ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ε ναι λοιπόν, είμαστε πρόσφυγές!

Published

onΑυτό το άρθρο απευθύνεται στους λίγους, ευτυχώς, ανθρώπους που αισθάνονται ΑΕΚ αλλά συνεχίζουν να έχουν και φασιστικές αντιλήψεις και ιδέες.

Γράφει ο Νίκος Μπουσμπούκης

Ένα πράγμα γίνεται σίγουρα κατανοητό μετά την σημερινή παρουσίαση του Μουσείου Προσφυγικού ελληνισμού. Η ΑΕΚ, η ιδέα της ΑΕΚ, προέρχεται από πρόσφυγες, εκπροσωπεί πρόσφυγες, ανθρώπους που διήνυσαν πριν από σχεδόν 95 χρόνια το Αιγαίο για να δουν μια καλύτερη μέρα.

Αυτοί που δημιούργησαν αυτό που σήμερα εμείς λατρεύουμε ήταν βρώμικοι, μύριζαν θάλασσα και έψαχναν απεγνωσμένα μία δουλειά για να μην πεθάνουν από την πείνα τα… βρώμικα παιδιά τους. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς πήγαν σε μέρη γκέτο, κάτι σαν τα σημερινά κέντρα κράτησης. Και όμως τα έκαναν σπίτι τους, δημιούργησαν γειτονιές που τώρα εμείς λατρεύουμε, γειτονιές όπως η Ν.Φιλαδέλφεια.

Σήμερα, σχεδόν έναν αιώνα μετά βλέπουμε την ίδια ιστορία μπροστά στα μάτια μας. Παιδιά όπως αυτό της φωτογραφίας δεν τα κατάφεραν. Άλλα, έφτασαν τελικά εδώ αλλά δεν βρίσκουν τίποτα άλλο εκτός από μίσος και μισανθρωπιά. Παιδιά που μπορεί να δημιουργούσαν την δικιά τους ΑΕΚ και την δικιά τους Ν.Φιλαδέλφεια. Και μπορούν ακόμα να τα καταφέρουν. Μίσος βρήκαν, άλλωστε, και οι ιδρυτές της δικιάς μας ΑΕΚ.

Γνωρίζοντας κάποιος οπαδός της ομάδας μας την ιστορία της και τις ιστορικές καταβολές της πως μπορεί να είναι φασίστας;

Καλό είναι να αγαπάτε την ΑΕΚ και την πατρίδα σας. Κακό είναι να την αγαπάτε… εριστικά.


 

Continue Reading
Advertisement