ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Κάτω τα ξερά σας από τον Αλμέιδα

Published

on

Εδώ και καιρό έχει αρχίσει μια μιντιακή επιχείρηση αποδόμησης του Αλμέιδα. Γιατί όπως είναι γνωστό σε όλους μας, όποιος σοβαρός άνθρωπος έρχεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενοχλεί την καθεστηκύια τάξη πραγμάτων. Όποιος έχει προσωπικότητα, εμπειρία και αγάπη για το ποδόσφαιρο φαίνεται πολύ “λίγος” μπροστά σε καραπαππάδες, κούγιες, λουτσέσκου και πάει λέγοντας.

Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς, ο Ματίας Αλμέιδα, δεν είναι άλλος ένας καλός προπονητής που ήρθε στην Ελλάδα, για να γίνει αναλώσιμος. Για να τον φάνε προπονητικ΄α κάτι δημοσιογράφοι του payroll και κάτι troll λογαριασμοί. Είναι ο Ματίας που σέβεται, που δουλεύει, που μάχεται, που ματώνει όπως λέει ο ίδιος για την τιμή της φανέλας. Και επειδή κάποιοι από αυτούς μπορεί να μπερδευτούν, δεν εννοούμε τα 70 ευρώ…

Χθες ο Αλμέιδα ορθώς αντέδρασε. Εγώ δεν θα ήθελα στο χώρο εργασίας μου να περιτριγυρίζομαι από μπράβους, μπάτσους και κάφρους. Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει επί Σαββίδη στην Τούμπα. Ένα μάτσο φουσκωτοί περιφέρονται πέριξ της φυσούνας και των πάγκων για να κάνουν τι; Να παίξουν ποδόσφαιρο; Γιατί ο Ματίας Αλμέιδα για το ποδόσφαιρο ήταν εκεί.

Το ακόμη πιο αστείο είναι ότι πολλοί από αυτούς ζητάνε και την παρέμβαση εισαγγελέα επειδή ο Αλμέιδα αντέδρασε ορθώς μπροστά στα μπραβιλίκια και τις ψευτομαγκιές σύσσωμου του οργανισμού του ΠΑΟΚ. Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που όταν ο Ιβάν Σαββίδης μπούκαρε με όπλα και μπράβους σε αγώνα, ζητούσαν να μην τιμωρηθεί κανείς και να συνεχιστεί το ματς κανονικά…

Το λέμε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: Στηρίζουμε τον Ματίας Αλμέιδα με όλο μας το είναι. Γιατί η αξιοπρέπειά του σας γκρεμίζει την ψευτομαγκιά, γιατί το ποδόσφαιρό του σας μαθαίνει μπάλα, γιατί η ψυχή του σας νικάει στο χορτάρι, γιατί είναι η ΑΕΚ που πάντα δεν θέλατε να βλέπετε μπροστά σας.

Εκείνη που απέναντι στην αλητεία, απαντούσε όπως έπρεπε.

Vamos Matias!

Δηλώνει ΑΕΚ απ' όταν θυμάται τον εαυτό του. Δηλώνει βαθιά ΑΕΚ από ένα ΑΕΚ-Ηρακλής το 2000 όταν ο θείος του τον πήγε πιτσιρίκι στο "Νίκος Γκούμας". Βλέπει στο Δικέφαλο Αετό τον πόνο της προσφυγιάς, την πάλη ενάντια σε κάθε κατεστημένο, τη γνήσια και ανιδιοτελή αγάπη.

Continue Reading
Advertisement