“Να επιστρέψουμε στην Α1 για τον Αμερικάνο”

0

aek-mpasketΟ Βαγγέλης Καράμπουλας μίλησε για την έναρξη της νέας χρονιάς, αλλά και για τον Γιώργο Αμερικάνο.

Σε συέντευξη του στην “Ώρα των σπορ” ο αθλητής της ΑΕΚ σχολίασε το ματς με τον ΟΦΗ, ενώ δήλωσε πως η ομάδα θα παλέψει για την επιστροφή στην Α1 κάτι που πρέπει να αφιερωθεί στον Γιώργο Αμερικάνο.

Αναλυτικά όσα είπε για:

Το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας ενόψει της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ: «Το βέβαιο είναι ότι είμαστε έτοιμοι για να πάμε στο Ηράκλειο και να κερδίσουμε τον ΟΦΗ. Έχουμε προετοιμαστεί και προετοιμαζόμαστε ακόμα για το ματς αυτό. Θεωρώ, ότι αν εφαρμόσουμε την τακτική και όλα όσα μας ζητεί ο προπονητής μας θα τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό στάδιο ετοιμότητας, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Θα ήταν ανησυχητικό, όπως είχε δηλώσει μετά το φιλικό με το Μαρούσι και ο Θοδωρής Τσιότρας, να είμαστε εκατό τοις εκατό έτοιμοι αυτή την περίοδο. Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να διατηρήσουμε ένα ρυθμό. Και θα τα καταφέρουμε, όπως προείπα. Οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό».

Το αν πείσμωσαν με όσα άκουσαν (από διοίκηση-προπονητή ή διάβασαν (στον Τύπο) για την ήττα-αποκλεισμό από τον Κόροιβο στο Κύπελλο Ελλάδος: «Είναι γεγονός ότι έχουμε πεισμώσει. Δεν μπορώ να πω, ότι έχουμε ξεχάσει αυτό που συνέβη στην Αμαλιάδα. Σε κάθε περίπτωση, όχι άδικα κατηγορηθήκαμε. Η εμφάνισή μας ήταν τραγική! Μας πόνεσε και μας πείσμωσε ο τρόπος που χάσαμε. Μην φτάνουμε, όμως, στο άλλο άκρο. Χάθηκε ένα ματς. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Ο βασικός στόχος της ΑΕΚ ήταν και παραμένει η επιστροφή στην Α1. Γι’ αυτό τον στόχο «κτίζεται» η ΑΕΚ. Γι’ αυτό τον στόχο προσπαθούμε. Ζητούμενο είναι να βελτιωνόμαστε και ατομικά ως αθλητές και ομαδικά και να είμαστε έτοιμοι στο Πρωτάθλημα».

Το αν ο χαμός του Γιώργου Αμερικάνου αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο: «Ήταν δύσκολες οι τελευταίες ημέρες. Δεν συνέβη κάτι απλό. Ο Γιώργος Αμερικάνος «έφυγε». Τι να πω εγώ για τον Αμερικάνο; Νιώθω πραγματικά περίεργα και δεν ξέρω πώς να αποτυπώσω τα συναισθήματα που απορρέουν από τον χαμό ενός ανθρώπου με τέτοια προσωπικότητα, με τέτοια διαδρομή, με τέτοια προσφορά, με τέτοια ιστορία. Προφανώς, είμαστε επηρεασμένοι απ΄ αυτό που συνέβη, ήταν κάτι πολύ στενάχωρο, αλλά δεν νομίζω ότι αρκεί να πω, ότι πάμε να κερδίσουμε τον ΟΦΗ. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι, ότι θα εστιάσουμε στον βασικό στόχο και όχι μόνο στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσο περισσότερους αγώνες και να πετύχουμε την επιστροφή στην Α1 και θα την αφιερώσουμε στη μνήμη του τεράστιου Γιώργου Αμερικάνου».

Τη δυναμικότητα του ΟΦΗ: «Μόνο φορώντας την φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος δεν κερδίζεις. Η φανέλα έχει ιστορία, αλλά στο γήπεδο όλοι θέλουν να κερδίσουν, πόσω μάλλον την ΑΕΚ. Το βέβαιο είναι ότι θα αγωνιστούμε σε μία από τις πιο σκληρές έδρες της κατηγορίας, Ο ΟΦΗ δεν είναι από τις ομάδες, που θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α1, αλλά έχει την δυναμική για να κτυπήσει τα ματς που έχει στην έδρα του, κάτι που θα κάνουν κι άλλες ομάδες φέτος, για να κατακτήσει μία θέση όσο το δυνατόν ψηλότερα. Δεν θα είναι εύκολο ματς έτσι ή αλλιώς. Και γιατί όπως είπα είναι ένας αγώνας πρεμιέρας με τις δικές της ιδιαιτερότητες».


Comments are closed.