Ο Δικέφαλος μέσω… AEK LIVE – Σαββατογεννημένα με τον Φ.Κ.

0

Επί δεκαετίες ολόκληρες, αρχής γενομένης από του 1970, το Σάββατο «ήταν η Κυριακή» για τους αμέτρητους (όπου παράλληλα με τους άμεσους ήταν ανυπολόγιστος ο αριθμός των έμμεσων) φανατικούς αναγνώστες του «κατά Φρίξου Κώνστα ευαγγελίου όλων των Ενωσιτών»… Του θρυλικού «ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ» (= κατά κωδική σύντμηση: «Δ»)!

Γράφει στο AEK LIVE o Φρίξος Κώνστας

– ΣΑΒΒΑΤΟ, 20 Απριλίου 2019, του Λαζάρου, Θεοδώρου οσίου, Τριχινά Ζακχαίου αποστόλου, κατά το φύλλο του ημερολογίου. Άλλο ένα Σάββατο, που για μας , προσωπικά, σημαίνει όχι μόνο «μία ακόμη Κυριακή», αλλά «μια ολόκληρη ζωή»! Της οποίας ο πυρήνας «είναι ΑΕΚ».
– ΕΝΑ Σάββατο , συνδεμένο, με διαχρονική πρίζα, με την καρδιά μας, με το μυαλό μας, με την δύναμη της μυθικότητας «Δ»! Της ανεξάντλητης πηγής, που «μας γεμίζει με ΑΕΚ»!

• «ΔΙΚΕΦΑΛΙΚΟ» , λοιπόν, κι αυτό το Σάββατο , με το πνεύμα μας, με το θυμητικό μας, με την δράση και την αντίδραση μας, όπως τότε , όταν γεμίζαμε τις σελίδες με την ανεπανάληπτη «1η» – κι ας μη την καταδέχτηκαν όσοι μαστόρεψαν την εσωτερική μόστρα του μεγάρου της Ολύμπου και Πάτμου με φωτοτυπημένες πρώτες σελίδες από όλες τις άλλες αθλητικές εφημερίδες κι από κάποιες πολιτικές (=ένα παράπονο μας – όχι διαμαρτυρία ή καταγγελία- για το οποίο ουδέποτε έχουμε συγχωρήσει τον ή τους υπεύθυνους) !

– Γεμίζαμε το αθάνατο «ευαγγέλιο όλων των Ενωσιτών», με την εσαεί αμίμητη (= σε φαντασία, εμπνεύσεις, καλλιτεχνικότητα, μαχητικότητα, επικοινωνικότητα, πανελλήνιας απήχησης- όπως άλλωστε όλη η εφημερίδα) « 1η σελίδα»! Και μέσα με τις αποκλειστικές συνεντεύξεις, τα παρθένα ρεπορτάζ , τα πύρινα σχόλια, τα αποκαλυπτικά και πολεμογενή «Ουδέτερα», «Ραμφίσματα», «Κιτρινόμαυρα», «Δικεφαλοαετίσια» και τόσα άλλα απίθανα κείμενα, από ένα συντακτικό επιτελείο, το οποίο οι αναγνώστες δεν συναντούσαν σε καμία άλλη εφημερίδα. Μόνο με Φ.Κ. διάβαζε κανείς τις υπογραφές «Φρίξος Κώνστας», «Φάνης Κωνσταντινίδης», «Φώτης Κωστίδας» ( είχε γράψει επώνυμα και η αξέχαστη διακεκριμένη επαγγελματίας ΄Ελλη Φ.Κωνσταντουδάκη)! Την πληρότητα, την ποσότητα, την ποιότητα του «Σαββατιάτικου ευαγγελίου της ΑΕΚ» δεν μπόρεσε να την ανταγωνιστεί καμία από τις εφημερίδες, που ανήκαν σε οργανισμούς και οικονομικά , σε σχέση με μας, ήταν στο ζενίθ (= ενώ εμείς, όλοι ανεξαίρετα, ήμασταν στο «για την ψυχή του πατέρα μας», «για την παθιασμένη κιτρινόμαυρη τρέλα μας» κ.λ.π.)!

• ΣΑΒΒΑΤΟ, 20 Απριλίου 2019. Στάθηκε αδύνατο να μη φανταζόμασταν , ότι το πρώτο, που θα κάναμε, ήταν να πηγαίναμε στο περίπτερο, για να πάρουμε τον «Δ»…Εκεί έχουμε μείνει, ως και σήμερα, παρότι πέρασαν τόσα χρόνια. Αλλά και πού να βρούμε τέτοια «γομολάστιχα», η οποία «να σβήνει μονομιάς τα από τα 1970 κι εντεύθεν»; Δεν πρόκειται να εφευρεθεί ποτέ τέτοιο ακαριαία αποτελεσματικό «σβηστήρι», βασικά και κύρια, όταν οι αναμνήσεις, από τις ημέρες και τα έργα του «ευαγγελίου «Δ», είναι μυριάδες και τα οποία προστιθέμενα σχηματίζουν …σωματοβουνό, πιο ογκώδες κι από την οικεία μας Πάρνηθα!

• ΑΣ κατηφορίσουμε στο σήμερα… Ούτε «Δ» στο περίπτερο της γειτονιάς μας. Παρηγοριά μας προσφέρει, φυσικά ως ένα σημείο, η συγκλονιστική φιλοξενία του Νίκου Αγγελίδη στο «ΑΕΚ Live». Σε αυτό καταφύγαμε και σήμερα, για «να Δικεφαλίσουμε»! Για να ανοίξουμε ένα κομμάτι από την καρδιά μας, για να εκφραστούμε, για «να ΑΕΚοκουβεντιάσουμε» – όπως το έχουν ανάγκη και το περιμένουν γίγαντες επισκέπτες τούτου εδώ του σάϊτ, ένας από τους οποίος , παραδειγματικά τον αναφέρουμε, είναι ο κ.Σπύρος Μιχαλάς. Ο παλαίμαχος μέσος της ερασιτεχνικής ομάδας της ΑΕΚ (σ΄εκείνη την ενδεκάδα ήταν και οι Βλαντής, Κοπκκινόπουλος).

• Συναντήσαμε τον κ.Μιχαλά στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών κατάστημα του , το «΄Ορθολαντ», όπου εμπορεύεται ορθοπεδικά είδη και μηχανήματα , με έδρα του την Πατριάρχου Κωνσταντίνου 16, Νέα Φιλαδέλφεια, στην ανατολική ράχη του «Αγιά Σοφιά»! Τον επισκεφθήκαμε, με σύσταση από τον κορυφαίο ΄Ελληνα φυσικοθεραπευτή, το Νίκο Πανταζή, με τον οποίο βρισκόμαστε σε επαφή, εξ αιτίας προβλήματος μας, με ρήξη έσω μηνίσκου (= από στραβοπάτημα).

• Μας συγκίνησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ , που έπαιξε μπάλα στην δεκαετία του ΄70, με τα όσα (…περισσότερα κι από μας!) θυμόταν, για την επαγγελματική πορεία μας και όχι μόνο στον «Δ». Εννοείται, πως δεν παραθέτουμε τα κοσμητικά επίθετα, που αράδιασε, θαρρείς και ήθελε …να μας απαλύνει τον οξύ πόνο στο γόνατο του αριστερού ποδιού. Αξία , για μας, ότι όλη η οικογένεια Μιχαλά επισκέπτεται το “AEK Live” και μέσω αυτού καλύπτει το κενό, πως δεν πηγαίνει στο ΟΑΚΑ, λόγω των επεισοδίων! ΄Ολη την «δίψα» του ο κ.Μιχαλάς (= ένας αυθεντικός , ρομαντικός, «Ενωσίτης» πιστός) περιμένει πως και πως για να τη μηδενίσει με το που θα ανοίξουν οι χρυσές πύλες του Νεοφιλαδελφειώτικου ΑΕΚοΠατριαρχείου!

• Σ.Σ. 1: Σάββατο του Λαζάρου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πρώτα το να πηγαίναμε στις διοικητικές εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και να κάναμε το καθήκον μας, ως «κιτρινόμαυρο» μέλος. Και μετά, το απόγευμα, στο ΟΑΚΑ, για το μπασκετικό ΑΕΚ- οσφπ. Δυστυχώς αναγκαστικά απουσιάσαμε κι από τα δύο. Μας … «έχει γονατίσει» ο μηνίσκος. Με το πολύ δυσάρεστο, ως προς την απουσία μας, ότι θα τριτώσει την Κυριακή, όπου το Πρωταθλήτρια 2018- Κούγιας. Εκεί το θανατηφόρο παοκογενές διαιτητικό δίδυμο Ζαχαριάδη- Ευθυμιάδη (= υπό την «ηχηρή» σιωπή του …αετοαμνού) θα φροντίσει το «μ΄ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια».΄Ητοι και προς όφελος του αλλοπρόσαλλου όψιμου «συνηγόρου» του Ιβάν και με στραπατσάρισμα της ΑΕΚ, ενόψει της Μεγάλης Πέμπτης, όπου η κυπελλική ρεβάνς με τη Λαμία –επιθυμητή αντίπαλη της συστημικής «δούμας της Μικράς Ασίας 1», για τον Τελικό του Μαίου!

• Σ.Σ.2: Κοροϊδεύουν όλη την κοινωνία της ΑΕΚ οι Γραμμένος- Περέϊρα- Μπράουν- ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ- Δούμα Τούμπας , ότι στον τελικό του κυπέλλου μάλλον θα λειτουργήσει VAR! Λες και το πρόβλημα είναι το μηχάνημα και όχι το ποιόν ξένο «VARούχα» θα κουβαλήσει η διεθνής διαιτητική συμμορία, υπό τον Μέλο Περέϊρα, ώστε να εκτελέσει την εδώ και δύο σεζόν ρητή και κατηγορηματική εντολή: « Αήττητος ο παόκ, με αντίπαλο την ΑΕΚ»!

Φρίξος Κώνστας


Comments are closed.