Ο δρόμος έχει ανοίξει…

0

Συνέντευξη της δημάχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας… 

apostolaki2

Στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του readyo.gr μίλησε η δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκδηόνας  Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη όπου αναφέρθηκε στην ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

“Πιστεύω ότι έχει ανοίξει πια ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου γιατί το συγκεκριμένο πλάνο που μας παρουσιάστηκε δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά σχέδια, όπως έχω αναφέρει και σε άλλες μου συνεντεύξεις αλλά και στο δημοτικό συμβόλαιο. Πιστεύω ότι είναι βιώσιμο και ρεαλιστικό και τηρεί όλους τους πολεοδομικούς και περιβαλλοντολογικούς όρους οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει πια να υπάρχει κάποιο εμπόδιο για την κατασκευή του γηπέδου. Έχει ανοίξει ο δρόμος” τόνισε.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που τυχών θα υπάρξουν ανέφερε: “Κάποιοι ήταν ενάντια αλλά τώρα πια δεν είναι. Το κλίμα είναι ότι όλοι θέλουν να γίνει το γήπεδο. Εξάλλου φάνηκε και στο δημοτικό συμβούλιο με την ομοφωνία όλων των παρατάξεων ότι πρέπει να γυρίσει η ΑΕΚ σπίτι της. Μετά από τόσα χρόνια η απουσία της ΑΕΚ φάνηκε στον κόσμο. Ήταν πολύ νωρίς τότε που αντέδρασαν”.

Για τα οφέλη του δήμου από την επιστροφή της Ένωση δήλωσε: “Η πόλη θα βγει σαφώς κερδισμένη. Θα κερδίσει η τοπική αγορά γιατί θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο δήμο και καταλαβαίνεται ότι θα αυξηθεί και η κατανάλωση. Απ’ όλη αυτή την ιστορία θα ανέβει η αξία στην πόλη μας και υπεραξία στις περιουσίες και τις επιχειρήσεις των συμπολιτών μας. Θα ενισχύσει τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης ενώ παράλληλα θα μας καταστήσει ίσως το πιο σημαντικό κόμβο αθλητισμού ιστορίας και πολισμού σε όλη την Ελλάδα. Από τότε που η Νέα Φιλαδέλφεια έχασε το γήπεδο μειώθηκε η επισκεψιμότητα, η τοπική αγορά παρουσίασε ύφεση και γενικότερα χάθηκε η ζωντάνια του χώρου. Έχει να κερδίσει πάρα πολλά δήμος αν γυρίσει η ΑΕΚ στο σπίτι της”.

Για τη συμβολή του δήμου στην ανέγερση τόνισε: “Περιμένουμε να οριστικοποιηθούν τα σχέδια και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Ο δήμος αυτό που έκανε είναι να απευθυνθεί στην περιφέρεια για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε 20εκατ. ώστε όταν θα ξεκινήσουν τα έργα και θα έχουμε τα οριστικά να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην ανέγερση του γηπέδου και των αθλητικών εγκαταστάσεων με αυτά τα χρήματα που έχουν δεσμευθεί”.

Αναφερόμενη στο θέμα των σκουπιδιών δήλωσε: “Όσον αφορά το χώρο με τα σκουπίδια έτσι κι αλλιώς υπήρχε εδώ και τρία χρόνια η σκέψη μας να μεταφερθεί έξω από την πόλη. Αυτό είναι κάτι που θα το κάναμε έτσι κι αλλιώς. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο που να έχει πέσει στο τραπέζι”.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές που ίσως υπάρξουν ξεκαθάρισε: “Το μήνυμα είναι ότι όλοι θέλουν το γήπεδο και βεβαίως θα συναινέσουν για οποιαδήποτε αλλαγή. Βέβαια σας είπε ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο. Όταν θα τα έχουμε στα χέρια μας και θα μας γίνει παρουσίαση θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Με αυτά που έχουμε δει όμως ως τώρα μπορώ να σας πω ότι θα είναι καλό για όλο τον δήμο. Δεν υπερβαίνει το συντελεστή δόμησης, δεν ζητάει κομμάτι από το άλσος ή μετατόπιση ούτε τίποτα. Το αν αλλάξουν κάποιες λεπτομέρειες θα το δούμε στην πορεία όταν θα έχουμε τα σχέδια στα χέρια μας”.

Τέλος για το θέμα του άλσους τόνισε: “Ο κ.Μελισσανίδης είπε ότι έχουμε ένα πανέμορφο άλσος στο οποίο θα ήθελαν να είναι χορηγοί στην ανάπλαση του, δεν αναφέρθηκε ότι θέλει κάτι από το άλσος. Θέλει απλώς να βοηθήσει στην ανάπλαση του και αυτό είναι για εμάς πολύ σημαντικό. Όπως είναι δηλαδή το άλσος”.


Comments are closed.