Καλλιακμάνης στο AEK LIVE: Το επόμενο στο γήπεδο της ΑΕΚ!

0

Στο περιθώριο του άκρως επιτυχημένου ιατρικού συνεδρίου της ΑΕΚ ο γιατρός της ΑΕΚ και ένας από τους κορυφαίους αθλίατους στην Ελλάδα, Άκης Καλλιακμάνης μίλησε στον Θανάση Παρασχούδη και στο AEK LIVE για το μέλλον της ρήξης χιαστών αλλά και το επόμενο συνέδριο στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ!

Δυο λόγια για το ιατρικό συνέδριο της ΑΕΚ που φέτος έκλεισε 2 χρόνια ζωής:

“Είναι μια προσπάθεια που την έχουμε ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης αλλά και φίλοι, επιστήμονες, γύρω από την ομάδα, οι οποίοι βοηθούν στο επιστημονικό κομμάτι. Γίνεται με την υποστήριξη της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ευελπιστούσαμε και είχαμε βάλει ως στόχο να μπορέσουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου γνώσεις σε ανθρώπους που σχετίζονται με το πόδοσφαιρό και γενικά με τον αθλητισμό αλλα και στους ίδιους τους αθλητές. Με το κλείσιμο αυτής της διημερίδας ήμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Πετύχαμε τον στόχο μας, ήρθε πολύς κόσμος που πήρε γνώσεις και εμπειρίες και είναι κάτι που θέλουμε να το συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια.”

Το συνέδριο είχε ως κύριο θέμα την αποκατάσταση της ρήξης του πρόσθιου χιαστού. Ως επιστήμονας, πως πιστεύεται πως θα αντιμετωπιστεί αυτός ο τραυματισμός στο μέλλον; Θα μειωθεί η μακρά αποκατάσταση;

“Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πάρα πολλά καινούργια στοιχεία που θα έχουν να κάνουν και με την πρόληψη και με την αντιμετώπιση. Ελπίζουμε, παρά το ότι έχει αυξηθεί η ένταση των προπονήσεων αλλά και η συχνότητα των αγωνιστικών υποχρέωσεων, πως θα καταφέρουμε να μειώσουμε το ποσοστό αυτού του τραυματισμού. ”

Στο κλείσιμο του συνεδρίου είπατε πως θέλετε το επόμενο συνέδριο να γίνει στην Αγιά Σοφιά. Πιστεύετε πως θα προλάβει να χτιστεί το νέο γήπεδο πριν το επόμενο συνέδριο; 

“Είναι όνειρο όλων μας, περιμένουμε πως και πως να χτιστεί το νέο γήπεδο, στα χώματα και στην θέση που ήταν το παλιό μας γήπεδο. Θα ήταν πραγματικά μια ευτυχής στιγμή το επόμενο συνέδριο να γίνει στην Αγιά Σοφιά.


Comments are closed.