ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΘΑΡΣΗς Ο ΛΟΓΟς ΚΑΙ ΘΡΑΣΥς

ΘΑΡΣΗς Ο ΛΟΓΟς ΚΑΙ ΘΡΑΣΥς: Κοντή η μνήμη και επιλεκτική

Published

on

“Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που υπήρξε,μπορούμε όμως να αλλάξουμε το βλέμμα επί του υπάρξαντος”. Αυτό λέει ο Κορνήλιος Καστοριάδης στον “Θρυμματισμένο Κόσμο”,που σε ψηφοθηρικά και ψηφοφορικά όντα απευθύνεται.

Τον δικό τους κόσμο όμως αυτά τα ζωντανά -πρώτα και παρακατιανά-αμέριμνα ατενίζουν κι ενώ προς το “υπάρξαν” κοιτάζουν,όπου τα βολεύει το βλέμμα στρέφουν και ό,τι η ιδεοληπτική γκλάβα τους κατεβάσει τσαμπουνάνε. Οι πατρίκιοι αλλά και οι πληβείοι τρομάρα τους…..

Γράφει ο Ίων Θάρσυνος

“Πρωθυπουργός των φόρων και των περικοπών”,για τη νανοασήμαντη κ. Σπυράκη είναι ο Τσίπρας ,”που τη μεσαία τάξη διέλυσε και όλους τους Έλληνες φτωχοποίησε”. “Υπάρξαν”πριν το 2015 ,για την ευρωβουλευτίνα και εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ,ποτέ δεν υπήρξε!Πως θα υπάρξει για τον κολλημένο δεξιό συνταξιούχο,που δίχως ίχνος τσίπας στον καφενέ ισχυρίζεται ότι ο Τσίπρας χίλια τόσα ευρώπουλα από την σύνταξή του έκοψε;Αλλού λοιπόν το υπάρξαν και το βλέμμα,προνομιούχων και μη,κάπου αλλού στραμμένο βρίσκεται και προς το πουθενά δογματικά αφοσιωμένο επιμένει να χαζεύει…..Έτσι βέβαια τίποτα,για κάποιους καλούς νοικοκύρηδες,ένθερμους πατριώτες και χρηστούς χριστιανούς, πριν το 2015 δεν συνέβη!Ούτε μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν,μήτε δώρα και κοινωνικές παροχές κόπηκαν,ούτε και πρόσθετοι φόροι μπήκαν. Άραγε γιατί η αφεντιά μου, της οποίας οι Σαμαροβενιζέλοι τις μισές συντάξιμες αποδοχές τότε βούτηξαν,σε βαρέλι δίχως πάτο τις πέταξαν και σήμερα όλα εκείνα τα κλεμμένα,μαζί με όλους τους από τότε συνταξιού-χους,αναδρομικά τρέχει πίσω για να πάρει,άλλο πρόσφατο παρελθόν θυμάται και από τις αλήθειες της κ.Σπυράκη δεν πείθεται;Μήπως επειδή καμιά από τις παραπάνω ταμπέλες,που έναν “δημοκράτη πολίτη” χαρακτηρίζουν,πάνω της δεν κουβαλάει;Μπορεί,η αλήθεια όμως αλλού κρύβεται…..

Σύμφωνα με την Eurostat,από το 2008 μέχρι το 2014,στην φτώχεια οδηγήθηκαν 838.000 Έλληνες,που το 2017 περιορίστηκαν στους 655.000,δηλαδή 183.000 λιγότεροι! Παράλληλα,το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε κατά 4,5%,η ανεργία μειώθηκε κατά 6,5%και η κατά κεφαλή πραγματική δαπάνη αυξήθηκε κατά 1,5%. Αν τώρα πάμε στο ΑΕΠ,επί κυβερνήσεων ΝΔ -ΠΑΣΟΚ χάθηκαν 63 δισ.ευρώ και επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ μόλις 1 δισ.ευρώ. Τέλος,σύμ-φωνα με την Credit Suisse (Clobal Wealth Database)-την διεθνώς αντικειμενικότερη ίσως πηγή εκτίμησης της διαφοροποίησης του ιδιωτικού πλούτου κάθε χώρας-την περίοδο 2007-2014 ο πλούτος των Ελλήνων μειώθηκε κατά 694 δισ. ευρώ,ενώ την αντίστοιχη 2015-2018 αυξήθηκε κατά 85 δισ. Τούτα τα συνοπτικά κι ελάχιστα για τους πολυλογάδες άσχετους…..

Η φτωχοποίηση το λοιπόν των Ελλήνων επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έγινε, με τον Τσίπρα ουδεμία ευθύνη για το τραγικό τούτο γεγονός να φέρει.Έτσι οι αριθμοί μαρτυρούν,που από μη συριζαίικους διεθνείς οργανισμούς προέρχονται και με επιστημονική ακρίβεια εκφρά-ζονται. Να υποθέσω ότι η σιγανοπαπαδίτσα κ. Σπυράκη αδυνατεί την επιστημονική ακρίβεια να ακολουθήσει και την στραβομάρα της να ξεπεράσει ή να πιστέψω πως αυτή η πονηρούλα, αχαμνότερους και άρα ηλίθιους όλους εμάς θεωρεί; Ελόγου μου το δεύτερο χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη επιλέγω. Εσείς, ό,τι η κοντή κι επιλεκτική σας μνήμη αποφασίσει, επιλέξτε και ανάλογα πράξτε…..

Πηγή: Σαμιώτικο Βήμα

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement