Μήπως είστε λίγο φαρισαίοι;

0

Αετίσιες Κραυγές (27-5-2019)

 

 

 1. Δεν γίνετε να λες: «δεν έχω πρόβλημα με την οικονομική πολιτική της ΠΑΕ ΑΕΚ». Αλλά διαφωνώ κάθετα στην επιλογή των τεχνικών και διοικητικών στελεχών της. Γιατί με αυτήν την οικονομική πολιτική τέτοια στελέχη μπορείς να έχεις.

 

 1. Σε κάθε επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων γράφονται και ακούγονται απίστευτες αρλούμπες. Γι’ αυτό στη σημερινή στήλη αποφάσισα να γράψω κάποια σχετικά με το θέμα σχόλια. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε τους αρλουμπολόγους αδέσποτους.

 

 1. Το οπαδικό λαϊκό κίνημα δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του. Για την ακρίβεια δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ οπαδικό κίνημα. Η «ήττα» όμως, όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, έχει και κάτι το θετικό. Έχει αποθρασύνει τους σμπίρους του συστήματος.

 

 1. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι ο ιδανικότερος για την ΑΕΚ. Απλά είναι ένας προπονητής που απέδειξε ότι με αυτό το περιορισμένο μπάτζετ της ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να στήσει μια ομάδα ανταγωνιστική μέχρι το τέλος ενός πρωταθλήματος.

 

 1. Αποφράδα 19η Μαΐου. Σχεδόν 100 χρόνια μετά τα γεγονότα του Πόντου, οι ηθικοί αυτουργοί ενός από τα πλέον κτηνώδη μαζικά εγκλήματα του περασμένου αιώνα, συνεχίζουν την συγκάλυψη των αιτιών που οδήγησαν στη σφαγή 353.000 ανθρώπων.

 

 1. Αν κάποιος πιστεύει ότι με τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Καρντόσο και όποιος άλλος προπονητής, μπορεί να πετύχει περισσότερα από τον Χιμένεθ, τότε μάλλον πιστεύει ότι Πορτογάλος ξεφεύγει απ τα όρια του προπονητή και πλησιάζει αυτά του μάγου.

 

 1. Να … κάτι τέτοια μου κάνει ο πρόεδρος και του έχω αδυναμία.

 

 1. Υπάρχει κάτι πιο γελοίο από τον γελοίο; Υπάρχει. Ο γελοίος που με εξυπνακισμούς πάει να παραστήσει τον ξύπνιο.

 

 1. Στις διαμορφωμένες οικονομικές συνθήκες της ΠΑΕ ΑΕΚ, σε συνδυασμό με την οικονομική δραστηριότητα που παρατηρείται στις ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, πιστεύετε ότι υπάρχει προπονητής που μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση;

 

 1. Το σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πάντως είναι το ποδόσφαιρο των αφεντικών. Όλων. Και οι όποιες κινήσεις εξωραϊσμού που γίνονται, αφορά όλους. Τα κουμάντα αλλάζουν, η φιλοσοφία τους όμως όχι.

 

 1. Πάλι καλά που φέτος δε μας είπαν ότι ο Χιμένεθ δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στην ΑΕΚ, γιατί μόλις έφτασε στην Ισπανία είδε τη μάνα του και του είναι αδύνατον να την αφήσει μόνη της.

 

 1. Σπεύσατε μαζικά στα μοναστήρια που λειτουργούν την Αγία Αλήθεια στη θέα λαμπερών εικόνων αθλητών και όχι γραβατομένων φουσκωμένων πορτοφολιών. Μόνο εκεί θα νιώσεις να καταρρέει η παγερή αυστηρότητα που έχουν απλώσει οι υπάλληλοι του ψεύδους. 25 Σεπτεμβρίου 2015 

 

 1. Ψυχούλες…

 

 1. Σύντροφοι Παοκτζήδες… φαντάζομαι θα ξέρετε τι συμβαίνει όταν οι Κοσκωτάδες αποχωρούν από το προσκήνιο;

 

 1. Για τα αφεντικά της Ελλάδας και της Τουρκίας… στο βωμό του ανταγωνισμού τους θυσιάστηκε (και) ο ποντιακός ελληνισμός. Αυτό φροντίζουν να αποσιωπήσουν μέσω της συστηματικής καλλιέργειας εθνικιστικών παθών.

 

 1. Κοίτα να δεις ατυχία. Πάνω που μπήκαμε ανάμεσα σους αιώνιους δυνάστες του μπάσκετ, με τον έναν να οδεύει προς Α2, άρχισε να κλείνει την ψαλίδα με μας ο Χολαργός.

 

 1. Ήδη είμαστε στα χρόνια που ανθίζει η σπορά της αλήθειας. Σπορά που κόντρα στο ρεύμα και με υψηλό προσωπικό κόστος είχαν κοπιάσει κάποιοι πρωτοπόροι. 25 Σεπτεμβρίου 2015 

 

 1. Τέτοια ατυχία όμως ρε παιδιά με μας; Όλα να είναι ιδανικά και συνεχώς να πέφτουμε σε ανεπαρκείς προπονητές. Στο ποδόσφαιρο τα γνωστά, στο χάντμπολ έφταιγε ο Γραμματικός και όλο και ακούω ότι στο μπάσκετ δεν μας κάνει ο Ευρωλιγκάτος Μπάνκι.

 

 1. Η φωτογραφία είναι από το Βέροια – ΑΕΚ 0-3 που είχε γίνει τη Δευτέρα 1 Μαρτίου του 1999. Κοιτάξτε πίσω δεξιά στη φωτογραφία με πόση τάξη έχει απλώσει την μπουγάδα η νοικοκυρά. Μέχρι και τα λευκά από τα κόκκινα έχει ξεχωρίσει.

 

 1. Δεν έχω τίποτα με τύπους όπως ο Σπαλιάρας, ο Υποχθόνιος και ο Ντάνος. Όταν όμως είναι πιο διάσημοι από τον Νίκο Γκάτσο ή τον Μενέλαο Λουντέμη ή την Κική Δημουλά έχει πρόβλημα η κοινωνία που προκαλεί τέτοιες προτεραιότητες.

 

 1. Είσαι πολύ επαγγελματίας και διπλωμάτης ρε Μανόλο. Δε μου αφήνεις περιθώρια να σου ζητήσω να βγεις να ενημερώσεις τον κόσμο της ΑΕΚ, ποιες ήταν αυτές οι εγγυήσεις που ζήτησες και σε έστειλαν χωρίς να το καταλάβεις;

 

 1. Κάποιοι ακούραστοι καλόγεροι της αλήθειας που ίσως το όνομα τους να είναι ήδη ξεχασμένο, όμως πρόλαβαν να δημιουργήσουν το εργαστήρι της αλήθειας και της απλής… αγνής εξύμνησης της ΑΕΚ μόνο. 25 Σεπτεμβρίου 2015

 

 1. Έξαλλοι με τις εκλογικές επιλογές των 17χρονων όσοι τους έχουν αφήσει να νομίζουν ότι ψηφίζουν τι ομάδα είναι.

 

 1. Τα μεγάλα αφεντικά της Τουρκίας έβλεπαν ανταγωνιστικά το ελληνικό κεφάλαιο που δραστηριοποιούνταν στον «ζωτικό χώρο» τους. Στο πλαίσιο αυτό καλλιεργήθηκε στον τούρκικο λαό μια βαθιά σοβινιστική ρητορική εναντίον των Ελλήνων του Πόντου.

 

 1. Εκπληκτική ταινία με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο του Κουστουρίτσα, Μίκι Μανιόλοβιτς. Σκηνοθέτης ο ιδιόρρυθμος γερμανός Βάιτ Χέλμερ. Χωρίς διαλόγους, ένας πραγματικός ποιητικός σουρεαλισμός, με εικόνες ενός άλλου κόσμου που μοιάζει αφάνταστα μακρινός.

 1. Η σοσιαλδημοκρατία αναρωτιέται για την άνοδο της ακροδεξιάς… να κλάψω ή να γελάσω;

 

 1. Ψέματα δε θα σας πω… η ψυχή μου είναι ένας τάφος που είναι θαμμένοι όλοι οι εκμεταλλευτές της ΑΕΚ. ΟΛΟΙ όμως. Όχι μόνο οι πρώην και οι τωρινοί, αλλά και οι επόμενοι. 25 Σεπτεμβρίου 2015 

 

 1. Έκπληκτοι με την ήττα τους οι συριζαίοι που όλο κι όλο το επιχείρημά τους προεκλογικά ήτανε να μη βγει ο Κούλης και κάνει τα ίδια που μπορούν να κάνουν και αυτοί.

 

 1. Δεν μιλάω για τους οπαδούς… όμως ρε παιδιά, υπάρχει κανείς επαγγελματίας της επικοινωνίας και της ενημέρωσης που πραγματικά δεν ξέρει πως δεν έχει καμία σχέση με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος;

 

 1. Αν τελικά μείνει στους γαύρους ο Ποντένσε και τον Βαλμπουενά τον βάλουν εξτρέμ όπως ακούγεται, θα έχει μεγάλη πλάκα η τρικυμία που θα πάθουν τα μπακ του Ολυμπιακού, ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

 

 1. Στη Ν. Φιλαδέλφεια νικητής ο Βούρος του Μελισσανίδη, στον Πειραιά ο Μώραλης του Μαρινάκη, στο Βόλο ο Μπέος … Σούπερ Λίγκα τις κάναμε τις εκλογές πατριώτες.

 

 1. Παραμένω ένας σχεδόν ανάξιος και ταπεινός, μα πάνω απ’ όλα πιστός κοινοβίτης της αλήθειας, χρόνια και χρόνια μόνο μέσα εκεί στην αλήθεια γυρνώ και κατοικώ. 25 Σεπτεμβρίου 2015

 

 1. Οικονομική Ανάπτυξη στον καπιταλισμό είναι η περίοδος μεταξύ δυο Χρεοκοπιών. Το ίδιο ισχύει και για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες.

 

 1. Τα δικά μας τα αφεντικούλια, τα βυθισμένα στους τυχοδιωκτισμούς προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο κομμάτι στην αναδιανομή της πίτας, δεν είναι άμοιρα ευθυνών για την τραγωδία που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου.

 

 1. Και καμία κουφάλα δεν μπορεί να ομορφύνει το ψέμα στα μάτια μου, όση χρυσόσκονη κι αν ρίξει. 25 Σεπτεμβρίου 2015

 

 1. Πρέπει να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις ότι στους ελεύθερους που κοιτάζουμε, χωρίς να πληρώνουμε για αγορά, αλλά ούτε σοβαρά ποσά για συμβόλαια, μόνο προβληματικές περιπτώσεις ή πρώην ποδοσφαιριστές μπορείς να βρεις;

 

 1. Εκεί στη χώρα των Βάσκων με την πανάρχαια γλώσσα, που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, πως ανέχονται το όνομα της τοπικής ομάδας μπάσκετ, να αλλάζει κάθε χρόνο σχεδόν, ανάλογα με το χορηγό;

 

 1. Πότε θα σταματήσετε να τεμπελιάζετε για να κάνουμε πολλά τα μοναστήρια της αλήθειας; Δε θέλω να πιστέψω ότι φοβάστε. Αποκλείεται! Θα έβλεπα στην αγνή αγάπη των ματιών σας τον ζωντανό πόνο του φοβισμένου… Μα δε βλέπω κάτι τέτοιο. 25 Σεπτεμβρίου 2015 

 

 1. Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί άλλη μια ιστορική περίπτωση που αναδεικνύει, με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, το γεγονός ότι τα συμφέροντα των λαών είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τα συμφέροντα των αφεντικών.

 

 1. Κι εγώ το ίδιο νομίζω. Δεν πιστεύω ότι δεν θέλανε, απλά δεν μπορούσαν. Η απορία μου είναι γιατί ζητάμε τα ρέστα από κάποιους που απλά δεν μπορούσαν;

 

 1. Είναι μια επαναλαμβανόμενη μυθική ανάγνωση η ΑΕΚ, δεχτείτε την ανεξήγητη συγκίνηση που σας προσφέρει κάθε μέρα, ίσως και πολλές φορές τη μέρα. 25 Σεπτεμβρίου 2015 

 

 1. Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μας υπενθυμίζει ότι, στον κόσμο των αφεντικών, τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις των μεγάλων δυνάμεων, των εκμεταλλευτών, έχουν προτεραιότητα πάνω από κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, κάθε ανθρώπινο πόνο και δράμα.

 

 1. Έτσι κι αλλιώς η ΑΕΚ είναι αξεχώριστη από τους γύρω δρόμους και με τα γεγονότα της ζωής. 25 Σεπτεμβρίου 2015 

 

 1. Πέρα από τις τράπεζες, το ξέρετε ότι το γήπεδο Καραϊσκάκης έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα παραπάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ;

 

 1. Μέσα σ’ αυτόν τον γλυκύτατο και σεβαστό κόσμο της ΑΕΚ κρατούσα αφάνταστα το δικαίωμα της μοναξιάς μου. Όμως καμία μοναξιά δεν άλλαξε τον κόσμο. 25 Σεπτεμβρίου 2015 

 

 1. Την σφαγή στον Πόντο δεν την υπέστησαν οι Έλληνες πλουτοκράτες της εποχής, ούτε οι πολιτικοί και στρατιωτικοί τους εκπρόσωποι. Την υπέστησαν, οι εργάτες, οι χωρικοί, οι μικροί έμποροι που σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν.

 

 1. Η άποψη που θέλει τους πρόσφυγες να φταίνε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, είναι τόσο σοβαρή όσο αυτή που θέλει τα παιδιά να φταίνε για την ύπαρξη παιδεραστών.

 

 1. Όταν βαριέσαι να διαβάσεις ιστορία, η ζωή σε βοηθάει να την ξαναζήσεις.

 

Παναγιώτης Αλιατάς

[email protected]

twitter

facebook

 

 

 


Comments are closed.