“Η ΑΕΚ θα αποκτήσει το σπίτι που της αξίζει”

0

andriopoulosO κ. Ανδριόπουλος παρουσίασε με λεπτομέρειες το πλάνο για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του νέου γηπέδου, αλλά και στη σημασία που θα έχει η κατασκευή του για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα αναφέρθηκε για τη χρηματοδότηση του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά και στο χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του. Ο κ Ανδριόπουλος δεν παρέλειψε να μιλήσει για τα δύο μουσεία που θέλει να φτιάξει ο Δημήτρης Μελισσανίδης:

“Στα δέκα τελευταία χρόνια δεν έχω νιώσει σε ποσότητα και σε ποιότητα συναισθήματος όσο απόψε εδώ. Η δουλειά μας είναι αυτή εδώ. Θα σας δείξουμε τι έχει γίνει, να απαντήσουμε στα πάντα. Με την δήμαρχο και τους συνεργάτες της προχωρήσαμε τις μελέτες μας από τον περασμένο Μάιο. Δεν είναι μόνο ο αθλητικός χώρος, αλλά επηρεάζει όλη την περιοχή. Επηρεάζει όλο το Δήμο. Ανάπτυξη για όλο το Δήμο. Η οικογένεια της ΑΕΚ θέλει κέντρο μνήμης και πολιτισμού, με ενέργειες του Δήμου θα γίνει ανάπλαση και αναμόρφωση της περιοχής. Το άλσος είναι 485 στρέμματα, 2,5 φορές ο εθνικός κήπος. Θησαυρός πραγματικά για τη πόλη. Πρέπει να αναδειχθεί και έτσι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων.

Το πιο κοντινό ΜΜΜ είναι ο σταθμός του Περισσού. Πρέπει η πόλη να έχει καλύτερη πρόσβαση εκεί. Σήμερα διαπιστώσαμε ότι η γραμμή 4 του Μετρό που βρίσκεται σε προκαταρκτικό σχέδιο θα φτάνει μέχρι τα Πευκάκια. Σήμερα πήραμε τα σχέδια στα χέρια μας από την εταιρία. Σε 6-10 χρόνια θα είναι ο σταθμός στα Πευκάκια.

Η πρόταση μας είναι η αθλητική εγκατάσταση και το μουσείο της ΑΕΚ, όπως κάθε μεγάλη ομάδα της αξίζει. Και για το μεγαλύτερο προσφυγικό μουσείο στην Ελλάδα, όνειρο του Δημήτρη Μελισσανίδη. Τα μεγάλα έργα θέλουν και μεγάλα οράματα. Όταν μας το είπε δεν καταλάβαμε τι εννοεί. Εκτός από όλους τους πρόσφυγες θα αφορά και όλους τους Έλληνες. Και εγώ έχω ιστορίες από τον παππού μου για την προσφυγιά. Αφορά τον κάθε Έλληνα που έχει μια ιστορία. Το τρίτο μέρος της πρότασης είναι το άλσος. Αν το συντηρείται κανονικά η ΑΕΚ θα είναι μαζί σας. Από την αρχή η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν από τις τις λίγες περιοχής με ορθή δόμηση. Το 1960 έπαιζε και μεγαλουργούσε εδώ. Το 1978 δημιούργησε την σκεπαστή ένας οραματιστής ο Λουκάς Μπάρλος, το 1990 είδαμε υψηλής ποιότητας ποδόσφαιρο, το 2003 ήταν μια μέρα που στην ιστορία της ΑΕΚ πρέπει να μας διδάσκει. Όποιος μένει πίσω δεν βοηθά. Μετά το 2013, έρχεται το 2015. Το σπίτι μας! Η διετία αυτή θα είναι η υλοποίηση του έργου. Θα μας πείτε πως το θέλετε και με ποιες παρατηρήσεις. Από τις καλύτερες ομάδες που έχουν δημιουργηθεί για το γήπεδο είναι με τον κ.Κυρατσού για το γήπεδο, που έχει παραστάσεις από Ελλάδα και Ευρώπη. Ο κ.Μαγιοκέφσκι είναι υπεύθυνος για την στατική μελέτη και το στέγαστρο. Και μετά θα έχουμε όλες τις απαραίτητες ειδικότητες του έργου.

Το μουσείο της ομάδας θα είναι 950 τετραγωνικά μέτρα, το μουσείο προσφυγιάς επίσης 950 τετραγωνικά μέτρα. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Θα ολοκληρωθεί η μελέτη σε 60-90 μέρες και θα είναι 31-34.000 θέσεις, θα φανεί το επόμενο διάστημα. Θα είναι γήπεδο 4 αστέρων, θα έχει 40 σουίτες με 5 διαφορετικούς τύπους καθισμάτων. Δεν θα έχει καθόλου εμπορικές χρήσεις, που είναι μια πονεμένη ιστορία για την ΑΕΚ. Θα έχει μόνο σύνοδες αθλητικές χρήσεις. Θα διαθέτει 1.200 υπαίθριες θέσεις πάρκινγκ και 400-500 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ.

Δεν θα ξεπεράσει τα 65.000 τετραγωνικά μέτρα όλο το έργο. Θα σέβεται το έργο τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Δεν θα έχει καμία ανάγκη αντιδράσεων. Έχοντας μεγάλη εμπειρία αυτό που είχε σχεδιαστεί το 2003 ήταν ένα φαραωνικό σχέδιο και δεν ξέρω αν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί. Το σημερινό είναι το εφικτό. Μας αρέσει να δημιουργούμε έργα εφικτά, που σε 2 χρόνια θα γίνουν πραγματικότητα, δεν θα μείνουν στις μακέτες. Θα γίνει μια επένδυση 65 εκατομμυρίων ευρώ, ο Δήμος θα αποκτήσει έσοδα σε μία διετία από τέλη και από την αθλητική εγκατάσταση που έχει στερηθεί πάνω από 5 εκατ.ευρω.

Το κράτος από το ΦΠΑ θα εισπράξει πάνω από 11 εκατ.ευρώ, οι φόροι από τις συνεργαζόμενες εταιρίες θα φτάσουν τα 10 εκατ.ευρώ, ενώ 2,5 εκατ.ευρώ θα είναι οι σφαλιστικές εισφορές. Στόχος είναι και η αναβάθμιση του Δήμου που έχει χάσει 130 εκατ.ευρώ τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένας απλός υπολογισμός. Είναι 25 Κυριακές, με 24.000 κόσμο και 12 ευρώ το κάθε άτομο. Επίσης θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας κατά την πορεία των έργων. Όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία του θα υπάρχουν 400-500 θέσεις εργασίας.

Το χρονοδιάγραμμα αναφέρει ότι από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο θα ασχοληθούμε με την μελέτη, με το επιχειρηματικό σχέδιο. Είναι ένα έργο που δεν αναζητά χρηματοδότηση από τράπεζες, θα το πληρώσει η οικογένεια της ΑΕΚ και θα της ανήκει. Θα συνδράμει η Πολιτεία επίσης με νέες οι παλαιότερες ανακοινώσεις της. Αυτή είναι η πρόταση μας, θα καλύψει η ΑΕΚ το κόστος κατασκευής για αυτή. Θα δημιουργήσουμε νέους και κοινόχρηστους χώρους, που θα φέρουν έσοδα στον Δήμο, θα αναβαθμιστεί η περιοχή και το πάρκινγκ του γηπέδου θα λειτουργεί όλη την εβδομάδα για τους πολίτες. Αυτή είναι η προσφορά της ΑΕΚ προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η κατασκευή του γηπέδου θα βοηθήσει στην ανάπλαση της πόλης, ο σταθμός του Περισσού θα συγκοινωνεί με τον Δήμο που δεν είναι συγκεντρωμένος τώρα. Μπορεί πεζόδρομος να γίνει για 500 μέτρα που θα περπατά ευχάριστα ο δημότης από το σταθμό προς το γήπεδο ή στο κέντρο της πόλης. Σε αυτούς τους χώρους μπορούν να υπάρχουν και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης. Επίσης στο ρέμα του Ποδονίφτη πρέπει να γίνει καθαρισμός να καθαριστεί και να γίνει ένας ωραίος κοινόχρηστος χώρος. Με αυτές τις παρεμβάσεις αλλάζει την εικόνα και την λειτουργία του χώρου. Σήμερα στην περιοχή υπάρχουν ιδέες πεζοδρόμου, να φωτισθούν και μετά να οδηγούν τον θεατή ή τον πολίτη στον προορισμό του.

Να υπάρχει ένα άλσος κέντρο οξυγόνου για δράσεις οικογένειας για πολιτών, να αγαπηθεί το άλσος και να αγκαλιαστεί. Είναι σε καλή κατάσταση ήδη, μπορεί να βελτιωθεί και άλλο για να το πετύχουμε αυτό. Η ΑΕΚ και η οικογένεια της είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια λειτουργίας του άλσους. Θέλω να πω ότι έχω δει ακόμη δύο τέτοια έργα και είμαι βέβαιος ότι η ΑΕΚ θα αποκτήσει το σπίτι που της αξίζει”


Comments are closed.