Ο αθλητισμός σκοτώνει το κέρδος

0

Δε σας κρύβω ότι καθημερινά ψάχνω ειδήσεις που για ευνόητους λόγους περνάνε στα «ψιλά». Θα νόμιζε κάποιος ότι αυτή είναι μια δύσκολη και επίπονη ενασχόληση. Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι δεν προλαβαίνω. Μια τέτοια περίπτωση είναι μια καυστική ανακοίνωση από ολόκληρο ΣΕΓΑΣ παρακαλώ, που όμως την έφαγε η μαρμάγκα.

IMG_2014Αφορά την απόφαση της πολιτείας ουσιαστικά να ξεσπιτώσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της Μυτιλήνης εξαιτίας της ανόδου της ΠΑΕ Καλλονής στη Super League, αφού τα έργα «βελτίωσης» του Δημοτικού Σταδίου της πόλης που απαιτούνται για τις υποχρεώσεις της ομάδας ουσιαστικά συνεπάγεται ότι πετιέται στο… δρόμο τόσο ο στίβος όσο και κάθε άλλη αθλητική δραστηριότητα η οποία διεξαγόταν στο συγκεκριμένο χώρο. Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Στίβου κάνει προσωπική αναφορά στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος την ώρα που σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν τεράστια προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο ίδιος κάνει προσωπικές παρεμβάσεις υπέρ των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών προκειμένου να έχουν τα πάντα στη διάθεσή τους. Γιατί άραγε;

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του ΣΕΓΑΣ:

«Για μια ακόμη φορά η πολιτεία απέδειξε ότι ο Επαγγελματικός Αθλητισμός αποτελεί πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά της, σε βάρος του ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Ο υπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης μετέβη προσωπικά στη Μυτιλήνη για να αποδώσει στην επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού, που ανέβηκε – άξια κατά τα άλλα – στην Α’ Εθνική, όλους τους χώρους του Δημοτικού Σταδίου της Πόλης ξεσπιτώνοντας το στίβο και κάθε άλλη δραστηριότητα που χρησιμοποιούσε το χώρο».

Επίσης στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, μπορεί κάποιος σκεπτόμενος οπαδός να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

«…Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι υποδομές του στίβου σε ολόκληρη την Ελλάδα απαξιώνονται από τη φθορά, που ολόκληρη η περιοχή του Πειραιά δεν έχει ένα προπονητικό έστω στάδιο, ολόκληρο το Λεκανοπέδιο ένα στάδιο αγώνων στίβου, πλην του αχανούς ΟΑΚΑ, το κλειστό στάδιο της Παιανίας αποσυντίθεται και το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας διατίθεται για μία – δύο αγωνιστικές ημέρες το χρόνο για την περίοδο του κλειστού Στίβου. Όλα σχεδόν τα Εθνικά και Δημοτικά στάδια έχουν αφεθεί στην τύχη τους…».

Και η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ καταλήγει:

«Τελικά, τίποτε στην Ελλάδα δεν αλλάζει. Όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν συμφέροντα του Επαγγελματικού Αθλητισμού λησμονούνται τα πάντα, σύνταγμα, νόμοι, διακηρύξεις, εξαγγελίες».

Αδέλφια μου οπαδοί της ΑΕΚ, η ομάδας μας έχει και τμήμα στίβου αν δεν το ξέρετε. Και μάλιστα είναι από τα πιο ιστορικά τμήματα του συλλόγου των προσφύγων, με 16 τίτλους: Δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανοικτού Στίβου Γυναικών το 2011 και το 2012! Ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Γυναικών το 2011! Δέκα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανώμαλου Δρόμου Ανδρών (1937, 1946, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964) και τρία σερί Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανώμαλου Δρόμου Γυναικών τις χρονιές 2010, 2011 και 2012!

 

Παναγιώτης Αλιατάς

aliatas74@gmail.com

https://twitter.com/aliatas74


Comments are closed.