Η τελευταία εμφάνιση του Οκόνσκι με τα κιτρινόμαυρα (vid)

0
Σαν σήμερα, στο μακρινό 1991, ο μάγος της μπάλας Μίροσλαβ Οκόνσκι φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της ΑΕΚ στον αγώνα με αντίπαλο τη Λάρισα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την 24η αγωνιστική.
Έμεναν ακόμη δέκα αγωνιστικές για να τελειώσει μια μαρτυρική σαιζόν για την ένωση, με διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, οι απλήρωτοι ποδοσφαιριστές να απεργούν, κομμένο ρεύμα και νερό στο γήπεδο και αλλά παράδοξα.
Ο Γιδόπουλος ήταν παρελθόν πλέον από την προεδρία και η λύση του πρωτοδικείου τοποθέτησε τον Κώστα Αγγελόπουλο προσωρινά στη θέση του, μέχρι το καλοκαίρι του 1991 που εξελέγη ο Κώστας Γενεράκης. Τις επόμενες μέρες, του αγώνα με την ΑΕΛ, φήμες ήθελαν τον Πεζοπορικό της Κύπρου να προσφέρει 20 εκατομμύρια δραχμές για τον Πολωνό. Ο Οκόνσκι σε συνάντηση με τον Αγγελόπουλο ζητάει 6 εκατομμύρια χρωστούμενα λαμβάνοντας αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο του δικεφάλου και θέτει τον εαυτό του εκτός ομάδας καρφώνονταν μάλιστα και τον προπονητή του, ενώ για αρκετό καιρό υπήρξε διαμάχη μέσω τύπου ανάμεσα σε Οκόνσκι και Μπάγεβιτς.
Ο Οκόνσκι δεν είχε άλλη συμμετοχή μέχρι το τέλος της περιόδου και το καλοκαίρι του 1991 αποδεσμεύτηκε από την ΑΕΚ και μετακόμισε στην νεοφώτιστη ομάδα της Κορίνθου, ενώ 24 χρόνια αργότερα συναντήθηκε και τα είπε ξανά με τον Μπάγεβιτς, σε ευχάριστο κλίμα, όταν η ΑΕΚ βρέθηκε στην Πολωνία για προετοιμασία το 2015.
Πάρης Αρωνιάδης


Comments are closed.