Λύμπε ψάξτον…. χθες!

0

O Managerικός προσαρμόζεται στα… μέτρα της ΑΕΚ και αρχίζει και προτείνει και πάλι παίκτες! Αυτήν την φορά άπλωσε τα δίχτυα του στην Γαλλία, σε έναν παίκτη που πολύ εύκολα μπορεί να αποκτήσει η Ένωση!Υποχρεώσεις, πολλές υποχρεώσεις. Για αυτό και… χαθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι πλέον δυσκολεύομαι να προτείνω παίκτες. Τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για να βρεις έναν παίκτη που θα μπορούσε να έρθει στην ομάδα αλλά και να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών που υπάρχουν από αυτήν.

Μέχρι την Νίκαια της Γαλλίας έφτασα αυτήν την φορά. Στην ομάδα του Mario Baloteli υπάρχει ένα παιδί που λέγεται Remi Walter (ο Θεός και η ψυχή του το πως διαβάζεται σωστά στα Γαλλικά). Μιλάμε για έναν παίκτη της μεσαίας γραμμής με περισσότερα αμυντικά χαρακτηριστικά. Στην γαλλική ομάδα δεν έχει θέση βασικού ενώ μάλιστα πέρυσι ολοκλήρωσε τη σεζόν ως δανεικός στην Τρουά.

Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και παρότι μιλάμε για έναν παίκτη 23 χρονών δεν μπορεί να βρει θέση στην Nις λόγω της μεγάλης πληρότητας στην συγκεκριμένη θέση. Ήδη, στην ίδια ηλικία με τον Walter, υπάρχουν οι εξαιρετικοί Danilo και Cyprien ενώ από πίσω έρχεται και ένας πολύ καλός 20χρονος ο Makengo. H 3άδα αυτή έχει χρηματιστηριακή αξία 26 εκατομμυρίων ενώ μόνο ο Danilo αγοράστηκε έναντι 10 εκατομμυρίων απο την Μπενφίκα.

Για να ολοκληρώσουμε το πρώτο σκέλος, αυτό στο οποίο αναλύουμε το κατά πόσο η ΑΕΚ μπορεί να πάρει τον παίκτη, πρέπει να αναλογιστούμε και το τι επιθυμεί να πετύχει η Ένωση. Αν για όλα όσα θέλει να πετύχει δεν μπορεί να δώσει ένα συμβόλαιο των 600 χιλιάδων σε έναν 23 χρονο παίκτη και 300-500 χιλιάδες (ίσως λέω πάρα πολλές κιόλας) για να πάρει τον παίκτη από τώρα και όχι το καλοκαίρι, τότε πάω πάσο.

Ο παίκτης αρκετά εύκολα θα μπορούσε να έρθει στην ΑΕΚ κάτω και από την πίεση του ότι σε λίγους μήνες μένει ελεύθερος. Συνεπώς πάμε παρακάτω, πάμε να δούμε ποιος ακριβώς είναι αυτός ο Γάλλος με το… Βρετανικό επίθετο.

Ο Walter είναι 1,74, αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή και ίσως θα μπορούσαμε να του δώσουμε χαρακτηριστικά όπως αυτά του Σιμόες. Όχι, δηλαδή, και ο πιο δυνατός, σωματικά, παίκτης αλλά σίγουρα μαχητικός. Για να παίξεις στην Γαλλία θέλει να ξέρεις λίγο… ξύλο. Και ο Walter έχει φάει με το κουτάλι, αν και σε μικρή ηλικία τα σκληρά γήπεδα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με την Νανσι και ήδη στα 18 του έκανε μια γεμάτη σεζόν στην Ligue 2, από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα από πλευράς δύναμης. Συνέχισε έτσι μέχρι τα 20 του και τον Ιανουάριο του 2016 αποκτήθηκε από την Νις έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ. Μάλιστα, αμέσως κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του στην νέα του ομάδα και πήρε αρκετά ματς.

Την επόμενη σεζόν, την σεζόν 16/17, συνέχισε να παίρνει ματς και να είναι από τα βασικά στελέχη της ομάδας. Ωστόσο, πέρυσι, η σημαντική ενίσχυση της Νις τον έφερε στον πάγκο και στην αφάνεια με συνέπεια να δοθεί τον χειμώνα δανεικός στην Τρουά με την οποία έκανε ένα καλό δεύτερο μισό στην Ligue 1. Φέτος, δεν δόθηκε δανεικός αλλά σίγουρα δεν έλαβε και τον χρόνο που θα ήθελε. Σε ένα ματς για το Ligue Cup απέναντι στην Οσερ σκόραρε 2 φορές, με την ομάδα του να προκρίνεται στην επόμενη φάση. Πριν λίγες μέρες, ωστόσο, η Νις, με τον Walter βασικό αποκλείστηκε από την Γκινγκαμπ στα πέναλντι, για την ίδια πάντα διοργάνωση.

Πριν δούμε τις καρτέλες του παίκτη αξίζει να αναφερθεί πως έχει περάσει και από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας!

Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν αναφερόμαστε σε κάποιον παίκτη βεντέτα με δεδομένη αξία. Μιλάμε για έναν παίκτη με συγκεκριμένες δυνατότητες που πληροί τα… θέλω της ΑΕΚ και την οικονομική της πολιτική. Είναι αυτό που λέμε… τίμιος παίκτης. Ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει, ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή θα ήταν όαση για την ομάδα, αν εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, ακόμα καλύτερα, αλλά δεν έχεις τέτοια απαίτηση εκ των προτέρων!

Τέλος, θα κλείσω επαναλαμβάνοντας πως μόλις στα 23 του έχει 5 χρόνια προϋπηρεσία σε μία από τις πιο σκληρές μεσαίες γραμμές του κόσμου. Οι Γάλλοι μπορεί να μην έχουν το κάθετο ποδόσφαιρο των Ισπανών αλλά τα γήπεδα τους είναι γεμάτα μικρούς… Καντέ!

Δεν σας αποχαιρετώ για φέτος! Θα τα πούμε και πριν την αλλαγή του χρόνου με… έξτρα δώρα!

Όλα τα προηγούμενα θέματα εδώ


Comments are closed.