Θύμισε Πογιέτ ο Μανωλάς…

0

198ffad187c269c3342545be6c3587c9_455064

Μια από τις πρώτες αλλαγές του Μανωλά μόλις ανέλαβε την ομάδα ήταν η αναδιάρθρωση του χώρου της άμυνας με την τοποθέτηση του Λαμπρόπουλο στη θέση του Άρθο.

Επιμέλεια: Χρήστος Παπαγιάννης

Το θετικό της απόφασης αυτή είναι το γεγονός, πως προσδίδει ταχύτητα στο κέντρο της άμυνας ο Μανωλάς, ωστόσο υπάρχει δυσκολία στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις είδαμε τους επιθετικούς του Ατρομήτου να βγαίνουν στην πλάτη της άμυνας, γεγονός το οποίο ενισχύει την πεποίθηση όσων θεωρούν αναποτελεσματικό δίδυμο αυτό των Λαμπρόπουλου-Κολοβέτσιου. Βέβαια και επί εποχές Άρθο-Κολοβέτσιου η απόδοση της άμυνας εκτέθηκε αρκετές φορές εξαιτίας της απόδοσης κυρίως του Ίβηρα στόπερ.

Δυσκολία στην κυκλοφορία

Σημαντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισε η Ένωση εντοπίζεται στην κυκλοφορία της μπάλας όταν αυτή βρίσκεται κάτω. Πολλές επιθέσεις σπαταλήθηκαν και χάθηκαν εξαιτίας της κακή κυκλοφορίας και της έλλειψης αυτοματισμών. Είναι πιθανό αυτή η δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας να οφείλεται στην αλλαγή προπονητή, επομένως και φιλοσοφίας όσον αφορά την ανάπτυξη στην επίθεση. Οι λανθασμένες μεταβιβάσεις έδωσαν στον Ατρόμητο να βγει στην αντεπίθεση σε αρκετές περιστάσεις.

Κακές τοποθετήσεις, καλές επιστροφές

Τα λάθη στις μεταβιβάσεις και την κυκλοφορία της μπάλας, έβγαλαν πολλές φορές στην επίθεση τους Περιστεριώτες, ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν απειλήθηκε η ΑΕΚ σε μεγάλο βαθμό. Σε αρκετές περιπτώσεις ωστόσο, τα ακραία μπακ της βρίσκονταν αρκετά μέτρα πίσω από τους ακραίους του Ατρομήτου, αφήνοντας να υπάρξουν ρήγματα τα οποία στο πρώτο ημίχρονο δεν αποδείχθηκαν μοιραία για την εστία της Ένωσης. Τα κενά αυτά υπήρξαν εξαιτίας των Γκάλο και Ντίντακ, οι οποίοι είχαν μέτρια απόδοση, με τον πρώτο να φαίνεται ελάχιστα στο παιχνίδι.

Με προσέγγιση Πογιέτ

Αυτό το οποίο έγινε αντιληπτό από τα πρώτα λεπτά αφορούσε τις επιδιώξεις της ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι και τις προτεραιότητες που έθεσε ο υπηρεσιακός προπονητής. Η Ένωση μπήκε με το στόχο να μη δεχθεί γκολ υπερασπίζοντας το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα, θυμίζοντας τη νοοτροπία του Πογιέτ όσον αφορά τη διατήρηση των υπέρ της αποτελεσμάτων. Αυτό βέβαια στοίχησε στο Δικέφαλο, καθώς δεν δημιούργησε πολλές κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, παρά το γεγονός ότι έλεγχε το παιχνίδι και είχε προϋποθέσεις, προκειμένου να αναπτυχθεί επιθετικά.

Όταν δέχτηκε το γκολ πιέστηκε…

Η ΑΕΚ μετά το γκολ του Ατρόμητου και την έξυπνη αλλαγή του Μανωλά στις οδηγίες του σε Σιμόες και Μάνταλο, αφού ξεπέρασε το σοκ του γκολ επανήλθε δυναμικότερη και κέρδισε το κέντρο, που είχε χάσει. Απέδειξε έτσι, πως έχει δυνατότητες και ποιότητα, ωστόσο ήταν προφανές, ότι ο αρχικός στόχος ήταν η διατήρηση του εντός έδρας σκορ από τον πρώτο αγώνα. Σημασία έχει πως πήρε αυτό που ήθελε από το Περιστέρι και ότι στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν «κοιμάται» στον πάγκο.


Comments are closed.