ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Κολλάει” η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ;

Ακατανόητες κινήσεις βάζουν εμπόδια στην εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ.Τί αναφέρει πρώην μέλος του ΔΣ σε επιστολή, ποια ερωτήματα θέτει, ποιοί είναι οι μύθοι και ποια η πραγματικότητα της λύσης της κιτρινόμαυρης εταιρείας

Published

on

Ακατανόητες κινήσεις βάζουν εμπόδια στην εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ.Τί αναφέρει πρώην μέλος του ΔΣ σε επιστολή,  ποια ερωτήματα θέτει, ποιοί είναι οι μύθοι και ποια η πραγματικότητα της λύσης της κιτρινόμαυρης εταιρείας

AEK-PAEΟρατός είναι ο κίνδυνος να κολλήσει η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σύμφωνα με επιστολή του Κώστα Κοτσώνη, πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της “κιτρινόμαυρης” Εταιρείας,  με τίτλο “Λύση και Εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ, μύθοι και πραγματικότητες”, για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση πρέπει η εφορία να ελέγξει όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις κάτι το οποίο θα πάρει περισσότερο χρόνο απ’ ότι είχε διαρρεύσει, ενώ μέχρι στιγμής όπως καταθέτει έχουν γίνει κάποιες ανεξήγητες ενέργειες, οι οποίες μπορούν να τινάξουν τη διαδικασία στον αέρα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει με κάποιον μαγικό τρόπο να εξαφανιστούν οι υποχρεώσεις σε παίκτες, προσωπικό και φυσικά το Δημόσιο!!! Ο Κοτσώνης υποστήριζει δε πως η ΠΑΕ, αν δεν λυθούν αυτές οι εκκρεμότητες, θα συνεχίσει να υφίσταται όλο το 2013 και πιθανόν και το 2014 εκτός αν κάποιος/οι εξοφλήσει/ουν όλες τις υποχρεώσεις της (κάτι που θα μπορούσαν να έχουν κάνει χωρίς να λυθεί και εκκαθαριστεί η εταιρεία).

Αυτόματα αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ντόμινο συνεπειών, αφού εφόσον δεν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση ίσως να έχουμε θέμα και με τη συμμετοχή της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική. Όπως καταλαβίνετε, εδώ “κολλάει” και η ανησυχία του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φερόταν να “γκάζωσε” τον Ανδρέα Δημητρέλο, ώστε να τελειώνει γρήγορα το θέμα της λύσης της ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της επιστολής, ο Κώστας Κοτσώνης θέτει κάποια ερωτήματα προς πάσα κατεύθυνση, ενώ αναρωτιέται επίσης για το “άδειασμα” του τακτικού ορκωτού λογιστή κ. Σκότη (διορίστηκε από την Γ.Σ. της 16ης Ιανουαρίου για τον τακτικό έλεγχο) και την αντικατάστασή του με εταιρεία ορκωτών λογιστών. Στο υστερόγραφό του τα βάζει με τον Νίκο Νοτιά και τον Πέτρο Παππά που άναψαν το πράσινο φως για τη διάλυση της εταιρείας.

Αναλυτικά η επιστολή Κοτσώνη:

«ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Δύο μήνες πρίν η Γ.Σ. της Π.Α.Ε. αποφάσιζε την λύση της και την έθετε σε εκκαθάριση. Η διαδικασία αυτή παρότι είναι σύνθετη και χρονοβόρα παρουσιάστηκε ως κάτι απλό και εύκολο απ’ όλα τά οπαδικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς πάντα δική τους ευθύνη. Σήμερα και ενώ όλοι αναμένουν την λήξη της διαδικασίας αυτής μέσα στον Αύγουστο πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα και ν’ απαντηθούν κάποια ερωτήματα.

Η λύση της εταιρείας σημαίνει ότι αυτή παύει να επιδιώκει τους σκοπούς που αναγράφονται στο καταστατικό της, στη συγκεκριμένη περίπτωση να συμμετέχει στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και να διοργανώνει αγώνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν υφίσταται ειδικά όσο αφορά το Δημόσιο.

Το τελευταίο δίμηνο έχουν γίνει κάποιες ακατανόητες κινήσεις οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο και στην εκκαθάριση της εταιρείας.

  1. Το πρακτικό της Γ.Σ. της 7ης Ιουνίου υποβλήθηκε δύο φορές στο Γ.Ε.ΜΗ του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στην δεύτερη υποβολή του σημειώνεται ότι η Γ.Σ. εξέλεξε συγκεκριμένο ελεγκτικό γραφείο να συνεπικουρήσει τον εκκαθαριστή στο έργο του. Τέτοιο πράγμα δεν έγινε ποτέ. Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα και φυσικά ποτέ δεν ψηφίστηκε το συγκεκριμένο γραφείο από την Γ.Σ. γιατί απλά όλοι οι παριστάμενοι είχαμε μείνει με την ιδέα ότι την δουλειά αυτή θα την έκανε ο τακτικός ορκωτός ελεγκτής κ. Σκότης ο οποίος είχε ήδη διοριστεί από την Γ.Σ. της 16ης Ιανουαρίου για τον τακτικό έλεγχο.
  2. Η Π.Α.Ε. λύθηκε και τέθηκε σε εκκαθάριση μόλις 24 ημέρες πρίν τελειώσει η χρήση του 2012-2013. Θα έπρεπε συνεπώς αυτές τίς μέρες ο τακτικός ορκωτός ελεγκτής να είναι στα Σπάτα και να κάνει τον έλεγχο. Όμως δεν είναι γιατί η Π.Α.Ε. αποφάσισε με επιστολή της να ανακαλέσει τον διορισμό του από την Γ.Σ. με συνέπεια να μην έχει γίνει έλεγχος της χρήσης 2012-2013 και φυσικά να μην υπάρχει Ισολογισμός για την χρήση αυτή. Η ύπαρξη όμως όλων τών Ισολογισμών οι οποίοι θα πρέπει να έχουν την έγκριση του ορκωτού ελεγκτή καθώς και τ’ αντίστοιχα πιστοποιητικά του είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και άρα και της διαγραφής από το μητρώο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 

Ο φίλαθλος αλλά και ο οπαδικός κόσμος της Α.Ε.Κ. πρέπει να έχει υπόψη του τά εξής:

Το πρακτικό της λύσης και θέσης σε εκκαθάριση της Π.Α.Ε. έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές προκειμένου να λάβουν γνώση και να πράξουν τα δέοντα. Τούτο σημαίνει ότι για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση πρέπει η εφορία να ελέγξει όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις κάτι το οποίο θα πάρει κάμποσο χρόνο και σίγουρα πάνω από μήνα.

Επίσης ο κόσμος της Α.Ε.Κ. πρέπει να ξέρει ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει ο Ισολογισμός λήξης της εκκαθάρισης να έχει από την πλευρά του Ενεργητικού μόνο Ταμειακά Διαθέσιμα (μετρητά, καταθέσεις σε τράπεζες) και από την πλευρά του Παθητικού μόνο Κέρδη ή Ζημίες. Δηλαδή με κάποιον μαγικό τρόπο στην περίπτωση μας θα πρέπει να εξαφανιστούν οι υποχρεώσεις σε παίκτες, προσωπικό και φυσικά το Δημόσιο!!! Όπως καταλαβαίνει κάποιος η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στην καλύτερη περίπτωση θα συνεχίσει να υφίσταται όλο το 2013 και πιθανόν και το 2014 εκτός αν κάποιος/οι εξοφλήσει/ουν όλες τις υποχρεώσεις της (κάτι που θα μπορούσαν να έχουν κάνει χωρίς να λυθεί και εκκαθαριστεί η εταιρεία).

Μετά απ’ όλα τά παραπάνω θέτω τά εξής καλόπιστα ερωτήματα στα οποία και θα ήθελα να λάβω ουσιαστικές απαντήσεις:

  1. Θα μάθουμε ποιός έχει την ουσιαστική ευθύνη – γιατί την τυπική την έχει ο κ. Δημητρέλος – της αλλαγής του πρακτικού της Γ.Σ. και της ανάκλησης του διορισμού του κ. Σκότη;
  2. Με ποια κριτήρια έγινε η – παράτυπη – εκλογή του ελεγκτικού γραφείου; Ήταν μόνο οικονομικοί οι λόγοι όπως ακούγεται;
  3. Μπορούν να βεβαιώσουν τον κόσμο της Α.Ε.Κ. ότι η εκκαθάριση δεν θα «κολλήσει» στο ότι δεν υπάρχει ο τελευταίος Ισολογισμός μαζί με το αντίστοιχο πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή;

Σε όλες τις δουλειές αλλά κυρίως σε οτιδήποτε σχετίζεται με τά λογιστικά υπάρχει ο σωστός δρόμος ο οποίος καμιά φορά φαίνεται μακρύτερος αλλά πάντα αποτελεί την καλύτερη λύση. Όσοι προσπάθησαν να τον αποφύγουν στο τέλος δεν είχαν άλλη επιλογή από το να τον ακολουθήσουν ξοδεύοντας παραπάνω χρόνο και χρήμα. Μήπως και η περίπτωση της Α.Ε.Κ. είναι τέτοια;

 

Υ.Γ. Προσωπικά πιστεύω ότι από δώ και πέρα οι κ.κ. Νοτιάς και Παππάς θα έχουν πολύ χρόνο για να μετανιώνουν κάθε μέρα την απόφαση πού πήραν στις 7 του Ιούνη.

 

Κοτσώνης Κων/νος.

Μέτοχος Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ».

 

 

Continue Reading
Advertisement