Ο Γκιρτζίκης απειλεί από το… Μεξικό!

0

Με μία απολογητική δήλωση από το Μεξικό, όπου βρίσκεται για το Κογκρέσο της FIFA, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης υποστηρίζει σαφώς ότι υποχώρησε στο θέμα του ορισμού διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου.

13177744_1191349667565006_4537282428087127303_n

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, έχοντας ηττηθεί κατά κράτος από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, τόσο ως προς τους όρους διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου όσο και στο θέμα του αυτοδιοίκητου, σημειώνει ότι από ‘δω και στο εξής θα τα περιφρουρήσει!

Ακολουθεί η απολαυστική δήλωση του Γιώργου Γκιρτζίκη:

“Εχοντας στο μυαλό μου πάνω από όλα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και σεβόμενος τις ομάδες που αγωνίζονται στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και πάνω από όλα τις Εθνικές Ομάδες, καθώς και τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε UEFA και FIFA αποφάσισα να μην θέσω το ζήτημα των κρατικών παρεμβάσεων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Συνέδριο.

Ακούσαμε όλοι εδώ τον Πρόεδρο της FIFA κ. Τζιάνι Ινφαντίνο να περιγράφει ως το μεγαλύτερο καθήκον της Συνομοσπονδίας, την προστασία των Ομοσπονδιών από τις παρεμβάσεις των Κυβερνήσεων. Είδαμε την Ινδονησία, το Κουβέιτ και το Μπενίν να αποβάλλονται για παρεμφερείς λόγους. Για να μην αντιμετωπίσουμε και εμείς ως Ελλάδα τον κίνδυνο άμεσης αποβολής, δηλώνω ότι είναι η τελευταία φορά που κρατώ αυτή τη στάση απέναντι σε παρεμβατικές ενέργειες, οι οποίες στηρίζονται σε προσχηματικές δικαιολογίες.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με κάθε κόστος θα περιφρουρήσει τη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, όπως αυτή ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μέρος του οποίου θέλει να αποτελεί και η χώρα μας”.


Comments are closed.