ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οπαδική επανάσταση

«Οι απαγορεύσεις, υπάρχουν για να σπάνε». Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης απονείμει τα εύσημα σε Ηρακληδείς και ΑΕΚτζήδες και ζητά από τους υπόλοιπους οπαδούς να τους μιμηθούν.

Published

on

«Οι απαγορεύσεις, υπάρχουν για να σπάνε». Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης απονείμει τα εύσημα σε Ηρακληδείς και ΑΕΚτζήδες και ζητά από τους υπόλοιπους οπαδούς να τους μιμηθούν.

doggystyle-kentrikoΠριν από δύο μήνες η στήλη είχε αφιερώσει μερικές αράδες στο θέμα της απαγόρευσης της μετακίνησης των οπαδών σε εκτός έδρας παιχνίδια (διαβάστε το ΕΔΩ). Στο συγκεκριμένο κείμενο μάλιστα είχε εκφραστεί η άποψη, ότι μόνο μέσω συνεννόησης μεταξύ των φιλάθλων θα μπορούσαν να υπάρξουν δύο “φωνές” στο ίδιο γήπεδο. Το προηγούμενο Σάββατο (11/1/14), έγινε το πρώτο ισχυρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση!

Η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε απ’τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο για το πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ ανδρών. Στις εξέδρες όμως δεν ήταν μόνο οπαδοί των γηπεδούχων αλλά και Ενωσίτες, απ’τους οποίους, άλλοι ήρθαν από Αθήνα κι άλλοι απ’τις γύρω περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η παρουσία των δύο πλευρών στο ίδιο κλειστό γήπεδο προκάλεσε ενδιαφέρον και έκπληξη, αφού η αστυνομική παρουσία δεν ήταν (και τόσο) ισχυρή, ενώ όχι μόνο δεν άνοιξε ρουθούνι, αλλά δεν δημιουργήθηκε λόγος για την πρόκληση επεισοδίων. Λόγω των εκτρόπων άλλωστε, δεν έχουν απαγορεύσει τόσα χρόνια τις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στα γήπεδα να είναι πιο ξενέρωτη από ποτέ;

Πώς όμως κατάφεραν οι ΑΕΚτζήδες να περάσουν μέσα στο Ιβανώφειο, χωρίς η Αστυνομία να τους γυρίσει πίσω στα σπίτια τους, όπως έγινε σε μερίδα οπαδών της Ένωσης στο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα για το Κύπελλο Γέθνικής στο Καυτατζόγλειο (29/12); Να είναι καλά οι φίλοι του Ηρακλή! Καλά διαβάσατε. Όπως αποκαλύφτηκε μέσω ανακοίνωσης της Original 21, οι οργανωμένοι της ΑΕΚ παρέκαμψαν διοικήσεις και την αστυνομία και ήρθαν σε απευθείας συνεννόηση με τους οπαδούς του Ηρακλή για ανταλλαγή εισιτηρίων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Οι Ηρακληδείς, όπως οι ΑΕΚτζήδες και κάθε οπαδοί, έχουν την ίδια…. μούρλα, η οποία δεν βλάπτει κανένα! Γουστάρουν να ταξιδεύουν παντού και να στηρίζουν την ομάδα τους σε κάθε έδρα. «Οι απαγορεύσεις υπάρχουν για να σπάνε και τα κοπρόσκυλα να τραγουδάνε», λέει το μότο των φιλάθλων του “γηραιού”. Γι’αυτό μαζί με τους Ενωσίτες έστειλαν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση (για να το λάβουν υπόψιν και άλλοι οπαδοί και να πραγματοποιήσουν παρόμοιες δράσεις που θα τους επιτρέψουν να ακολουθούν τις ομάδες τους σε όλη την Ελλάδα) για την επανεξέταση της γελοίας, ομολογουμένως, απόφασης της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών.

Διαβάστε το υπόλοιπο σχόλιο ΕΔΩ.

Continue Reading
Advertisement