ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ησυχία, παρακαλώ. Δουλεύουμε εδώ !

Αυτό που κάνει όμορφο καί χρήσιμο τον κόσμο μας είναι Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ. Τίποτα δεν υπάρχει χωρίς να έχει καί το αντιθετό του.

Published

on

faskela2Αυτό που κάνει όμορφο καί χρήσιμο τον κόσμο μας είναι Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ. Τίποτα δεν υπάρχει χωρίς να έχει καί το αντιθετό του. Ξέρετε: Κρύο-Θερμότητα, Καλό-Κακό, Ψηλό-Κοντό, Δύναμη-Αδυναμία, Γερός-Ασθενής, Γρήγορα-Αργά, Μέρα-Νύχτα καθώς καί τα κλασσικά: Τίμιος-Μαρινάκης, Πατρίδα-Σαμαράς, Ήθος-Βενιζέλος, Ανάπτυξη-Ελλάδα κλπ. Με την συνύπαρξη τών αντιθέτων έρχεται η πρόοδος. Φαντάζεστε να υπήρχαν μόνο έμψυχα (ζωντανά) καί όχι καί άψυχα (ξύλα, πέτρες, κέρματα, μπουκάλια κλπ); Τι θα πετάγαμε τότε στον Σιδηρόπουλο, ή τον Σπάθα γιά παράδειγμα; Τα παιδιά μας; Γατιά καί κουταβάκια; Ή θα πρέπει να πηγαίνουμε στο γήπεδο με την πεθερά μας γιά νά ‘χουμε κάτι πρόχειρο;
-Μα, παιδάκι μου, είμαι ‘γω γιά να με τρέχεις στο γήπεδο; Τι δουλειά κάνει αυτός ο διαιτητής που μού λες;
-Σώπα πεθερούλα μου καί θα σού κάνω γνωριμία μαζί του …ουρανοκατέβατη !
Δύσκολα πράγματα. Δε λέει, λοιπόν.
Όλη η ομορφιά καί η σοφία γύρω μας στηρίζεται στην αντίθεση. Καί κυρίαρχη αντίθεση άλλη από τού Αρσενικού-Θηλυκού δεν υπάρχει. Καί …γαμώ τις αντιθέσεις, ε; Τρίχες καί έμβολο ο ένας, τρύπες καί χνούδι η άλλη.
-Δεν έρχεσαι, ομορφούλα, να …ψαχτούμε γιά διαφορές μεταξύ μας;
-Μιά στιγμή να ντυθώ !
-Μη μού το χαλάς…
Βέβαια υπάρχουν καί οι …οπισθοδρομικοί, που προσπαθούν χαριτωμένα, να γεφυρώσουν τις αντιθέσεις τών δύο φίλων:
-Καλέ παίδαρε, τι βρίσκεις σ’ αυτήν την ξενέρωτη, που δεν έχω εγώ;
-Κοίταξε, βασικά αυτή βρίσκει σε εμένα…
-Ννναί; Μπορώ να ψάξω κι εγώ;
-Ναί, όση ώρα θέλεις, αλλά …μόλις φύγω !
Λοιπόν, αγόρια, η βασικότερη διαφορά μας με τα θηλυκά είναι η δύναμη. Εμείς την έχουμε στην κορμάρα μας, αυτές στο μυαλό. Μούσκλα εμείς, σκέψεις αυτές. Ποντίκια εμείς …γάτες αυτές:
-Πω, πω κάτι μπράτσα που έχεις, αγάπη μου.
-Τα πρόσεξες, ε;
-Ε, ναί. Πετάς κι αυτά τα σκουπίδια στον κάδο, όπως θα φεύγεις;; Εύκολο είναι ! Με τέτοια μπράτσα…
Βέβαια υπάρχουν καί σημεία υπεροχής τών γυναικών. Όπως γιά παράδειγμα, αντέχουν περισσότερο στο ψύχος, επειδή έχουν υψηλότερα ποσοστά στο υποδόρειο λίπος. Γι αυτόν τον λόγο στην Κορέα καί στην Ιαπωνία, εδώ καί 1.500 χρόνια οι δύτες είναι κυρίως γυναίκες! Είναι οι περίφημες “Αμα” (Amma). Που βουτάνε γυμνές καί μπορούν να μένουν σε βάθος 6-8 μέτρων, πάνω από 5΄! Αυτές είναι καί η αιτία που πολλοί ναυτικοί ορκίζονται πως “είδαν” γοργόνες !
Τό ‘χουν αυτό οι ναυτικοί, οι ναρκωμανείς καί οι σουρωμένοι: Βλέπουν απίθανες εικόνες. Τα μάτια τους κάνουν από “πουλάκια” μέχρι γοργόνες ! Ναυτικός στην Βρώμικη Θάλασσα τής Σούπας Λιγκ είναι ο κόκκινος Σάββας. Χτυπημένος από παραισθήσεις βλέπει τον Threeλο κουρέλι καί όμως …μαγεύεται ! Σουρωμένος είναι ο Σαββίδης (άτιμη, ρώσικη βότκα ! Η καλύτερη είσαι. Ένα ποτήρι ίσον …κανένα!) κι όπως κάθε πότης που σέβεται τις γουλιές του, βλέπει από “παπάδες” μέχρι τον Ροναλντίνιο, τον Μέσι καί τον Μπέϊλ στα ασπρόμαυρα !
Εμ, τότε εκείνος ο νεαρός Γιαννακόπουλος, τι είναι καί έχει παραισθήσεις;
Βλέπει μιά ΑΕΚ πατημένη από την διορισμένη Διαιτησία, λεηλατημένη από την απουσία Κρατικού ελέγχου στα λαμόγια της, παραπεταμένη από ένα σύστημα, που δεν κρίνει άξιο τον μπατίρη ΠΑΟ να πάει στην Ευρώπη καί όμως τού επιτρέπει να συμμετέχει στην ντόπια Σούπα Λιγκ, αντί να βρίσκεται στα Τάρταρα κι όμως: Στα μάτια του η ΑΕΚ είναι …ευνοημένη ! Κι όχι μόνον έχει αυτή την παραίσθηση, αλλά …σκούζει κι όλας:
-Γίνονται διακρίσεις υπέρ τής ΑΕΚ !
-Πού, πού; Δεν βλέπω…
-Να εκεί: Στο ΟΑΚΑ !
-Αφεντικούλι, να σού φέρω κάτι; Στερείσαι από κάτι; Πες μου…
Δεν βλέπω να μοιάζει με ναυτικό το Γιαννακοπουλάκι. Δεν τον κάνει “θαλασσόλυκο” η τρικυμία στο κρανίο του. Κάτι άλλο θα συμβαίνει με τις παραισθήσεις του καί δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε μαζί του. Η ΑΕΚ είναι Ιδεολογία, Όραμα, Εικόνισμα, Εκκλησιά καί πολλά άλλα. Βάλ’ τε ό,τι θέλετε, αλλά Ίδρυμα ΔΕΝ είναι. Ας φροντίσουν τις παραισθήσεις τού νεαρού άλλοι, πιό κατάλληλοι. Εμείς έχουμε ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ δουλειά μπροστά μας: Πρέπει να χτίσουμε τις δυό Εκκλησιές: Την ΑΕΚ καί το Γήπεδό της. Μητροπόλεις γιά τα εκατομμύρια τών πιστών της.
Όλοι οι άλλοι, να βλέπετε παρακαλώ, αλλά ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ !

Μαστρο-Νίκος Περδίκης

Continue Reading
Advertisement