Ζιάγκος: «Η ΑΕΚ θέλει δυναμική για να ξεκολλήσει»

0

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μιλάει αποκλειστικά στο AEK LIVE για την προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας μπάσκετ.Τί απαντά στους επικριτές του

ZiagkosΣτην εκπομπή «Μοναδική Βασίλισσα» και στον Νικόλα Μαργαρίτη μίλησε χθες ο κόουτς της ομάδας Βαγγέλης Ζιάγκος, ο προπονητής που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να «αναγεννήσει» τη Βασίλισσα και να την επαναφέρει εκεί που ανήκει.

Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθησαν, και από τον Νικόλα και από τους ακροατές, άκουσε τα σχόλια αλλά και την κριτική, έπεισε για την συγκέντρωση του στο στόχο της ανόδου και ζήτησε την στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Ζιάγκος:

Για τον Γιώργο Αμερικάνο. «Παρόλο που η γενιά η δική μου δεν είχε τη τύχη να τον δει να αγωνίζεται αλλά να μάθει από τις περιγραφές αυτών που τον είχαν θαυμάσει ότι πρόκειται για ένα τεράστιο αγωνιστικό μέγεθος, είχα την τύχη να τον γνωρίσω και να τον συναναστραφώ τις εποχές που δουλεύαμε στα υπόγεια του «Μόσχος», όταν ο Γιώργος Αμερικάνος ερχόταν καθημερινά και ανέπνεε το «οξυγόνο» του, έμενε έστω μισή ώρα να χαζέψει τη προπόνηση, να μιλήσει με παλιούς και καινούριους φίλους και να έχω τότε την μεγάλη τύχη να τον γνωρίσω και να συνειδητοποιήσω πως εκτός από χαρισματικός παίκτης ήταν και μια εμβληματική προσωπικότητα, και όχι μόνο για τον κόσμο και τους οπαδούς της ΑΕΚ. Ας αναπαυθεί η ψυχή του».

Για το πρώτο, νικηφόρο, παιχνίδι του πρωταθλήματος της Α2 σε μια δύσκολη έδρα. «Αυτό που τονίζαμε και επαναλαμβάναμε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, ακόμη και μετά την αποτυχία στο ματς του Κυπέλλου, για την οποία ασφαλώς φέρουμε ευθύνη και την οποία έχουμε αναλάβει, ότι στόχος ήταν το φορμάρισμα της ομάδας ώστε να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Ο στόχος επετεύχθει, προχωράμε κανονικά».

Για την αρνητική κριτική που έχει δεχτεί . «Όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με την προπονητική, γνωρίζεις πως είσαι εκτεθειμένος και πως είσαι εκείνος που θα δεχτεί και αρνητική κριτική, πολύ περισσότερο όταν αναλαμβάνεις ένα μέγεθος όπως η ΑΕΚ. Ο κόσμος είναι απαιτητικός, του λείπουν οι χαρές, και πρόσθεσε σε αυτά την πικρία για την επιλογή να αγωνιστεί η ΑΕΚ στη Β Εθνική. Όταν ξεκίνησε πέρσι αυτό το εγχείρημα, λίγοι πιστέψαμε σε αυτό, αισθανθήκαμε «μοναξιά» σε αυτή την προσπάθεια, ήταν λίγοι οι οπαδοί που μας πίστεψαν και μας ακολούθησαν, αλλά πραγματικά πιστεύω πως και με εφαλτήριο τη νίκη στη Κρήτη, ο κόσμος, βλέποντας σιγά σιγά την ομάδα να βελτιώνεται και την Α1 κάθε εβδομάδα που περνάει να έρχεται όλο και πιο κοντά, θα αρχίσει να «ζεσταίνεται» και θα στηρίξει την ομάδα. Αυτή την στιγμή η ομάδα είναι σαν ένα κάρο που έχει κολλήσει στη λάσπη, χρειάζεται την δυναμική του κόσμου για να ξεκολλήσει».

Τι να περιμένει ο κόσμος της ΑΕΚ από το προπονητικό τημ και τους παίκτες τη νέα σεζόν. «Να καταθέσουν τη ψυχή τους στο γήπεδο, οι αθλητές να ματώσουν τις φανέλες και να δημιουργήσουμε την παρακαταθήκη, ώστε στο τέλος της χρονιάς να επιτευχθεί ο ένας και μόνος στόχος, η άνοδος την Α1».

Αν είναι ποιοτικότερο το φετινό ρόστερ «Δεν θα ήθελα να κάνω μια τέτοια σύγκριση σε επίπεδο ποιότητας και ίσως να μειώσω την προσφορά παιδιών που πέρσι προσπάθησαν και πέτυχαν την άνοδο στην Α2.Αυτο όμως που μπορώ να κάνω, μιλώντας με δεδομένα Α2, είναι να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο πως έγιναν οι καλύτερες δυνατές επιλογές στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου, νοικοκυρεμένου και όχι σπάταλου μπάτζετ, με παιδιά που έχουν εμπειρία και από την κατηγορία αλλά και από Α1,που κυριως όμως έχουν τον ψυχισμό να αντέξουν στην επίπονη διαδικασία του πρωταθλητισμού και να φέρουν εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή. Μπορεί ο πολύς κόσμος να μην γνωρίζει τα ονόματα αυτών των παιδιών αλλά πρόκειται για συγκεκριμένη κατηγορία, με συγκεκριμένες απαιτήσεις και με συγκεκριμένο προυπολογισμό.».

Για τα φαβορί για άνοδο και για τις ομάδες που θα δυσκολέψουν την ΑΕΚ.«Πιστεύω πως θα μας δυσκολέψουν οι περισσότερες ομάδες, γιατί πρόκειται ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Α2 τα τελευταία χρόνια, κατά γενική ομολογία, με πολύ καυτές έδρες, ομάδες επαρχιακές όπως ο ΟΦΗ, ο Ερμής Λαγκαδά, οι Σέρρες, ο Ηρακλής, ομάδες που η εικόνα τους στο ξεκίνημα μπορεί να μην εμπνέουν φόβο, είναι όμως ομάδες που μεταμορφώνονται στην έδρα τους. Γι’αυτό και νομίζω πως η νίκη στη Κρήτη είχε το δικό της ειδικό βάρος, είναι μια έδρα από την οποία δεν θα περάσουν εύκολα τα φαβορί. Όπου φαβορί θεωρείται το Ψυχικό, ομάδα που έχει δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεση της για άνοδο, ο Κόροιβος Αμαλιάδας, η Καβάλα που έχει διατηρήσει πεντάδα από την περσινή Α1, αλλά και με προσθαφαιρέσεις επίσης από Α1, ο Φίλλιπος Βέροιας, παρά την ήττα του την α΄αγωνιστική».

Για την πρόκληση της Α1 και τις προσδοκίες του κόσμου. «Καταρχήν πριν από οποιοδήποτε άλλον, υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις έχουμε εμείς οι ίδιοι από τους εαυτούς μας, αλλιώς δεν θα αναλαμβάναμε αυτή την ευθύνη και δεν θα παίρναμε αυτό το ρίσκο. Να θυμίσω πως από πέρσι έχει ξεκινήσει ένας σχεδιασμός τριετίας, με συγκεκριμένο πλάνο και από την διοίκηση και από εμάς με πρώτο στόχο την άνοδο στην Α1 και στη συνέχεια, με επίσημη τοποθέτηση και του προέδρου και του κ.Αλεξίου, τότε ξεκινάμε, δεν θα είναι κανείς ευχαριστημένος μόνο με την άνοδο, στην πραγματικότητα ο στόχος είναι να καθιερωθεί ξανά η ομάδα σε πολύ υψηλό επίπεδο».

 

Νίκος Μαργαρίτης


Comments are closed.