Ξεκινάει το καινούριο κυνήγι της βασίλισσας

0

Ο Άκης Τάκης, μέχρι και την περσινή σεζόν υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, είχε δώσει σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, «σκληρές μάχες» στις συναντήσεις για τα μέτρα ασφαλείας στα παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας.

ÏÐÁÐ Á.Å. ÐÁÉÄÉÁ ÁÐÏ ÉÄÑÕÌÁÔÁ ÁÃÙÍÉÓÔÇÊÁÍ ÕÐÏ ÔÏ ÂËÅÌÌÁ ÔÙÍ ÄÉÅÈÍÙÍ«Σκληρές μάχες», κυρίως με την ομάδα που ελέγχει το παρασκήνιο τα τελευταία χρόνια, τον Ολυμπιακό και τον τότε υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ ΟΣΦΠ Γιάννη Μώραλη. Φέτος ο Άκης Τάκης μετά τη διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως υπεύθυνος ασφαλείας στην Σούπερ Λίγκα του Γιάννη Μώραλη.

Προσοχή! Δεν κατηγορώ τον Άκη επειδή βρήκε ο άνθρωπος μια άλλη εταιρεία για να βγάλει το ψωμί του. Άλλη είναι η λογική του άρθρου μου και θα την καταλάβετε στη συνέχεια.

Ο πρόσφατα παραιτηθείς υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Τσάτσος (αυτός και αν έδωσε «μάχες» σύμφωνα με τα αντιστασιακά ρεπορτάζ της βορειοελλαδίτικης αθλητικής δημοσιογραφίας) βρήκε νέο εργασιακό περιβάλλον στην Σούπερ Λίγκα του Γιάννη Μώραλη.

Τι θέλω να πω; Ότι όποιο πολεμικό κλίμα βγαίνει προς τα έξω από τα επιτελεία των ΠΑΕ είναι ψεύτικο, επίπλαστο και σκηνοθετημένο, για να δημιουργούν κλίμα και να συσπειρώνουν ο καθένας τους δικούς του «ιθαγενείς». Πέρα από τις όποιες αντιθέσεις έχουν για το μοίρασμα της πίτας, τους ενώνει η μεγάλη και κοινή τους επιχείρηση: το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό άλλωστε και έφτιαξαν την «Σουπερ Λίγκα». Οπότε τις σαχλαμαρίτσες περί κόντρας Τίγρη – Βαγγέλη που έχουν και έναν κοινό αδελφικό φίλο, τον παναθηναϊκό Νικόλα Πατέρα… και κάτι άλλες σαχλαμαρίτσες περί κόντρας Βαγγέλη – Ιβάν που είναι και ποντιάρα και τον γουστάρει πολύ ο Τίγρης… καλό είναι να τις ακούμε βερεσέ!

Αλήθεια είναι πως στο σύνολο του αθλητικού Τύπου δεν προλαβαίνουν να δημοσιεύουν άρθρα και αναλύσεις για τις κόντρες, τα «στρατόπεδα» που διαμορφώνονται και τις «συμμαχίες» μεταξύ των ιδιοκτήτων των ΠΑΕ.

Με μια μικρή λεπτομέρεια: Ενώ συζητάνε έως και «πολεμική» αντιμετώπιση της ΕΠΟ δεν αναφέρονται στα οικονομικά στοιχεία που δίνουν βάση σε μια τέτοια αναγκαιότητα. Ο λόγος: Σφάζονται για το ίδιο πράγμα. Τον έλεγχο του παρασκηνίου! Και καμιά από τις πλευρές που ανταγωνίζονται δεν μπαίνει σε παζάρι. Μιλάνε για τον Σαρρή, τον εύκολο στόχο και δε λένε λέξη για το γεγονός ότι απέναντι στα συμφέροντα που στηρίζει ο Σαρρής βρίσκονται τα συμφέροντα του Γκαγκάτση, του Πιλάβιου, του Βασάρα και πάει λέγοντας.

Έχουν ήδη επιβάλει στη μία μετά την άλλη τις ομάδες μειώσεις μισθών, τσάκισμα αγωνιστικού μπάτζετ, κόψιμο ποδοσφαιριστών αξίας επειδή έχουν μεγάλο συμβόλαιο. Είμαστε μπροστά στην έναρξη του χειρότερου πρωταθλήματος όλων των εποχών και μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, για όσους αγαπάνε αυτό το παιχνίδι που λέγετε ποδόσφαιρο, οι εταιρείες που το εκμεταλλεύονται προσπαθούν να πάρουν θέση όσο το δυνατόν πιο καλή στη σκακιέρα για να ξεκινήσει το καινούριο κυνήγι της βασίλισσας. Σ’ αυτό το κυνήγι η κάθε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία προσπαθεί να στρατέψει υπέρ της τους οπαδούς της, στο όνομα του μεγαλείου της ομάδας και της ιδέας.

Παναγιώτης Αλιατάς

aliatas74@gmail.com

https://twitter.com/aliatas74


Comments are closed.