Προλαβαίνοντας το ερώτημα σας σχετικά με το αν ο τίτλος θα μπορούσε να είναι απλούστερος σας απαντάμε πως ΝΑΙ θα μπορούσε, αλλά τότε δεν θα είχε πλάκα. Επίσης προλαβαίνοντας τους εξυπνάκηδες (μπορεί να ήταν οι ίδιοι) που θα ρώταγαν γιατί αναφερόμαστε στην Κοκκινοσκουφίτσα και όχι στην Κιτρινοσκουφίτσα όπως στην περίπτωση μας, τους απαντάμε γιατί είμαστε κλασικοί και δεν διασκευάζουμε τα πσραμύθια, παρά μόνο τα χρησιμοποιούμε ως βάση για τις αναλογίες μας.
Γνωρίζουμε όλοι μας τα προβλήματσ που αντιμετωπίζει ο Α. Αλεξίου σχετικά με τη σύσταση της νέας Κ.Α.Ε. είτε από το ρεπορτάζ, είτε από την ανυπαρξία του.
Γίναμε γνώστες της προσπάθειας ανεύρεσης χρηματοδοτών όπως επίσης και της ταυτότητας τους η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν τουλάχιστον προβληματική. Τόσο γιˊ αυτά όσο και γιˊάλλα έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα σημειώματα μας (τα οποία μπορείτε νˊ αναζητήσετε στην ενότητα Κατηγοριοποίηση της ιστοσελίδας μας). Αυτό όμως με το οποίο θˊ ασχοληθούμε σήμερα είναι αυτό για το οποίο εμείς παλεύουμε και δεν είναι άλλο από την αύξηση της εντροπίας.
Το τελευταίο ειδικά διάστημα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Κ.Α.Ε. ο Ν. Γεωργαντζόγλου, ο οποίος είχε εμπλακεί και στο πρόσφατο παρελθόν με την υπό εκκαθάριση Κ.Α.Ε. και απˊ ότι φαίνεται έχει βάλει μυαλό από τα τότε παθήματα του. Φυσικά ο Γεωργαντζόγλου δεν έχει καμία όρεξη σε περίπτωση που πάρει τα κλειδιά του μαγαζιού νˊ αφήσει τον Αλεξίου να κάνει κουμάντο. Όσο ο Αλεξίου δεν έβρισκε καφάλαια για το μετοχικό κεφάλαιο και ότι άλλο χρειάζεται, ο Γεωργαντζόγλου ήταν μια ανεπιθύμητη μεν αλλά υπαρκτή λύση. Την προηγούμενη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 ο Αλεξίου και ο Γεωργαντζόγλου είχαν συναντηθεί στο Σύνταγμα στο μαγαζί του έτερου συγχρηματοδότη (μαζί με τον Γεωργαντζόγλου) Καλεογεώργου. Τα της συνάντησης τα γνωρίζετε και τα έχουμε σχολιάσει εδώ. Κατά τη διάρκεια της σε τηλεφωνική συνομιλία με τον κύριο Ασλανίδη, διαπιστώθηκε το καθολικό μη ενδιαφέρον του Τίγρη για την Κ.Α.Ε. και άρα τη μη χρηματοδότηση της.
Έτσι μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 19 Αυγούστου ο Γεωργαντζόγλου ήταν η ανεπιθύμητη αλλά πάντως υπαρκτή λύση (αν και εφεδρείας), αφού κανείς άλλος λεφτάς δεν φαινόταν πρόθυμος να ξηλωθεί για να χρηματοδοτήσει το μπάσκετ. Αυτά όμως μέχρι τη στιγμή εκείνη, γιατί στη συνέχεια μετά από προσωπική παρέμβαση του «Μεγάλου» (όπως λένε οι πληροφορίες) ο Γεωργαντζόγλου μπήκε στη μαύρη λίστα. Προκειμένου μάλιστα να μην υπάρχουν παραννοήσεις δηλώθηκε με τον πλέον ρητό τρόπο ότι δεν θα έπρεπε να πάρει την Κ.Α.Ε. ο Γεωργαντζόγλου. Από τη στιγμή που η διαταγή μεταβιβάστηκε μέσω της αλυσίδας διοίκησης (chainofcommand που λένε και οι Άγγλοι), άρχισε μιά άνευ προηγουμένου κινητοποίηση για την εξεύρεση άλλης εναλλακτικής λύσης (η αύξηση της εντροπίας που λέγαμε). Έτσι εξηγείται γιατί μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει ο Αλεξίου στο μήνυμα του Γεωργαντζόγλου για την επιβεβαίωση του ραντεβού για σήμερα 25 Αυγούστου (το μήνυμα εστάλη την Παρασκευή 22 Αυγούστου). Προφανώς ο Αλεξίου νοιώθει πιό σίγουρος απˊότι μιά βδομάδα πρίν. Βλέπουμε λοιπόν πώς η εμπλοκή του Γεωργαντζόγλου κινητοποίησε τόσους ανθρώπους στην αναζήτηση εναλλακτικών χρηματοδοτών. Μήπως νˊαπειλήσει νˊασχοληθεί και με άλλα τμήματα μπάς και υπάρξει και εκεί ανάλογη κινητοποίηση;
Για να μην ξεχνιόμαστε εμάς τους παρατηρητές δεν μας ενδιαφέρει τόσο ποιός έχει την μετοχική πλειοψηφία, αλλά με ποιόν τρόπο λειτουργεί η εταιρεία π.χ. Εταιρική Διακυβέρνηση. Εμείς δεν εμπιστευόμαστε κάποιον επειδή είναι καλό παιδί, αλλά επειδή δουλεύει σωστά.
Σήμερα την ώρα που σύμφωνα με δημοσιεύματα σε λίγες μέρες όλα θα πάρουν τον δρόμο τους (βλέπε εδώ & εδώ) θέτουμε τον αγωνιστικό πήχη για την νέα Κ.Α.Ε. (αν τελικά αγωνιστεί στην Α1). Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 14 ομάδες εκ των οποίων 2 υποβιβάζονται. Εκτός Γάβρων και Βάζελων οι υπόλοιπες 10 (14-2-2=10) είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Οι πρώτες 8 παίζουν στα πλέι-οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Συνεπώς μια (σχετικά) επιτυχημένη επάνοδος οριοθετείται από τη συμμετοχή στην 8άδα (όσο ψηλότερα τός πιο επιτυχημένη). Λιγότερο πετυχημένη θα ήταν η 9η ή η 10η θέση. Η 11η και η 12η είναι αποτυχία με οποιοδήποτε μέτρο σύγκρισης. Σε μιά τέτοια περίπτωση ούτε τα προβλήματα στην εκκαθάριση της παλιάς Κ.Α.Ε. ή στη σύσταση της νέας ή η αδυναμία χρηματοδότησης της νέας εταιρείας από τον Κοτσάτο και η συνακόλουθη (με τα προβλήματα αυτά) καθυστέρηση στη διαμόρφωση του ρόστερ (με τον συνεπαγόμενο αγωνιστικό αντίκτυπο) δεν θα μπορούσαν νˊαποτελέσουν επαρκείς δικαιολογίες.
Υ.Γ.1. Κατανοούμε τον προβληματισμό κάποιων σχετικά με την οικονομική επιφάνεια αυτών που θ’ αναλάβουν την «Βασίλισσα» (βλέπε εδώ). Δεν θυμόμαστε όμως να ζήτησαν από τον Δρόσο (αλήθεια θα μας πεί κανένας από αυτούς που πρωτοστάτησαν για να φύγουν τα λαμόγια από την υπο εκκαθάριση Κ.Α.Ε. ποιός τον έφερε; Γιατί στις Α.Ε. δεν βλέπουν απλά φώς και μπαίνουν να τις διοικήσουν.) ή από τον Καραμανλή. Μου φαίνεται ότι ο σχολιαστής αρνείται να καταλάβει ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία κανένας πραγματικός λεφτάς δε «πετά τα λεφτά του» σ’ έναν χώρο γεμάτο από παθογένειες από τον οποίο σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να προσβλέπει όχι σε κέρδη, αλλά ούτε καν σ’ επιστροφή τους. Συνεπώς πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν υπάρχουν επενδυτές μ την κλασική οικονομική έννοια και πως οι μόνοι επενδυτές είναι οι οπαδοί, οι οποίοι όχι μόνο ενισχύουν οικονομικά (με την αγορά εισιτηρίων ή/και μετοχών) αλλά και κυριολεκτικά επενδύουν την ψυχική τους υγεία στην ομάδα που υποστηρίζουν.
Μεγαλύτερη δε απόδειξη ότι δεν υπάρχει κάποιος λεφτάς ν’ αναλάβει την Κ.Α.Ε. δεν μπορεί να υπάρξει από το γεγονός ότι τόσο ο Αλεξίου όσο και ο Γεωργαντζόγλου μιλάνε για «ρεφενέ» (συνεννοήσεις με επενδυτές).
Υ.Γ.3. Την προηγούμενη βδομάδα σ’ επίπεδο τίτλου «κράζαμε» αδίκως όπως αποδείχτηκε τον έφορο της Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών για την καθυστέρηση στην έκδοση του Α.Φ.Μ. της Κ.Α.Ε. Τελικά δεν έφταιγε ο έφορος αλλά το θέμα είχε κολλήσει στον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Γ. Νικολάου. Συγγνώμη κύριε έφορα. Σφάλλαμε γιατί εμπιστευθήκαμε το ρεπορτάζ και δεν ρωτήσαμε οι ίδιοι.
Παρατηρητήριο aekwatch.gr