, αμέσως όμως μετά είχαμε να σκεφτούμε πιθανότητες και τι έρχεται από την καινούρια μέρα. Ευτυχώς βέβαια και για άλλους δυστυχώς βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι και μπήκαν μπροστά για να σταματήσουν όλη αυτή την κατάσταση και να εποιχειρήσουν μια ανοικοδόμηση σχεδόν από την αρχή.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Το να βρεθεί μέσα σε όλα αυτά ο Μελισσάν ήταν ένα πράγμα που τοποθετούσε πολλά ευθύς εξαρχής στην σειρά τους και όλα τα μετέπειτα άρχισαν να εξελίσσονται με βάση αυτό που έχουν σχεδιάσει από την αρχή του όλοι όσοι βρίσκονται σε καίριες θέσεις μέσα στην ομάδα αλλά και γενικότερα στην ΠΑΕ.
Έτσι λοιπόν από την πρώτη μέρα κιόλας αυτό είχαμε πεί ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να φτάσει στο σημείο που έφτασε την Δευτέρα το απόγευμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται με σκληρή δουλειά και προσήλωση στον στόχο που δεν ήταν άλλος από τις ανόδους που και τελικά πέτυχε η ομάδα. Ακριβώς το ίδιο έγινε πέρυσι που ήταν και η πρώτη περίοδος που η ΑΕΚ γυρνοβολούσε σε κάθε συνοικία και περιοχή της Ελλάδος για να αντιμετωπίσει όχι ως σωματεία άσχημα γιατί εκεί στις μικρότερες κατηγορίες υπάρχουν πολλές ομάδες που ίσως μερικοί να τις έχουν ξεχάσει ήδη αλλά κάποια στιγμή συμμετείχαν και στην πρώτη κατηγορία του πρωταθμήματος Ελλάδος.
Αυτό που όμως γνώρισε η ομάδα και όλοι όσοι είμαστε κοντά της ακόμα και σε αυτά τα δύο χρόνια ήταν κάποιες όντως πρωτόγνωρες συνθηκες και γήπεδα σε μέρη της χωρας που δεν έχεις λόγια να πείς και απλά κάποια στιγμή που θα έρθει θα το ξανασκεφτείς αδιάφορα πλέον.

Οπότε το πιο σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η ΑΕΚ κατάφερε και έκανε πράξη αυτό που είχε βάλει ως στόχο, την επάνοδό της σε σύντομο χρονικό διάστημα και για να τα λέμε όλα δεν υπάρχει ίσως και πιο σύντομο από αυτό που έκανε η ομάδα τόσο πέρυσι με τους ποδοσφαιριστές που είχε τόσο και φέτος με αυτούς που ήταν και πέρυσι αλλά και με αυτούς που ήρθαν.

Για αυτόν τον λόγο ναι να είμαστε ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι αφού επιτεύχθηκε η μαθηματική άνοδος τέσσερις αγώνες πριν και το φνάλε των πλέι-οφ, βέβαια μένει και για του λόγου το αληθές η κατάκτηση και της πρώτης θέσης για την ομάδα και αυτό θα πρέπει να είναι ένα θέμα που πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές της ομάδας καθώς να υπενθυμίσουμε ότι οι διακοπές δεν άρχισαν ακόμα.

Σίγουρα και την Δευτέρα η νίκη ήρθε από τον Ανάκογλου και την έμπνευσή του εκείνη την στιγμή στο σούτ αλλά γενικά η ομάδα πάλι στο πρώτο κυρίως ημίχρονο δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα και για αυτό δεν είχε και πολλά πράγματα στο πρώτο κυρίως μέρος, αλλά στην επανάληψη όπως σωστά παρατήρησε και ο Δέλλας είχαμε κάποια διαστήματα που προσπάθησε με σωστή λογική να κυκλοφορήσει την μπάλα και πέτυχε κάποιους συνδυασμούς καλούς αλλά το τελικό αποτέλεσμα έμεινε ίδιο.

Αυτό βέβαια που είχε σημασία ήταν στο τέλος η νίκη με την οποία ήρθε η μαθηματική εξασφάλιση του εισητηρίου της ανόδου στην Superleague και αυτό μόνο, τώρα βέβαια είναι πιθανό να δούμε και διαφορετικούς σχηματισμούς από τον προπονητή αλλά θεωρώ πως σίγουρα είναι και στο μυαλό του ίδιου του Δέλλα η κατάκτηση και της πρώτης θέσης.

Η ομάδα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να φύγει και την Κυριακή με το διπλό από την Κόρινθο όπου και θα διεξαχθεί το παιχνίδι ανάμεσα στην Παναχαϊκή και την ΑΕΚ, οπότε σιγά σιγά θα έχουν και περισσότερο χρόνο και κάποια παιδιά που μέσα στην σεζόν δεν είχαν πάρει τόσο χρόνο και επιπλέον να δεί και το τεχνικό επιτελείο την κατάσταση και άλλων ποδοσφαιριστών.

ΟΣΟ ΖΩ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩΩΩ

Υ.Γ. :Όσο βέβαια και αν τράβηξε ίσως περισσότερο από όσο ήταν το θέμα με την διοίκηση και τον Τραϊανό Δέλλα φάνηκε την Δευτέρα ότι δεν υπάρχει προφανής λόγος για τέτοια σενάρια, όσο και να το θέλουν κάποιοι σίγουρα και η διοίκηση ξέρει πότε θα μιλήσει με τον προπονητή και ο Δέλλας ξέρει πότε θα δεί την διοίκηση…
Ούτως ή άλλως η ομάδα από όσο φαίνεται εδώ και καιρό έχει μπεί σε οργάνωση της επόμενης σεζόν..αυτό ίσως λέει πολλά.

Υ.Γ. 1:Στην ομάδα επανέρχονται πλέον και οι τρείς ακόμα ποδοσφαιριστές που για πειθαρχικά παραπτώματα ήταν εκτός, οπότε ο Δέλλας στους επόμενους αγώνες τους υπολογίζει κανονικά, βέβαια άσχετα με το τι γίνεται την τωρινή χρονική στιγμή υπάρχει και το ρόστερ που συμπληρώνεται για την επόμενη σεζόν. Τις αδυναμίες τις έχουν διακρίνει οι πιο πολλοί οπότε μετά και τους Σιμόες και Γκάλο χρειάζεται ακόμα περισσότερα για να κατορθώσουν αυτό που λεγόταν όταν πλέον επέστρεφε στην θέση της η ομάδα…πολλά όμως ονόματα ακούγονται και θα ακουστούν διότι ακόμα στην αρχή είμαστε…αλλά μην τα πέρνετε και όλα τοις μετρητοίς.


Comments are closed.