“Η ΑΕΚ θα πρωταγωνιστούσε χωρίς τα χρέη”

0

αεκφοινικαςΓια τις δυσκολίες του ανδρικού τμήματος βόλεϊ μίλησε ο παλιός παίκτης της ΑΕΚ Νίκος Ντεβεντούδης. Μιλώντας στην “Ώρα των Σπορ” τόνισε πως πρέπει να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι που συνολικά θα βοηθήσουν το τμήμα, το οποίο πληρώνει ακόμη τα παλιά χρέη.

“Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εγώ το είχα πει και πριν χρόνια που πάρθηκε η απόφαση να υποβιβαστεί η ομάδα. Το ποσό που χρωστάει η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο για να μπορέσει να σταθεί στην Α1. Μακάρι να βρεθεί κάποιος και να βάλει έστω και λίγα χρήματα. Τι να πω. Μακάρι να μπορέσει κάποιος να βάλει έστω και 150.000 ευρώ με τα οποία θα μπορέσουν να γίνουν οι διακανονισμοί και να ξεμπερδέψει το τμήμα από τα παλιά χρέη. Αν δεν βρεθεί μια λύση, τα χρέη αυτά θα την κρατάνε πάντα δέσμια

Τη σήμερον ημέρα είναι δύσκολο να βάλει κάποιος χρήματα που ξέρει πως θα τα χάσει και πόσο μάλλον για παλιά χρέη τα οποία δεν έχει δημιουργήσει αυτός. Άκουγα παλιά που έλεγαν θα κάνουμε διακανονισμούς και έπαιρναν τους παίκτες και έμειναν τελικά στα λόγια. Εγώ έχω ζήσει πολύ καλές στιγμές με το τμήμα και ο κόσμος επίσης. Μην ξεχνάμε πως πριν λίγα χρόνια το ανδρικό βόλεϊ ήταν το πρώτο τμήμα της Ερασιτεχνικής. Για το χάντμπολ βρέθηκε λύση, το γυναικείο από ότι μαθαίνω πήρε το δρόμο του, μακάρι να βρεθεί και κάποιος άνθρωπος να στηρίξει το ανδρικό βόλεϊ, γιατί το αξίζει αυτή η ομάδα. Είναι πολλά τα λεφτά όμως, μόνο οι Καριπίδης και Τσεργάς μαζί είναι 80.000 ευρώ κοντά. Το χειρότερο είναι πως κάποιοι αθλητές είναι αγριεμένοι, δεν θα δεχτούν εύκολα διακανονισμό χωρίς να δουν χρήματα στα χέρια τους”

Πληρώνει παλιές αμαρτίες
“Η μεγάλη διαφορά του ανδρικού βόλεϊ με το χάντμπολ και το γυναικείο είναι πως αυτά είναι αμιγώς ερασιτεχνικά. Σε αυτά τα τμήματα και να μην πληρωθούν οι αθλητές κανείς δεν μπορεί να κυνηγήσει την ομάδα με αφαίρεση βαθμών. Στο ανδρικό βόλεϊ με την πρώτη στραβή, έχει αφαίρεση βαθμών. Θυμάμαι αυτό που είχαμε πάθει πριν τέσσερα χρόνια. Η ομάδα ήταν 4η τα Χριστούγεννα και ακούγαμε για μηδενισμούς 30 βαθμών. Η ΑΕΚ πληρώνει ακόμα τις παλιές αμαρτίες, για παίκτες όπως ο Νταϊραντού και ο Εστράδα που ήρθαν και δεν πληρώθηκαν ποτέ όσα είχαν συμφωνήσει. Μην ψάχνουμε να βρούμε έναν άνθρωπο, είναι πολλά τα λεφτά. Να βρεθούν 3-4 που θα μπορέσουν με έναν σωστό χειρισμό να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο. Που είναι όλοι οι ΑΕΚτζήδες; Πόσοι λένε οτι το αγαπάνε αυτό το τμήμα; Ας κάνουν ότι μπορούν.”

Πρωταγωνίστρια εάν δεν είχε χρέη
“Είναι πολύ κρίμα για αυτή την ομάδα και τους παίκτες που ανέβηκαν φέτος παρά τις δύσκολες συνθήκες. Στην αρχή πήγαινε και τους έβλεπα, αλλά μετά ντρεπόμουν να τους κοιτάξω στα μάτια. Αυτά που πέρασα εγώ σαν αθλητής δεν μπορώ να τα βλέπω. Δυστυχώς η ΑΕΚ πάντα τα πληρώνει αμαρτίες ανθρώπων που ερχόντουσαν, χρέωναν την ομάδα και μετά σηκωνόντουσαν και έφευγαν. Τα τελευταία τρία χρόνια έγινε μια καλή προσπάθεια, υπήρχαν καλές προθέσεις από την διοίκηση αλλά όταν ο άλλος ενδιαφέρεται και βλέπει ξαφνικά 500.000 ευρώ χρέη, σου λέει κάτσε που θα τα βρούμε όλα αυτά τα λεφτά. Αυτή την στιγμή το επίπεδο στο βόλεϊ έχει πέσει πολύ. Το Βραχάτι που φέτος βγήκε δεύτερο είχε και η Αλεξανδρούπολη 3η είχαν μπάτζετ κοντά στα 200.000 χιλιάρικα. Αν η ΑΕΚ αυτή την στιγμή δεν είχε τα παλιά χρέη θα πρωταγωνιστούσε άνετα στην Α1. Με αυτές τις συνθήκες είναι δεδομένο πως η ομάδα δεν θα μπορέσει να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής. Ότι μπορεί ο καθένας ας το κάνει για αυτή την ομάδα. Δεν της αξίζει να ταλαιπωρείται έτσι”


Comments are closed.