Ο Κάρλος Γκαμάρα στην ΑΕΚ

0
24-7-2001. Ο Κάρλος Γκαμάρα παρουσιάστηκε σαν σήμερα από την διοίκηση της ΑΕΚ.
Η ομάδα της ένωσης βρισκόταν στη Γερμανία, για την καλοκαιρινή της προετοιμασία και μάλιστα στο τελικό στάδιο της αφού την επόμενη μέρα επέστρεφε, μεταγραφές ακόμη δεν είχαν γίνει γιατί διοικητικά ο σύλλογος βρισκόταν σε μεταβατικό στάδιο μεταξύ ENIC και εταιρίας του Ψωμιάδη.
Ο Παραγουανός ήταν το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα, είχε φτάσει στην Ελλάδα μια μέρα πριν και στο αεροδρόμιο βρέθηκαν περίπου 500 φίλοι της ΑΕΚ για να τον υποδεχθούν. Ο αμυντικός παραχωρήθηκε δανεικός από την Φλαμέγκο, στην οποία ανήκε, με τους Βραζιλιάνους να βάζουν στο ταμείο τους ένα εκατομμύριο δολάρια για ένα χρόνο και την ΑΕΚ να έχει δικαίωμα αγοράς το επόμενο καλοκαίρι με το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Γκαμάρα πήρε τη φανέλα με το “4” και αποτέλεσε αξιόπιστη λύση στην άμυνα, έχοντας πολύτιμη προσφορά στην κατάκτηση του κυπέλλου, την πορεία προς τη φάση των “16” στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά και στο πρωτάθλημα που χάθηκε σε λεπτομέρειες όταν η ένωση τερμάτισε ισόβαθμη στη κορυφή με τον Ολυμπιακό ο οποίος πήρε τον τίτλο λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Οι καλές εμφανίσεις του Παραγουανού κέντρισαν το ενδιαφέρων μεγάλων συλλόγων. Έτσι το καλοκαίρι του 2002 η Ιταλική Ίντερ, με γνώμονα τα παιχνίδια της με την ένωση, έσπευσε να αποκτήσει τον Γκαμάρα, συνεπώς για την ΑΕΚ ήταν δύσκολο να κρατήσει τον διεθνή αμυντικό στις τάξεις της.
Ο Γκαμάρα υπήρξε για πολλά χρόνια ο ηγέτης της Εθνικής Παραγουάης, συμμετείχε σε τρία Μουντιάλ (1998, 2002,2006), μάλιστα σε αυτό της Γαλλίας ψηφίστηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης. Το 2004 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, ενώ είχε συμμετοχή και σε 5 copa America (1993, 1995, 1997, 1999, 2004)
Πάρης Αρωνιάδης

Comments are closed.