ΒΙΝΤΕΟ
Ιδού η Ρόδος ιδού και το… πήδημα του Μπατίστα!

6-2-1991
Ενώ έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, σαν σήμερα ορίστηκε ο αγώνας ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο οποίος είχε αναβληθεί την 15η αγωνιστική λόγω ρίψης δακρυγόνου
Το παιχνίδι έγινε στην ουδέτερη έδρα της Ρόδου. Η Ένωση, με πολλά προβλήματα εξωαγωνιστικα, βρισκόταν 8 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο παναθηναϊκό και 3 πίσω από τον ολυμπιακό και διεκδικούσε μια θέση για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι με νίκη μείωναν τη διαφορά στους 3 από τη κορυφή.
Ο αγώνας ήταν κακός με λιγοστές φάσεις. Στο 85ο λεπτό μια ασίστ του Φρανκ Κλόπα στον Ντανιέλ Μπατίστα που πέρασε και τον τερματοφύλακα του ολυμπιακού Ταληκριάδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει τη νίκη στον δικέφαλο.
Η σύνθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν, Μήνου, Βασιλόπουλος, Πεππές, Μανωλάς, Σταματής, Παπαϊωάννου, Γεωργιάδης (77΄Παπακωστούλης), Σαβέβσκι, Μπατίστα, Κλόπας (90΄Μηλόπουλος), Φαμέλης.
Πάρης Αρωνιάδης