ΟΛΗ η αλήθεια για ΑΕΚ και ΕΡΤ!

0

Με τα μούτρα έχει πέσει η ΑΕΚ στην προοπτική συνεργασίας με την ΕΡΤ, για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Η τακτική που ακολουθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, στοχεύει καθαρά στη συμφωνία με τη Δημόσια Τηλεόραση, κρατόντας ωστόσο μια προοπτική ασφάλειας… με έξυπνες κινήσεις γύρω από την ήδη υπάρχουσα συμφωνία με τη NOVA.

Τι σημαίνει αυτό; ΟΧΙ δεν παίζει σε δυο ταμπλό η ΑΕΚ. Λίγο με την ΕΡΤ και λίγο με τη NOVA. Παίζει με τους κανόνες των δεδομένων, προπαθώντας να διασφαλιστεί σε περίπτωση που δεν προχωρήσει – για πολιτικούς λόγους – η συμφωνία με την ΕΡΤ.

Η NOVΑ πανικόβλητη βλέποντας την εξέλιξη και ερμηνεύοντας την τακτική που ακολουθείται, έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση, εξαγγέλοντας ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ότι η ΑΕΚ θα παίζει του χρόνου στη NOVΑ. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ούτε απάντησε, ούτε συνηγόρησε, ούτε και διαφώνησε με την ανακοίνωση. Αυτό λέει πολλά. Λέει τα πάντα…

Είναι καθαρά θέμα τακτικής. Η στροφή είναι σαφής προς την ΕΡΤ με πλαίσιο εξασφάλισης τα όσα έχουν συμφωνηθεί και για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η κίνηση που έγινε… ήταν κίνηση ΜΑΤ για να διασφαλιστεί πως ότι είναι να δώσει η Δημόσια Τηλεόραση στον ΠΑΟΚ, θα δώσει ακριβώς και στην ΑΕΚ. Στα ίδια επίπεδα…

Το θέμα έχει πολλή τροφή ακόμη και πολλά σενάρια που θα εξελιχθούν. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αυριανό αποτέλεσμα της κάλπης, αν και η διαφαινόμενη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας δεν σημαίνει ότι η νέα διοικητική ηγεσία που θα προκύψει για την ΕΡΤ, θα θελήσει να χαλάσει μια συμφωνία – χρυσάφι για όλες τις πλευρές.

Παρά το σοβαρό ενδεχόμενο συρρίκνωσης της ΕΡΤ αλά εποχής ΝΕΡΙΤ (δεν συζητείται ως σενάριο το κλείσιμο που αποτέλεσε και την πολιτική ταφόπλακα της Νέας Δημοκρατίας), η συμμετοχή της Δημόσιας Τηλεόρασης στα αθλητικά δρώμενα θα παραμείνει, όπως φαίνεται, ως βασική στόχευση της εταιρίας.

Η ΕΡΤ μέσα από τη σαρωτική πορεία της στις αθλητικές μεταδόσεις, έχει αφήσει πίσω αιώνες ολόκληρους, τους υπόλοιπους… Θα ήταν κουτό και σε βάρος των συμφερόντων της εταιρίας να απεμπολήσει τα κεκτημένα της στον τομέα αυτό. Εκτός και αν – όπως έχει συμβεί στο παρελθόν – η όποια νέα διοίκηση της ΕΡΤ, αρχίσει να παραδίδει αμαχητί τα εργαλεία της και το υλικό της σε ιδιωτικούς σταθμούς. Το έχουμε ξαναζήσει το έργο δυστυχώς… με το MEGA (και όχι μόνο…) αρχικά στα πρώτα βήματα της ιδιωτικής τηλεόρασης και με τον Σκάι μετά από χρόνια επί εποχής Παναγόπουλου,  όπου οι ατασθαλίες έχουν καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες.


Comments are closed.