ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΚΑΡΦΙΑ

Ο αρχιτέκτονας της πεντάρας

Avatar photo

Published

on

Ο Λόβρο Μάγερ δίδαξε ποδόσφαιρο χωρίς μπάλα και με μπάλα.

Στο 1-0, ο Κροάτης μέσος δέχτηκε την κάθετη πάσα του Γκατσίνοβιτς και με μία κίνηση, χωρίς περιττό άγγιγμα, έστρωσε ιδανικά στον Βάργκα για το πρώτο τέρμα. Καθαρή απόδειξη αντίληψης χώρου και χρόνου, της ικανότητας να «διαβάζει» την άμυνα πριν αυτή προλάβει να αναδιαταχθεί.

Στο 3-0, η συνεργασία του με τον Μαρίν, μετά την ανάκτηση στο κέντρο, επιβεβαίωσε πως ο Μάγερ λειτουργεί ως ο παίκτης που μετατρέπει την ανακτημένη μπάλα σε άμεση απειλή.

Δύο τελικές πάσες σε πέντε τέρματα είναι ο αριθμητικός απόηχος μιας ποδοσφαιρικής νοημοσύνης που οργανώνει επιθέσεις, ανοίγει γραμμές και επιταχύνει τη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση με ελάχιστες πινελιές.

Όλοι έχουμε την αίσθηση ότι η μπάλα, όταν φτάνει στα πόδια του Μάγερ, βρίσκει πάντα τον σωστό δρόμο.

Continue Reading
Advertisement