Ζήκος: Πρωτάθλημα είναι παίκτες στην πρώτη ομάδα!

0

Ο Άκης Ζήκος είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα στην ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.

zikos

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε πως στόχος είναι να ανεβαίνουν παιδιά έτοιμα για την πρώτη ομάδα και αυτό θα είναι σαν πρωτάθλημα για τις ακαδημίες. Παράλληλα, μίλησε για το γηπεδικό και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως σε ένα περίπου μήνα θα είναι έτοιμο το τρίτο γήπεδο, τόνισε πως ο Έρικ Μπουράκι θα έρχεται στην Ελλάδα μία εβδομάδα κάθε μήνα για επιστημονική υποστήριξη, ενώ ανέλυσε και όλο το πλάνο και τη φιλοσοφία που θα έχουν από εδώ και στο εξής οι ακαδημίες.

Συγκεκριμένα τόνισε:

Το πρωτάθλημα είναι να βγάλουμε παιδιά για την πρώτη ομάδα.

Η ΑΕΚ θα επιλέγει τα παιδιά. Από κριτήρια δικά μας, με βάση τα χαρακτηριστικά τους και να πληρούν όλα τα κριτήρια. Να τα εκπαιδεύσουμε σωστά και να τα διαπαιδαγωγήσουμε. Να δρουν και να σκέφτονται επαγγελματικά. Να έχουν ήθος. Ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Παίκτες που λείπουν από την Ελλάδα.

Όλοι θα έχουμε ρόλους. Όλοι να είμαστε προσηλωμένοι και να έχουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Όλα θέλουν πειθαρχία για να πετύχουν.

Ότι πιο σοβαρό και δημιουργικό έχω κάνει ποτέ. Έχω να δώσω πολλά και να κερδίσω πολλά. Ένα ληθαράκι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ομάδα της ΑΕΚ. Να υπάρχουν παίκτες από τα σπλάχνα όχι για να πουλήσουμε αλλά να τους βλέπουμε στην ΑΕΚ. Σε λίγα χρόνια θα δουλεύουμε σε Ευρωπαϊκά πρότυπα. Τα παιδιά που θα φεύγουν να λένε ότι έχουν περάσει από τις ακαδημίες της ΑΕΚ.

Από την ηλικία των 16 και μετά ο Μπουρακί θα τους κάνει επαγγελματίες. Θα τους βοηθήσει να μην έχουν προβλήματα και να έχουν αντοχές υψηλού επιπέδου.

Ο Μητροτάσιος θα οργανώνει την προσπάθεια και θα οργανώνει τους προπονητές.

Μας λείπει ένας γιατρός για τις προπονήσεις. Να έχουμε γήπεδο για να οργανώσουμε τη φιλοξενία των παιδιών αυτών.

Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει γήπεδο για τις ακαδημίες. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα για τα Σπάτα. Όσο πιο γρήγορα γίνεται θα έχουν δικό τους γήπεδο.

Θα κάνουμε κάποιες προπονήσεις στα Σπάτα και οτιδήποτε άλλο πρόβλημα υπάρχει θα το λύσουμε σε συνεργασία με την πρώτη ομάδα.

Μέσα στη χρόνια θα θέλαμε να βρούμε πόλεις και με κριτήριο τον άνθρωπο για να μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί του.

Θα γίνονται camp με κάποιες προπονήσεις και τεστ. Μετά θα έρχονται και οι προπονητές θα κρίνουν αν μπορούν να παραμείνουν. Για να γίνει αυτή η αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρχουν κριτήρια.

 

Για τους γονείς:

Θα ξεχωρίσουμε τους γονείς μέσα στο γήπεδο. Τους θέλουμε κοντά και συγχρόνως μακριά. Αν μπουν σωστοί κανόνες θα πάνε όλα καλά.

 

Αν υπάρχει πρότυπο ομάδας που θα ακολουθηθεί:

Δεν θέλω να πω για κάποιο μοντέλο. Θα το φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι και θα είναι το δικό μας μοντέλο.

 

Για το τρίτο γήπεδο:

Αρχικά θα κάνουμε ότι και σήμερα. Αλλά σύντομα θα είναι έτοιμο το γήπεδο στα Σπάτα.

 

Για το αν θα υπάρξει ενιαία φιλοσοφία και σύστημα με την πρώτη ομάδα σε βάθος χρόνου:

Πρέπει να δώσουμε έμφαση για τους παίκτες που θα παίζουν σε όλα τα συστήματα.  Κεντρικά θα έχουμε σίγουρα μια φιλοσοφία. Τι ποδόσφαιρο θέλει να παίζει η ομάδα.

 

Για το πότε θα ξεκινήσουν οι μεγάλες ομάδες προπονήσεις:

Οι μεγάλες ομάδες θα ξεκινήσουν τα εργομετρικά από το Σάββατο και μέχρι τις 2 Αυγούστου θα έχουμε αρχίσει. Τα πιο μικρά τμήματα από Σεπτέμβριο.

 

Για τον Έρικ Μπουράκι:

Ένας άνθρωπος με αρκετές γνώσεις που θα ετοιμάζει τα παιδιά από τα 16 και μετά και θα τα κάνει ολοκληρωμένους από πλευράς φυσικών δυνάμεων παίκτες. Θα έρχεται μία εβδομάδα κάθε μήνα.

 

Για τους προπονητές που έφυγαν:

Ένας έντιμος και ηθικός άνθρωπος έχει την ευχέρια να πάρει τα διπλώματα στο μέλλον. Δεν εξαρτάται από τα διπλώματα. Θα λειτουργήσουμε αξιοκρατικά και δίκαια.

 


Comments are closed.