Καραγκιοζόπουλος: «Η ΑΕΚ επέστρεψε και θα μεγαλουργήσει!»

0

Τη νέα σεζόν η ΑΕΚ θα βρίσκεται στη… φυσική της θέση, στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας γυρίσει από τη διετή… εξορία της στις «μικρές» κατηγορίες!88d4dfe1521145f7b38e76bda055d9c6_L

Με αφορμή την επιστροφή της «Ένωσης» στα «σαλόνια» του ποδοσφαίρου μας, λοιπόν, το balletο.gr  μίλησε με έναν πολύ αγαπητό στους φίλους της ομάδας πρώην παίκτη της, τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος με δικό του γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό της είχε χαρίσει… ένα ολόκληρο πρωτάθλημα (εκείνο του 1989)!

Ο παλαίμαχος αμυντικός ανέλυσε το «μυστικό» της ανόδου των «κιτρινόμαυρων» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εκείνοι θα τα πάνε καλά του χρόνου.

Τόνισε, ωστόσο, ότι, ειδικά την πρώτη τους σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, ο στόχος του τίτλου είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ενώ επεσήμανε πως βασική επιδίωξή τους θα πρέπει να είναι η δημιουργία μίας καλής και δυνατής ομάδαςπου θα φέρει και το πρωτάθλημα», όπως δήλωσε).

Ακόμη, ο Ημαθιώτης άσος αναφέρθηκε στο αίτημα της ΕΠΣ Θεσσαλίαςγια έκπτωση του υπάρχοντος Δ.Σ. της ΕΠΟ και στο ότι ο ίδιος βρίσκεται ανάμεσα στα άτομα που προτείνει η εν λόγω Ένωση για να αναλάβουν ως προσωρινή διοίκηση τα ηνία της Ομοσπονδίας, καθώς και στα σκάνδαλα που συγκλονίζουν τη FIFA και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο γενικότερα.

Αναλυτικά, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος μίλησε στο balletο.gr  για:

– Την άνοδο της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα: «Ήταν δύο μαρτυρικές χρονιές. Λάθη του παρελθόντος οδήγησαν τούτη τη μεγάλη ομάδα σε αυτή τη μαύρη σελίδα της ιστορίας της. Με τις οργανωμένες κινήσεις τόσο του κ. Μελισσανίδη όσο και του τεχνικού επιτελείου και των παικτών η ΑΕΚ επέστρεψε και πιστεύω ότι θα μεγαλουργήσει!».

– Το, κατά τη γνώμη του, «μυστικό» της ανόδου: «Το πρώτο μυστικό… δεν είναι μυστικό! Είναι ο κόσμος της ΑΕΚ, ο οποίος αυτά τα δύο χρόνια στήριξε την ομάδα όσο ποτέ. Νομίζω ότι του αξίζουν συγχαρητήρια, στάθηκε δίπλα της και αυτό πρέπει να κάνει και στα καλά και στα άσχημα. Έπειτα, πολύ σημαντική ήταν η παρουσία των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κατάλαβαν πια τι φανέλα φοράνε και έδωσαν πραγματικά το είναι τους για να επανέλθει η ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα. Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια, φυσικά, στο τεχνικό επιτελείο και στη διοίκηση».

– Το τι χρειάζεται, κατά την άποψή του, η ΑΕΚ για να πρωταγωνιστήσει στη Σούπερ Λίγκα: «Υπάρχουν στην ομάδα οι αρμόδιοι (σ.σ. τεχνικοί διευθυντές, προπονητές, κλπ) που γνωρίζουν καλύτερα τι θέλει εκείνη. Πιστεύω, πάντως, ότι θα τα καταφέρουν στο έργο τους».

– Το αν η ΑΕΚ μπορεί να «χτυπήσει» του χρόνου τον τίτλο:«Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αυτά τα δύο χρόνια, στα οποία η ομάδα απουσίασε από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά και τα προηγούμενα, που δεν ήταν και στην καλύτερή της φάση, νομίζω θα έχουν αφήσει κατάλοιπα. Μακάρι να έλθει ο τίτλος, αλλά πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο, ειδικά την πρώτη χρονιά. Δεν μπορούμε να ζητάμε το πρωτάθλημα από την πρώτη σεζόν.

Κατ’ εμέ, ο στόχος της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι να φτιάξει μία πάρα πολύ καλή ομάδα που θα πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο να την απολαμβάνει. Πιστεύω ότι η δημιουργία μίας καλής, δυνατής ομάδας θα φέρει και τον τίτλο».

– Το αν ο Τραϊανός Δέλλας πρέπει να καθοδηγήσει την ΑΕΚ και στη Σούπερ Λίγκα: «Ο Δέλλας έδειξε μέχρι στιγμής ότι αγαπάει την ΑΕΚ και πως είναι γνώστης του ποδοσφαίρου, ενώ αυτά τα δύο χρόνια έζησε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε η ομάδα. Δεν μπορώ να ξέρω αν πρέπει να συνεχίσει ή όχι, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι καθαρά θέμα διοίκησης και Δέλλα, είναι θέμα τι θέλουν και οι δύο».

– Την κίνηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας για έκπτωση του υπάρχοντος Δ.Σ. της ΕΠΟ και το ότι ο ίδιος είναι ανάμεσα στα άτομα που η Ένωση προτείνει: «Ναι, μού έγινε μία πρόταση και νομίζω ότι είναι σοβαρές οι καταστάσεις. Βλέπετε τι γίνεται στην Ευρώπη και στη FIFA με τα σκάνδαλα. Θεωρώ πως πρέπει να γίνει μία καινούργια αρχή (αν μπορώ να την αποκαλέσω “αρχή”). Οι άνθρωποι που έχουν προταθεί είναι αξιόλογοι και γνώστες του χώρου και πιστεύω ότι μία τέτοια προσπάθεια, εάν ευοδώσει, θα είναι ό,τι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

– Το αν θα έπαιρνε πόστο στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, αν του το ζητούσαν:«Δεν είναι θέμα η καρέκλα που θα προταθεί στον καθένα αλλά το πόσο και από ποιο πόστο μπορεί να βοηθήσει για το καλό του ποδοσφαίρου μας. Αυτό έχουμε ανάγκη, νομίζω, ως χώρα, στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε».

– Το σκάνδαλο της FIFA: «Δυστυχώς είναι κάτι που αμαυρώνει τον χώρο του ποδοσφαίρου. Εμείς εδώ είμαστε καχύποπτοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά βλέπετε τι γίνεται και παγκόσμια… Το χρήμα διαφθείρει τους πάντες, δυστυχώς… Θα ήταν ευχής έργον εάν εμείς, που είμαστε του χώρου, καταφέρναμε να προστατέψουμε το ποδόσφαιρο».

Πηγή : balleto.gr


Comments are closed.