Ζήτω η ΑΕΚ του λαού της!

0

karavani

Η γενιά των προσφύγων, Μάνα με τα μάτια που φλογάνε, κίνησε τότε σηκώνοντας στον ώμο σαν να ήταν το μωρό της, τη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, το θαύμα των προσφύγων, την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Σε αυτούς και μόνο χρωστάμε το γλυκό θησαύρισμα που πίνουμε ζώντας μαζί της την καθημερινότητα μας.

 

Η γενιά των προσφύγων, αυτοί περπατούσαν ώρες, μέρες ολόκληρες, έχοντας κάπου επάνω τους την ΑΕΚ σαν άρμα που λάμπει πάντα μαζί τους, μέσα τους, πλάι στην κάρα που μέσα’ κει ζάρωσαν οι φαμελιές τους, ρίχνοντας τις βαρύθυμες ματιές τους στον ουρανό, την ώρα της νοσταλγίας, την ώρα της θλιβερής ανάμνησης των μακρινών χιμαιρών.

 

Η γενιά των προσφύγων, αυτοί που τους λάτρεψε η ίδια η Γή και απ’ όπου πέρασαν και όπου έμειναν έγινε σύμμαχος τους. Βράχοι ολόκληροι γίναν ένα μαζί τους, ποτάμια ορμητικά, νερά που πάντα κυλούσαν δίπλα τους, ακόμα και οι ερημιές άνθισαν για τους ταξιδευτές του πόνου, που το ισκιωμένο το γνώριμο του μέλλοντος μεγαλείο της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου θα είναι εδώ για να θυμίζει σε όλους την ιστορία τους και να μαρμαρώνει τα χέρια που στέλνουν στεφάνια σε κηδείες μαφιόζων.

 

Τόσα χρόνια βλέπω τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η εκάστοτε εξουσία της ΑΕΚ, για να κερδίσει χώρο μέσα μας αυτό που ονομάζω «σύνδρομο του περαστικού». Από δίπλα και οι πλασιέ του παντός μάς πουλάνε αυτό που χρειαζόμαστε, την υπομονή. Αυτήν έθεσα σε λειτουργία όταν είδα έστω και τη λέξη ΑΕΚ στην κηδεία ενός βασανιστή της χούντας, ενός βιαστή που ο ίδιος είχε μαγνητοφωνήσει το βιασμό, ενός παρακρατικού τομαριού που στο κάτω – κάτω και τελείως κυνικά να το δεις υπεξαίρεσε 4 δις από την ΑΕΚ και ήταν από τους βασικούς συντελεστές μιας κατηγορίας ανθρώπων του συστήματος «κερδοσκοπικός αθλητισμός» που πριν πάνε οι ίδιοι στον τάφο έστειλαν εκεί την ΑΕΚ.

 

Ας είναι… δεν θα υποδείξουμε εμείς τι θα κάνει η εταιρεία τους. Η δική μας ΑΕΚ πάντως δε θα κατέθετε ποτέ ένα τέτοιο στεφάνι της ντροπής. Η δική μας ΑΕΚ είναι οι απόγονοι αυτών που βλέπετε στην φωτογραφία. Η δική μας ΑΕΚ είναι μόνο ο λαός της. Αυτός που κάθε χρόνο καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, εκεί που τιμάται η μνήμη των θυμάτων της χούντας και όχι των βασανιστών! Ζήτω η ΑΕΚ του λαού της… τώρα και για πάντα!

 

ΥΓ. Το μέλλον της ΑΕΚ δεν θα είναι το δώρο κάποιου μεγιστάνα. Το μέλλον της ΑΕΚ η θα είναι επίτευγμα του λαού της, ή δεν θα υπάρξει καθόλου!

 

 

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Παναγιώτης Αλιατάς

 

[email protected]

twitter

facebook

 

Αν σας εκφράζει η διαφορετική οπτική στα θέματα του αθλητισμού. Αν αισθάνεσαι την ανάγκη να εκφράσετε την διαφωνία σας. Μπορείτε να μας βρείτε και στη σελίδα της στήλης στο Facebook


Comments are closed.