ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Με σφραγίδα… ΑΕΚ

Published

on

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ σας προσκαλεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΕΝ ΠΛΩ (Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα) σε μια συγκινητική μέθεξη ποιητικής και εικαστικής δημιουργίας.Αρδεύοντας από τις ανθρωπιστικές οδοιπορίες των προσφυγικών οριζόντων, η ενωσίτικη κουλτούρα εδώ και 94 χρόνια καταυγάζει την πνευματική ζωή της Ελλάδος με πληθώρα ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ο ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος, ένας αληθινά σπουδαίος και σεμνός διανοητής, ο οποίος θα διαβάσει ποιήματά του και θα συνομιλήσει με το κοινό. Του απονεμήθηκε το Βραβείο Καβάφη το 1996, το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1999 και το 2012, ενώ το 2011 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Ταυτόχρονα θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής
του σημαντικού εικαστικού Νίκου Οικονομίδη, εμπνευσμένα από την ομάδα μας. Ο καλλιτέχνης έχει πραγματοποιήσει 22 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, στην Αγγλία και στο Βέλγιο, ενώ έχει εκδώσει 4 λευκώματα με δική του ζωγραφική αλλά και με κείμενα-ποιήματα άλλων.

Αμφότεροι είναι και ιδρυτικά μέλη της Λέσχης μας.

ΥΓ. Μέχρι το τέλος του 2018 θα ακολουθήσουν άλλες δύο εκδηλώσεις της Λέσχης μας στην περιφέρεια, με θεματικό άξονα την Προσφυγιά, για τις οποίες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement