ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

Ξύλο στην τουρκική Εθνοσυνέλευση μεταξύ βουλευτών του AKP και Κούρδων

Published

on

98D02D4D199B7508E6626D9EEBB7FBA0

Επεισόδια ξέσπασαν εκ νέου την Πέμπτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, στη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και κούρδοι συνάδελφοί τους αντάλλαξαν γροθιές, σύμφωνα με εικόνες που πρόβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η επιτροπή συγκλήθηκε προκειμένου να συζητήσει την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση περί άρσης της ασυλίας των βουλευτών που έχουν προκαλέσει τέτοιους είδους επεισόδια.

Αυτό το μέτρο αναμένεται να ισχύσει για όλα τα πολιτικά κόμματα, όμως οι πολέμιοι της τουρκικής κυβέρνησης διακρίνουν σε αυτό έναν ελιγμό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να διαλύσει το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), οι βουλευτές του οποίου ενδέχεται να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης- στην περίπτωση άρσης της ασυλίας τους- για την υποστήριξη που φέρονται να προσφέρουν στους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Ένταση επικράτησε και την Τετάρτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση με ξύλο και γροθιές μεταξύ των βουλευτών, ωστόσο τα επεισόδια που ξέσπασαν την Πέμπτη στην επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων είναι σοβαρότερα.

Όχι μόνο πολλοί βουλευτές γρονθοκόπησαν με μανία τους «συναδέλφους» τους που κατάφεραν να στριμώξουν σε μια γωνιά της αίθουσας, αλλά επιπλέον κάποιοι άλλοι ανέβηκαν πάνω στα τραπέζια για να επιτεθούν στους αντιπάλους τους.

Η συνεδρίαση αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, μετέδωσε το NTV.

Continue Reading
Advertisement