ΟΛΗ η αλήθεια για τον Ζήκο και τις Ακαδημίες της ΑΕΚ

0

Πληροφορίες του ΑΕΚ LIVE αναφέρουν ότι ο Άκης Ζήκος έχει θέσει εαυτόν στην διάθεση της διοίκησης, με ενεργοποίηση της αποχώρησης του στο τέλος του Γενάρη. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν βρεθεί ο αντικαταστάτης ΔΕΝ θα γίνει η αλλαγή άμεσα…Ο Ζήκος με λίγα λόγια έχει παραιτηθεί από μόνος του και δεν απομακρύνεται… όπως γράφουν άλλα ρεπορτάζ.

Υπήρξε συνάντηση με τον επικεφαλής του project των Ακαδημιών Γρηγόρη Σαράντη, και ενώ δεν φάνηκε ταύτιση απόψεων, ο Ζήκος ενημέρωσε ότι προτίθεται να αποχωρήσει…

Για το θέμα τηρήθηκε σιγή ιχθύος και ενώ οι εξελίξεις έτρεχαν μετά τη συντριβή της Κ20 από τιον Άγιαξ, ένα αποτέλεσμα που έφερε τους πάντες σε καθεστώς απορίας για το τι δουλειά γίνεται τελικά στις Ακαδημίες μας.

Η δεύτερη θητεία του Ζήκου στην ΑΕΚ, ως υπεύθυνος Ακαδημιών φαίνεται να οδεύει προς τη λήξη της λοιπόν. Άνθρωπος που βρίσκεται στις Ακαδημίες, επιβεβαιώνει την εξέλιξη, συμπληρώνοντας ότι ο αντικαταστάτης δεν έχει βρεθεί και πως ότι γίνει θα γίνει μετά τις γιορτές…

Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα που υπάρχει δεν είναι και το πλέον υγιές, με κάποιους να καταγγέλουν αποσύνθεση στον τρόπο λειτουργίας και συντονισμού των τμημάτων, ρίχνοντας το βάρος των ευθυνών στον Άκη Ζήκο.

Από την άλλη πλευρά οι κακές… γλώσσες επιμένουν ότι η ίδια η ΠΑΕ πρέπει να πάρει πάνω της το όλο project, με την συμμετοχή πάντα του κ. Σαράντη που έχει δείξει διάθεση και όρεξη για κάτι καλό. Συγκρίσεις με το πως λειτουργούν οι Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, προκαλούν ΜΟΝΟ θλίψη, μιας και εκεί γίνεται ένα οργανωμένο “παιδομάζωμα”, ενώ η ΑΕΚ έχει αρκεστεί εδώ και καιρό σε έναν παθητικό – διεκπεραιωτικό ρόλο…

Η εποχή που η ΑΕΚ ήταν φυτώριο και έβγαζε παίκτες μόνη της, έχει να εμφανιστεί από την ιστορική περίοδο Μανωλά, Οικονομόπουλου Γεωργαμλή, Βλάχου, Χατζηιωαννίδη, Στυλιανόπουλου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός σούπερ ταλέντου από τη Νάξο, που είναι Ενωσίτης από τα γεννοφάσκια του. Έπεσαν όλοι πάνω στην ΑΕΚ… για να ενημερώσουν για το ταλέντο αυτό που ήθελε μόνο ΑΕΚ. ΟΛΟΙ… Οι γονείς του, η ομάδα του, ο τοπικός Σύνδεσμος της ΑΕΚ στο νησί. Παρότι ενημερώθηκαν στην ΑΕΚ, δεν υπήρξε ενδιαφέρον ουσιαστικό, λένε οι εμπλεκόμενοι. Αποτέλεσμα… ήταν να καταλήξει το δικό μας παιδί στον Ολυμπιακό.  Παράμοιες καταγγελίες έχουν υπάρξει και από άλλες περιοχές στην περιφέρεια… όπως για παράδειγμα ένα ταλέντο από την Κοζάνη και την ΑΕΚ Καλαμιάς που κατέληξε στον ΠΑΟΚ. Τελευταίο αποκαρδιωτικό παράδειγμα, είναι η συνεργασία της ΑΕΚ στη Σάμο, της ΑΕ Καρλοβάσου με τις Ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. Δηλαδή ο δικέφαλος… έφαγε πόρτα από τον δικέφαλο και για να μην πάει χαμένη η προσπάθεια του, αναγκάστηκε να βρει φωλιά σε ομάδα αντίπαλη της ΑΕΚ!

ΟΛΟΙ περιμένουμε όμως την Ανάσταση των μικρών ομάδων… Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε, γουστάρουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερους Έλληνες στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, όλο και περισσότερο δικά μας παιδιά, από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ.

Μακάρι αυτό το project που φαίνεται να μην έχει τραβήξει μέχρι τώρα, να πάρει μπροστά.

Νίκος Αγγελίδης


Comments are closed.