ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΘΑΡΣΗς Ο ΛΟΓΟς ΚΑΙ ΘΡΑΣΥς

Ξιπασμένα μούτρα

Published

on

ΘΑΡΣΗς Ο ΛΟΓΟς ΚΑΙ ΘΡΑΣΥς

Η στήλη, τρία χρόνια τις προάλλες συμπλήρωσε. Πολλά βέβαια δεν τα λες,όμως είναι ακριβώς τόσα,όσα χρειάζεται κάποιος, για να αρχίσει με τα φαινόμενα να ανησυχεί και με τις αιτίες τους να προβληματίζεται. Από την άλλη,τα ξιπασμένα μούτρα,που η στήλη στην τριετή διαδρομή της συνάντησε,σε πολλά ανέρχονται και διαφορετικό χρώμα φέρουν. Πολιτικό εννοείται! Μαύρα, κόκκινα, πράσινα, μπλε, αναφανδόν διακριτά μα όλα μεταξύ τους όμοια. Στις πρακτικές και τις επιδιώξεις! Με το ψεύδος και την υποκρισία στις πρακτικές όλων να κυριαρχούν και του λαού την ποδηγέτηση όλοι να επιδιώκουν. Για την εξουσία!Και πρέπει να παραδεχτούμε, πως μια χαρά τα καταφέρνουν.

Γράφει ο Ίων Θάρσυνος

Ο λαός,με αληθινά ψέματα αρέσκεται σήμερα να τρέφεται,με ψεύτικες αλήθειες έχει πια συνηθίσει να φτειάχνεται και οποιαδήποτε πομπώδης παπαρδέλα από τα ψηλά του έρχεται, την αποδέχεται και άσμενα την υιοθετεί. Οι κοινοί εγκέφαλοι,αδυνατούν πλέον τα φανερά να κατανοήσουν και δείχνουν πως κάποιοι καίριοι και ζωτικοί νευροεπεξεργαστές της σκέψης τους έχουν αμετάκλητα πειραχτεί. Από τις καταιγηδόν και σε συνέχειες λαθεμένες προσλαμ-βάνουσες!Με την αφεντιά μου την καταγραφή τους να επιχειρεί και στον σχολιασμό τους να προχωράει.Συνήθως καταγγέλλοντας κι ενίοτε μεμψιμοιρώντας.Πολλές φορές φωνάζοντας και άλλοτε κραυγάζοντας. “Φωνή βοώντος εν τη ερήμω”όμως!Για τούτο σήμερα-ένεκα και η επέτειος-το συνηθισμένο τροπάρι λέω κάπως να αλλάξω. Κά-ποιους αδρανείς νευρώνες μου αφυπνίζοντας, τα πολλά απωθημένα μου να βγάλω και την πλάκα μου να κάνω,ώστε τα ξιπασμένα μούτρα με μπόλικη ξινίλα να συμπληρώσω και με αμέτρητες καντήλες να γεμίσω.Όσοι ξυπνητοί λοιπόν δώστε βάση,τα συμπεράσματά σας για να βγάλετε και ανάλογα, με ό,τι καταλάβατε,να πράξετε.


Το ΚΚΕ καθημερινά τα γενέθλιά του γιορτάζει, αφού εφέτος τα 100 του χρόνια συμπλήρωσε. Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε. Ίδιο και απαράλλαχτο με το αρχικό ακόμη δείχνει! Ποιος θα τους ενημερώσει ότι η βιομηχανική εποχή έχει προ πολλού τελειώσει; Η νεολαία μήπως;
Το ΠΑΣΟΚ, όταν διαφωνεί με τη ΝΔ την ταμπέλλα ΚΙΝΑΛΛ ανεβάζει, όταν μαζί της συμφω-νεί ως Δημοκρατική Συμπαράταξη εμφανίζεται,  άμα όμως στο μέλλον συνεργαστούν ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει! Αρχηγός όλων των παραπάνω η ΦΩΦΗ, η οποία το μεγαλύτερο νούμερο μεταξύ των αρχηγών αποτελεί. Ως όνομα εννοείται,αφού φ=500,ω=800 και η=8 και άρα 500+800+500+8=1808.Ποιος μπορεί να την συναγωνιστεί; Ο Τσίπρας, ας πούμε, ούτε καν το ωμέγα της δεν πλησιάζει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει,αρχηγό έναν άθεο, που την εικόνα “Άξιον Εστί”ευλαβικά προσκυνάει, πρωτο-κλασσάτα στελέχη ρηγάδες και ρήγισσες από τζάκι, που φουσκωμένους τραπεζικούς λογα-ριασμούς διαθέτουν,μέλη ελάχιστα έως καθόλου,που συνήθως από την κοινωνία απέχουν και οπαδούς που μεταξύ του ΠΑΣΟΚ,των αναποφάσιστων και των ΔΞ-ΔΑ κινούνται.
Η ΝΔ, σε έξι χρόνια πενηντάρα γίνεται. Μέχρι τότε,όπως φαίνεται,πέντε πρωθυπουργούς θα έχει αναδείξει. Δύο Καραμανλήδες, δύο Μητσοτάκηδες κι έναν Σαμαρά. Ο τελευταίος έχει γυιο τους αλλους για να πατσίσει; Την λαϊκότητα του κόμματος για να επιβεβαιώσει και την εμμονή της παράταξης στην αριστεία για να δικαιολογήσει!

Η ΧΑ, μία αγνή πατριωτική οργάνωση αποτελεί και όλα τα μέλη της την Ελληνορθόδοξη Πίστη με την ζωή τους, λένε πως,θα υπερασπιστούν. Τώρα αν, ο εκ των υπαρχηγών Γερμενής, γράφει στίχους όπως “θ’αφήσουμε την εκκλησία να σαπίσει/και θα σφάξουμε στην Αγία Τράπεζά της τους ηλίθιους/…”,τους οποίους μάλιστα δημόσια ραπάρει, στην εσωτερική κομ-ματική δημοκρατία μάλλον θα οφείλεται. Δεν πείθεστε; Δικαίωμά σας…
Οι ΑΝΕΛ,οι Ποταμίσιοι και οι Λεβέντηδες σήμερα είναι αύριο όμως δεν θα υπάρχουν και με ετοιμοθάνατα ξιπασμένα μούτρα ελόγου μου δεν ασχολούμαι.Εξάλλου, ήδη ξινισμένα δείχνονται!

Ελπίζω με τα παραπάνω λίγα,αρκετή ξινίλα σε όλες τις αποχρώσεις του μαύρου,κόκκινου,
πράσινου και μπλε να προξένησα και για ακόμα περισσότερη,αν χρειαστεί, εδώ και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε!Αρκεί όλοι μας να θυμόμαστε…….
Άνθρωποι φτηνοί, μικροσκοπικού μεγέθους όλοι όσοι ξιπασμένα μούτρα διαθέτουν! Το είπα,το ξαναλέω και πάντα θα το λέω. Επιβιώνουν επειδή με ραγιάδες έχουν να κάνουν. Όταν οι ραγιάδες γίνουν πολίτες και αρχίσουν τον άνθρωπο με το μέτρο του πολίτη να συγκρίνουν, αυτά τα παράσιτα τις πραγματικές τους διαστάσεις θα πάρουν και την ασημαντότητά τους θα δείξουν. Υπάρχει κάποιος που κάτι τέτοιο στον γύρω ορίζοντα διακρίνει; Μπα!

Πηγή: Σαμιώτικο Βήμα

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement