Η σταθερότητα που χρειάζεται η ομάδα και η επόμενη μέρα

0

Ο Ερρίκος Σουλολλάρι γράφει για την σταθερότητα που χρειάζεται η ΑΕΚ και σχολιάζει την επόμενη μέρη μετά την θετική εμφάνιση που μας άφησε κόντρα στην Ξάνθη. 

Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ άφησε πίσω της τον μαύρο αυτό Νοέμβρη, όπου γκρέμισε ότι έκτισε σε ένα μήνα και έτσι προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της για να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Αυτή είναι και η ουσία από δω και πέρα. Η ΑΕΚ να αφυπνιστεί και να κάνει μια γερή αντεπίθεση μπαίνοντας δυνατά στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Δεν θα σχολιάσω για πρωτάθλημα καθώς όπως μας απέδειξαν στη Λαμία, το πρωτάθλημα πάει εκεί που το θέλουν μερικοί.

Είναι σκληρό που το γράφω αλλά δυστυχώς σε κάθε αγωνιστική μας το πετάνε στα μούτρα μας. Η συμμαχία ζει και βασιλεύει λοιπόν!Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από την τιμωρία της ΑΕΚ με το -3, όπου εκεί μας έκαναν μια ωραία επίδειξη δύναμης. Όπως το χέρι του Βιερίνια,  που μας θύμισε εποχές παράγκας.. Άραγε ο Ντέμης θα το σχολιάσει στην εκπομπή του; Θα μας ξανά πουν πάλι περί κλεψίματος; Γιατί αν δεν είναι αυτό αλλοίωση του πρωταθλήματος τότε τι είναι;

Ας αφήσουμε αυτά να πάρουν το δρόμο τους και ας πάμε στα δικά μας. Η ΑΕΚ στο ματς με την Ξάνθη, έδειξε πως έχει σφυγμό ακόμη. Έδειξε πως είναι στο χέρι της να αλλάξει κάπως την εικόνα που σχημάτισε κατά το μήνα Νοέμβριο. Εν παραδείγματι, ο Λιβάγια που για 45΄ λεπτά έκανε όσα δεν έκανε όλο αυτό το καιρό. Δεν χρειάστηκε να τρέξει ή να ιδρώσει πολύ..Απλά ήταν ο καλός χρυσός Λιβάγια που ξέρουμε.

Το γεγονός πως ξεκίνησε από το πάγκο ίσως και να του έκανε κάλο και εδώ δίνω τα εύσημα στον Ουζουνίδη. Εκεί που κάνει καλά τη δουλεία  θα του δίνω τα εύσημα παρότι η άποψη μου  δεν αλλάζει για την παρουσία του στο πάγκο της Ένωσης.  Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ οφείλει να προχωρήσει και μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος πρέπει να είναι σταθερή στην απόδοσή της.

Έχει μπροστά της 3 αγώνες που θεωρητικά είναι στου χεριού της. Με Λάμια και Λεβαδειακό εντός και Λάρισα εκτός. Σε αυτά τα 3 ματς η ΑΕΚ πρέπει να βάλει στο φασούλι της 9 βαθμούς! Έτσι ώστε να κλείσει η χρονιά όσο το δυνατόν γίνεται πιο κοντά στη 2ή θέση.

Από εκεί και πέρα η επόμενη μέρα στη ΑΕΚ είναι αμφίρροπη!  Όλοι κρίνονται καθημερινά από τις πράξεις τους. Ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ έκανε σαφές σε όλους πως κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Όποιος θέλει και μπορεί να παίξει καλός να το κάνει, όποιος έχει αντίθετη άποψη να φύγει..Μπορεί με αυτή την τακτική να μην συμφωνώ, ειδικά όταν πρόκειται για παίκτες που έδωσαν τα πάντα για την ΑΕΚ, αλλά αυτή τη στιγμή άλλος αποφασίζει στην ΑΕΚ.

Αυτή την περίοδό όπως είναι αναμενόμενο άπαντες ασχολούνται με μεταγραφικά σενάρια τα οποία αλλά ισχύουν και αλλά απλά γράφονται για να γεμίσουν οι φυλλάδες. Η ουσία για μένα είναι αυτός που θα έρθει στη θέση του Σιμόες να είναι ένα κλικ πιο πάνω από τον Πορτογάλο. Δεν με απασχολεί αν λέγεται Ντιενγκ ή Αρέγκι, με απασχολεί στον αγωνιστικό χώρο να καλύψει επάξια το κενό του Σιμόες και να δώσει το κάτι παραπάνω και επιθετικά.

Στη μεταγραφική περίοδος του Γενάρη πρέπει να γίνει καλό μπάσιμο από τη διοίκηση για να διορθώσει τα λάθη του καλοκαιριού. Εξάλλου αν ισχύουν τα παραπάνω για δοσμένο πρωτάθλημα η ΑΕΚ πρέπει από σήμερα κι όλας να κτίσει για την νέα σεζόν. Να θέσει τους υπαρκτούς στόχους της που είναι η 2η θέση και το κύπελλο και έπειτα μέρα με την μέρα να κτίσει το μελλοντικό της πρόσωπο.

 


Comments are closed.