ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Η πορτογαλική αγορά του Καρντόσο

Published

on

Ζεράλδες και Κροβίνοβιτς σε πρώτο πλάνο. Η ΑΕΚ φαίνεται πως προσπαθεί να αξιοποιήσει τις διασυνδέσεις του Μιγκέλ Καρντόσο και να μπει δυναμικά στην πορτογαλική αγορά. Πρόκειται για δύο περιπτώσεις παικτών που παίζουν σε κορυφαίες ομάδες της Πορτογαλίας και αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ πονάει στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Σιμόες είναι ένα καθαρό εξάρι. Ένας καθαρός κόφτης με πολύ σημαντική συνεισφορά στο αμυντικό παιχνίδι αλλά όχι στο δημιουργικό. Ο Γαλανόπουλος είναι εξελίξιμος και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία που θα του δοθεί φέτος. Πρόκειται για ένα παιδί που από πολύ μικρή ηλικία έχει κερδίσει τη θέση του στην 11άδα της ΑΕΚ και το επόμενο σκαλοπάτι είναι η μονιμοποίηση σε αυτή. Το γεγονός όμως είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχει ένα κεντρικό χαφ που να μπορεί να πάρει όλη την ομάδα στις πλάτες του και να φτιάξει παιχνίδι, της στοίχισε πολλάκις. Ο Κρίστιτσις το διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε να μην έχει εγκλιματιστεί πλήρως και να μην μπορεί να επιτελέσει αυτό το ρόλο.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο απ’ ότι φαίνεται δίνει σημασία στον κεντρικό άξονα. Έχει προτείνει παίχτες που είτε έχει προπονήσει είτε γνωρίζει πολύ καλά τα χαρακτηριστικά τους. Έχει σημασία η ΑΕΚ να στηρίξει τα «θέλω» του νέου προπονητή και να ενισχύσει τη μεσαία της γραμμή. Καλό θα ήταν να κοιτάξει και στη σκανδιναβική ή βαλκανική αγορά όπου υπάρχουν αξιόλογοι παίχτες με σχετικά χαμηλές οικονομικές προσδοκίες. Όμως αν η παρουσία και η προπονητική φήμη του Μιγκέλ Καρντόσο μπορούν να συμβάλουν στο να ευδοκιμήσουν περιπτώσεις παικτών από ένα αρκετά αξιόλογο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Πορτογαλίας, τότε σίγουρα αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Άλλωστε όσο πιο γρήγορα και ποιοτικά κλείνουν οι τρύπες, τόσο περισσότερος και πιο αξιόλογος χρόνος προετοιμασίας θα υπάρξει.

Το καλό τόσο με το Ζεράλδες όσο και με τον Κροβίνοβιτς είναι ότι πρόκειται για δύο νέα παιδιά (και οι δύο είναι 24 ετών), εξελίξιμα, με συμμετοχές σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα αντίστοιχα, που σίγουρα υπό τις οδηγίες του Μιγκέλ Καρντόσο θα έχουν κίνητρο ανέλιξης και προόδου. Μην ξεχνάμε ότι κάπως έτσι είχε φέρει στην Ελλάδα ο Φερνάντο Σάντος τους νεαρούς Μπρούνο Άλβες και Πάουλο Ασουνσάο, οι οποίοι αργότερα έκαναν μεγάλες καριέρες. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να κάνουμε ανόμοιες και επικίνδυνες συγκρίσεις, όμως η μεταγραφική λογική σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ίδια.

Ελπίζουμε ο Ιούνης να είναι καυτός μεταγραφικά για την ΑΕΚ. Το ‘χει ανάγκη η ομάδα αλλά και ο κόσμος της…

Δηλώνει ΑΕΚ απ' όταν θυμάται τον εαυτό του. Δηλώνει βαθιά ΑΕΚ από ένα ΑΕΚ-Ηρακλής το 2000 όταν ο θείος του τον πήγε πιτσιρίκι στο "Νίκος Γκούμας". Βλέπει στο Δικέφαλο Αετό τον πόνο της προσφυγιάς, την πάλη ενάντια σε κάθε κατεστημένο, τη γνήσια και ανιδιοτελή αγάπη.