ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Λιθουανική ομάδα σημαίνει κίνδυνος!

Published

on

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Γράφει ο Γιάννης Κάρμας

Σε λίγες ώρες, η Ένωση υποδέχεται την Λιετκαμπέλις, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεδομένων των συνθηκών, μιας και η ΑΕΚ είναι λαβωμένη από τραυματισμούς. Πέρα από τις γνωστές απουσίες των Σάκοτα, Καββαδά και Ξανθόπουλου, εκτός είναι και ο Μέις, ο οποίος θα απέχει για περίπου 3 εβδομάδες.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το σημερινό παχνίδι θα ήταν εύκολο, αν ή Ένωση ήταν πλήρης και σοβαρή. Σήμερα ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό, καθώς ο Λούκα Μπάνκι, καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα, να παρουσιάσει στο παρκε αρκετά διαφορετικά σύνολα, ευελπιστώντας ότι θα πάρει απ’ όλους τους παίκτες του, το μάξιμουμ.

Στη σημερινή δύσκολη αναμέτρηση, η ΑΕΚ καλείται να κερδίσει το παιχνίδι από την άμυνα και όχι από την επίθεση της, κάτι που συνήθως κάνει, κυρίως στο ΟΑΚΑ. Οι Λιθουανοί, πετυχαίνουν γύρω στους 80 πόντους κατά μέσο όρο, νούμερο το οποίο η ΑΕΚ πρέπει να κατεβάσει αρκετά.

Τσαλμπούρης- Μωραίτης

Δεδομένων των απουσιών, αλλά και των τελευταίων εμφανίσεων τους, σήμερα οι δύο μικροί-μεγάλοι της ομάδας είναι «υποχρεωμένοι», να ανταποκριθούν στο παιχνίδι. Η ομάδα, λόγω των ελλείψεων τους χρειάζεται όσο ποτέ, ο κόσμος τους στηρίζει και ο Λούκα Μπάνκι δείχνει να τους εμπιστεύεται απόλυτα.

Ματσιούλης- Χάντερ- Ρός

Οι τρείς τους, είναι μόνιμα παρόντες, στις καλές αμυντικές επιδόσεις της ομάδας. Ο Χάντερ σκεπάζει τέλεια το καλάθι, αποδεικνύοντας πόσο καλός είναι στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Ο Γιόνας, μπορεί να μαρκάρει πάνω  από μία θέση, ενώ παίζει εκπληκτικά την άμυνα στις συνεχείς αλλαγές των μαρκαρισμάτων. Τέλος, ο Σαντ Ρος, που συνήθως μαρκάρει πιο κοντά γκαρντ, αποτελεί ρυθμιστή στην άμυνα της Ένωσης. Η ΑΕΚ, εαν έχει σε καλή μέρα τους σωματοφύλακες της, μπορεί να κατεβάσει ρολά στην άμυνα.

Λάρυ

Σήμερα, χρειάζεται όσο ποτέ. Από αμυντικός εξολοθρευτής σε επιθετικό υπερόπλο, ενώ στα χέρια του Μπάνκι, είναι και εξαιρετικός δημιουργός. Ο Λάρυ, είναι απαραίτητος σήμερα, μιας και το κενό των Μέις-Ξανθόπουλου δεν μπορεί να καλυφθεί από κανέναν περιφερειακό της «Βασίλισσας».

Γκρίφιν

Ακόμα δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Μπορεί πολλά παραπάνω, και σε άμυνα και σε επίθεση. Σήμερα, όπως είναι λογικό, θα πάρει περισσότερα λεπτά και καλείται να αρπάξει την ευκαιρία. Με την Λιετκαμπέλις, μπορεί να ανεβάσει την ψυχολογία του, παίρνοντας περισσότερες αποφάσεις στην επίθεση.

 

Λιετκαμπέλις

Ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ. Σκοράρει γύρω στους 80 πόντους μέσο όρο, ωστόσο δέχεται και αρκετούς πίσω. Της αρέσει ο γρήγορος ρυθμός, ενώ διαθέτει εξαιρετικούς σουτερ.  Μεγάλο της αστέρι είναι ο Κουλβιέτις, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση 4 κυρίως. Πετυχαίνει 14,2 πόντους μ.ο. Έχει παιχνίδι και με πλάτη και με πρόσωπο, ενώ είναι αρκετά αξιόπιστος από τα 6,75 σουτάροντας με 38%.

Προσοχή στον Γιασάιτις

Ο Γιασάιτις χρησιμοποιείται γύρω στα 25 λεπτά. Είναι δεινός σουτέρ και εκτελεί με 60% από μακριά. Αν βρεθεί στη μέρα του, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Ένωση, η οποία καλείται να μην τον αφήσει να βρει ρυθμό.

Βαλίνσκας- Ουίλσον-Μόρισον

Οι τρείς του συμπληρώνουν την πεντάδα των Λιθουανών. Είναι παίκτες κλειδιά με συγκεκριμένους ρόλος ο καθένας. Δεν εκβιάζουν επιθέσεις, είναι προσεκτικοί και λειτουργούν για την ομάδα.

 

Το σημερινό παιχνίδι, θέλει ιδιαίτερη προσοχή Ας πάμε όλοι γήπεδο, η ομάδα μας χρειάζεται.

ΕΝΩΣΙΣ!

Continue Reading
Advertisement