Με υπομονή και πίστη…

0

ÇËÕÓÉÁÊÏÓ - ÁÅÊ (ÊÕÐÅËËÏ Ã ÅÈÍÉÊÇÓ 2013-2014)‘Ομορφη Κυριακή βγαλμένη από καλοκαίρι ζεστή και λαμπερή, σίγουρα όχι φθινοπωρινή, σήμερα. ‘Εγινε ακόμα ομορφότερη μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο ΟΑΚΑ. Σε άλλον έναν αγώνα που παρόμοιο δε θα χρειαστεί – πρώτα ο Θεός – να ξαναπαίξουμε στο μέλλον.

Σίγουρα οι περισσότεροι Ενωσίτες αγχώθηκαν στο ημίχρονο, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, αναρωτιόμασταν αν θα ξαναζούσαμε παρόμοιο αποτέλεσμα σαν εκείνο της Καλλιθέας. Βλέπαμε όμως ( όσοι δεν πήγαμε σήμερα στο γήπεδο) τον κόσμο να μη σταματά το τραγούδι, να πιστεύει, να μάχεται και εκείνος , να παίζει τη δική του “μπάλα” , εκεί που πάντα θα είναι ταγμένος να βρίσκεται, στην κερκίδα, στα δικά της “τείχη”. Να τα υπερασπίζεται , να δοξάζει τα τρία ιερά γράμματα που σφηνωμένα στη σκέψη και κλειδωμένα στην καρδιά δείχνουν σε όλους μας το δρόμο. Το δρόμο της επιστροφής και της κυριαρχίας, της Αθλητικής ‘Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως.

Υπομονή και πίστη χρειάζεται σε αυτό το πρωτόγνωρο ταξίδι, το έχουμε πει, το έχουμε γράψει ξανά μα θα το ξαναπούμε για να το ακούσουμε πρώτα από όλους εμείς οι ίδιοι που το λέμε και που , συχνά πυκνά μπορεί να το ξεχνάμε. Δεν αναφέρω τη δεδομένη και δίχως όρια αγάπη που είναι απλά αδιαπραγμάτευτη. Η ομάδα πιστεύω πως μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα , “δένει” αγωνιστικά όλο και πιο πολύ. Μαζί της αιώνια “δεμένος” και ο κάθε Ενωσίτης που ενώνει την κραυγή του με εκείνη του “Νέστορα”. Η ΑΕΚάρα μας προχωράει, δε θα τη σταματήσει τίποτα, σήμερα ήταν εκεί στο ποδόσφαιρο μαζί της και τα αστέρια του “παγκόσμιου” που θα χάρηκε από ψηλά τόσο χτες με το ξεκίνημα της αγαπημένης του Βασίλισσας, όσο και τη νίκη του ποδοσφαίρου.

‘Αλλο ένα βήμα έγινε, ακόμα χρειάζονται κι άλλα πολλά. Θα γίνουν, ο δρόμος φωτίζεται σιγά σιγά, αλλά σταθερά. Με το πείσμα του Φούλη, την επιμονή του Ιβάν, το πάθος του Ζντράβκο, τη θέληση του Μιχαήλ-‘Αγγελου και όλους εμάς μαζί τους, δίπλα τους, στο πλάι της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου. Εκείνης που από την τρίτη κατηγορία, ήδη έχει κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους και να καταπιάνονται με ανύπαρκτα θέματα, με φύλα αγώνων και λοιπές ασυναρτησίες οι οποίες μας διασκεδάζουν. Με την ευχή την ερχόμενη Κυριακή στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδη της ‘Ενωσης για το πρωτάθλημα να έχει ακόμη περισσότερο κόσμο από εκείνον που είχε έρθει τη δεύτερη αγωνιστική, συνεχίζουμε. Στο δρόμο της επιστροφής, στο δρόμο που οδηγεί στην αναγέννηση και στη δόξα της Αθλητικής ‘Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως.

Νίκος Καρυστινός , aek-live.gr


Comments are closed.