Οπαδέ μου, συγχώνευσα την αγάπη μας!

0

Ο Παναγιώτης Αλιατάς γράφει για τα περίεργα του ελληνικού παραγοντισμού…

xalkidonaΟ μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Live Sport» και στον δημοσιογράφο Νίκο Δελαγραμμάτικα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Ατρόμητος θεωρείται πια μια μεγάλη ομάδα, απάντησε:

«Αυτά είναι στερεότυπα, κυρίως ελληνικά. Δεν θεωρώ ότι μεγάλη ομάδα είναι αυτή που έχει πλήθος οπαδών ή ιστορία. Ανέκαθεν, θεωρούσα ότι οι ομάδες με τις οποίες ασχολούμαι, πρώτα η Χαλκηδόνα και τώρα ο Ατρόμητος, είναι μεγάλες, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζονται. Έτσι τις βλέπω κι έτσι τις αντιμετωπίζω.»

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας που την περσινή τελευταία αγωνιστική στον αγώνα με την ΑΕΚ, είχε θυμηθεί να παίξει για την ιστορία της, ενώ την προτελευταία στο Ηράκλειο της Κρήτης με τον ΟΦΗ την είχε ξεχάσει (την ιστορία της) εκεί στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα όταν το ΟΦΗ – Ατρόμητος 0-2 έγινε 2-2, ξέχασε να μας πει πόσο μεγάλη ομάδα θεωρούσε τη Χαλκηδόνα, τόσο μεγάλη που τη συγχώνεψε με τον Ατρόμητο και την εξαφάνισε από τον χάρτη.

Στην ίδια συνέντευξη μπορούμε να δούμε πως αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο ένας πετρελαιοβιομήχανος όπως ο κ. Σπανός:

«Μας ενδιαφέρει να είμαστε σε εύρυθμη οικονομική λειτουργία, να παράγουμε παίκτες και να ενισχύουμε το ταμείο από τις πωλήσεις μονάδων μας»

Αυτά είναι! Από την παραγωγή στην κατανάλωση! Ο αθλητής προϊόν προς πώληση και εσύ κορόιδο οπαδέ πελάτης του κάθε μεγαλοκαρχαρία που στα χέρια του και στα δόντια του, θα βρεθεί η αγαπημένη σου ομάδα.

Δεν πρόκειται για καλούς και κακούς καπιταλιστές που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Αλλά για κινήσεις αντικειμενικές. Το να παζαρεύεις μαζί τους τι θα τους δώσεις ισοδυναμεί με σίγουρη απώλεια και αυτών που έχεις. Έχεις ομάδα, έχεις ποδοσφαιριστές, έχεις οπαδούς. Μπορείς και χωρίς αυτούς. Αλλά για να πας μπροστά πρέπει να ‘χεις και την εξουσία.

Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύεις να πάθεις χειρότερα απ’ όσα θα πάθουμε φέτος παρακολουθώντας την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, την ΑΕΚ, το θαύμα των προσφύγων στη Γ’ Εθνική.

Παναγιώτης Αλιατάς

[email protected]

https://twitter.com/aliatas74


Comments are closed.