Ούτε στην κερκίδα, ούτε πουθενά!

0

Ο Πάνος Κατηφόρης γράφει για τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων που σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, καταδίκασαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

katiforΟ Ολυμπιακός άφησε τους πρώτους δύο βαθμούς για τη φετινή σεζόν στο Αγρίνιο, εκεί όπου άφησε και ο ΠΑΟΚ τρεις από την πλευρά του, στη μάχη που θα δώσουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες, για την κατάκτηση του φετινού τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος. Η ΑΕΚ με τη σειρά της, έκανε την πρεμιέρα της στα άγνωστα και δύσβατα μονοπάτια της Γ’ Εθνικής, ξεκινώντας την… αποπληρωμή των γραμματίων που έχει να ξεχρεώσει τα δύο επόμενα χρόνια, για να ξεμπερδέψει με τις αμαρτίες των περασμένων ετών. Ποιος όμως ασχολείται πραγματικά με το αν η Ένωση τα… «χρειάστηκε» απέναντι στον – κατά τα άλλα συμπαθή – Μανδραϊκό, ή αν το μέλλον του Μίτσελ θα κριθεί στις Βρυξέλλες, στην Τούμπα, ή στο Περιστέρι;

Κι αν αυτό είναι η ουσία του πράγματος στο καθαρά αθλητικό της υπόθεσης, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως οι «αμόρφωτοι», οι «τραμπούκοι», οι «άεργοι» της εξέδρας, για μία ακόμη φορά έδειξαν πως μάλλον κάτι περισσότερο αντιλαμβάνονται, από αυτά που τους καταλογίζουν.

Ο λόγος βέβαια για τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων που σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, καταδίκασαν με τον πλέον δογματικό και κατηγορηματικό τρόπο, την άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν ο Παύλος Φύσσας και η παρέα του από καμιά 30ριά φασιστοειδή και είχαν τελικά ως αποτέλεσμα τη στυγνή εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου.

«Ζούμε για την Κυριακή, βάλτε μας όλους φυλακή!»
Μια κίνηση που έχει πολλαπλή ανάγνωση, αν σκεφτεί κανείς τι έχουν ακούσει (και από τον συντάκτη του κειμένου) και τι θα ακούσουν στο μέλλον, για την οπαδική τους δράση. Από τις Σέρρες μέχρι το Αγρίνιο, από το Μάντσεστερ ως τη Λευκωσία, από τη Γένοβα μέχρι τη Βαγέκα της Μαδρίτης και σε πολλά μέρη της υπόλοιπης Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής επικράτειας), οι «άρρωστοι» των γηπέδων πέρασαν το δικό τους μήνυμα: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ.

Και επειδή για κάποιους η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα, για κάποιους άλλους είναι το σημαντικότερο από τα δευτερεύοντα πράγματα στη ζωή και για κάποιους άλλους είναι η εκτόνωση της Κυριακής, αυτή η αρρωστημένη κατάσταση δεν μπορεί και δεν έχει θέση ανάμεσά τους.

Διαβάστε το υπόλοιπο σχόλιο στο 3pointmagazine.gr


Comments are closed.