Η ενίσχυση της ΑΕΚ, ενισχύει… το πρωτάθλημα

0

2013082500376_158159049Η συνέπεια των 12 ομάδων της Βόλεϊ Λιγκ αλλά κυρίως η ενίσχυση και ο σοβαρός προγραμματισμός από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ έχουν εκτοξεύσει το ενδιαφέρον στο κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα πριν καν γίνει η κλήρωση για το αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν 2013-14.

Με το «καλημέρα» υπάρχουν σημαντικές διαπιστώσεις. Κατ΄αρχήν με την απουσία του Ηρακλή είναι η πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια που η Θεσσαλονίκη θα εκπροσωπηθεί με δύο ομάδες. Ακόμα και το 1983 που ο Ηρακλής υποβιβάστηκε για πρώτη φορά ή όταν ο ΠΑΟΚ δεν είχε ανέβει ακόμα υπήρχε ο Δημόκριτος, ο Εσπερος Βυζαντίου ή η ΧΑΝΘ.

Επίσης είναι η πρώτη φορά που η Α1 κατά 50% έχει ομάδες που προέρχονται από την περιφέρεια, δηλαδή, έχει έξι ομάδες εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μιλάμε για Σύρο, Πάτρα, Βραχάτι, Αιγίνιο, Αλεξανδρούπολη, Λαμία οπότε και από πλευράς μετακινήσεων τα έξοδα θα είναι περισσότερα. Από εκεί και πέρα θα γίνει… μακελειό για την παραμονή καθώς Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Κηφισιά, Άρης, Παναχαϊκή, Νίκη Αιγινίου και Λαμία θα δώσουν μάχη επιβίωσης.

Αγωνιστικά όλες οι ομάδες έχουν τρεις ξένους εκτός της Παναχαϊκής και του Άρη που έχουν από έναν ξένο και τον Εθνικό, την Κηφισιά και τη Λαμία που έχουν από δύο αλλά είναι σίγουρο πως Άρης και Λαμία θα πάρουν κι άλλους.
Επίσης, όπως φαίνεται όχι μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των ξένων παικτών θα είναι υψηλότερη από την περσινή σεζόν και αυτό θα βοηθήσει στην άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου. Οι καλοί ξένοι της περσινής σεζόν έμειναν στην Α1 ακόμα κι αν χρειάστηκε να αλλάξουν στρατόπεδο όπως ο Καλντέιρα από τον Παμβοχαϊκό στον Ολυμπιακό και ο Ντάμπουβιτς από τη Νίκη Αιγινίου στον ΠΑΟΚ.

Άλλη διαπίστωση είναι ότι οι όλες οι ομάδες έχουν δώσει έμφαση στην συγκρότηση καλής 7αδας αλλά χωλαίνουν στον πάγκο τους με αρκετούς παίκτες να έρχονται από την Α2 για να καλύψουν θέσεις στο ρόστερ. Τις περισσότερες αλλαγές έκαναν, ο Παμβοχαϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Παναθηναϊκός αλλά και η Λαμία με τον Φοίνικα. Μάλιστα Παμβοχαϊκός και ΠΑΟΚ έκαναν ριζικές αλλαγές παρότι ήταν μέσα στην 4αδα την περσινή σεζόν. Τις λιγότερες αλλαγές έκανε ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός.
Είναι επίσης εντυπωσιακό πως μόνο σε τρεις ομάδες είχαμε αλλαγές προπονητών. Στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήρθε ο Γιάννης Λάιος στη θέση του Γιώργου Μπακοδήμου και στον πάγκο του Άρη που ανέλαβε ο Αντρέι Κράβαρικ στη θέση του Βαγγέλη Κουτσονίκα. Επίσης η Λαμία έδωσε τα ηνία της ομάδας στον Γιώργο Γιάτση στη θέση του Κατσιγιάννη που ήταν υπηρεσιακός μετά τη μετακόμιση του Δημήτρη Ανδρεόπουλου από την Λαμία στον Φοίνικα Σύρου.

Το νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ «σκληρό» και δεν θα χωράει λάθη από κανέναν. Δεν υπάρχει ομάδα που είναι «ξεγραμμένη». Εκτός από τον Ολυμπιακό που είναι το μεγάλο φαβορί, τον Φοίνικα με τον Παμβοχαϊκό, τον Εθνικό και τον ΠΑΟΚ που έχουν ένα πολύ μικρό προβάδισμα όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και μάλιστα ορισμένες από αυτές δεν έχουν βγάλει στο τραπέζι όλα τους τα χαρτιά.

Είναι μέρος του άρθρου από το gazzetta.gr για την φετινή volley league


Comments are closed.