Ο Κοντονής ανάμεσα σε ΕΟΚ και ΑΕΚ

0
1198352_0
Η FIBA έχει θέσει ξεκάθαρο δίλημμα προς την ΕΟΚ και τις άλλες εθνικές ομοσπονδίες: είτε θα συνταχθούν ολοκληρωτικά με το μέρος της αποβάλλοντας από τις εγχώριες διοργανώσεις όσες ομάδες έχουν επιλέξει να παίξουν στο Eurocup, είτε θα αποκλείσει τις εθνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η απειλή αφορά την ΑΕΚ, που δεν δείχνει διάθεση υπαναχώρησης. Η ΕΟΚ πέταξε το μπαλάκι στον Σταύρο Κοντονή και ο υφυπουργός παίρνει πρωτοβουλίες για να βρεθεί η χρυσή τομή. Ήδη από χθες ο υφυπουργός είναι σε ανοιχτή γραμμή με την ομοσπονδία, ενώ είναι πολύ πιθανό να έχει επαφή με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο.

Είναι σαφής η πρόθεση του υφυπουργού (αλλά και της ομοσπονδίας) να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή των εθνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και να μην αποβληθεί ένα μέγεθος σαν της ΑΕΚ από τις εγχώριες διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως ο υφυπουργός φέρεται να εξέφρασε στον επικεφαλής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, τις ενστάσεις του για τα μη αθλητικά κριτήρια συμμετοχής στις διοργανώσεις της ECA (Ευρωλίγκα και Eurocup).

Θα γίνει από τον κ. Κοντονή μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, αν και όπως σημείωναν από πλευράς υφυπουργείου οι δυνατότητες παρέμβασης είναι περιορισμένες λόγω του αυτοδιοίκητου. Σημείωναν, δε, πως παρότι ο νόμος αναφέρει πως η ΓΓΑ χορηγεί άδειες ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις, αυτό γίνεται μόνο κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας ομοσπονδίας. Η ΕΟΚ για την ώρα δεν έχει κάνει καμία εισήγηση για την ΑΕΚ, αλλά φαίνεται πως αν τεθεί στην ομοσπονδία το δίλημμα «αποκλεισμός εθνικών ομάδων ή της ΑΕΚ» θα επιλέξει το δεύτερο.

Στις τάξεις της ΑΕΚ είναι σαφές πως δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή πλεύσης. Οι «κιτρινόμαυροι» θεωρούν πως ενδεχόμενη αποβολή της ομάδας από τις εγχώριες διοργανώσεις είναι νομικά αβάσιμη, ενώ τονίζουν πως δεν είναι δυνατό να τιμωρείται μόνο η ΑΕΚ και όχι οι ομάδες που συμφώνησαν με την Ευρωλίγκα (από πλευράς Ελλάδας ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός).

Πηγή:sport-fm.gr


Comments are closed.