Ο Μανωλάς και το πλάνο της κόμπρας

0

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÅÊ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2015-2016) OLYMPIAKOS - AEK (CUP FINAL 2015-2016)

H ΑΕΚ πανάξια κυπελλούχος Ελλάδος μια ομάδα με πολύ μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με τον αντιπαλό της κατάφερε παρατάσσοντας πάθος και ψυχή να διαψεύσει για δεύτερη φορά τα προγνωστικά να κερδίσει τον ολυμπιακό και να στεφθεί κυπελλούχος.

Επιμέλεια: Άρης Ασημακόπουλος

Τι χρειάστηκε ομως να γίνει για να φθάσουμε σ αυτό το κύπελλο?
Ο Στέλιος μανώλας παρέταξε την ομάδα του με την στρατηγική της κόμπρας αφήνοντας την μπάλα στον ολυμπιακό και χτυπώντας τον στις αντεπιθέσεις .

Ο Μανωλάς για να υποστηρίξει το πλάνο του θυσίασε τον Αραβίδη και τον χρησιμοποίησε πάνω στον Μαζουακού και τακτικά ο Αραβίδης ηταν άριστος στην ουσία θωράκισε την πλευρά και τις προωθήσεις του.
Η απουσία καθαρόαιμου φορ απο την ενδεκάδα του ολυμπιακού έκανε τα μαρκαρίσματα να βγαίνουν εύκολα και τον ολυμπιακό ακίνδυνο.

Οσο περνούσε η ώρα το σχέδιο γινόταν εμφανές η Αεκ πίεσε ψηλά οδήγησε τους παίχτες του ολύμπιακου σε λάθη και σε μία αντεπίθεση που ο μάνταλος κινήθηκε σαν δεύτερος επίθετικος άνοιξε το σκόρ και έβαλε με την πλάτη στον τοίχο τον ολυμπιακό.
Απο το σημέιο εκείνο και μετα βρέθηκαν πολλοί κενοί χώροι και σε μια αντεπίθεση έγινε το 2-0 και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση νικη .

Ο Μανωλάς στη συνέχεια έβγαλε τον παίχτη που του χάρισε δυο ασιστ (βαργκας) εβαλε τον Μπακάκη και μαζι με τον Αραβίδη θωράκισε τις πλευρές του πήρε τα επιπλέον τρεξίματα στο χώρο του κέντρου και κατάφερε να παρει το κύπελλο νικώντας και στην πρόπονητικη σκακίερα τον Μαρκο Σιλβα

Ο Μανωλάς απέδειξε πως ειχε πλάνο και πάνω απ’ ολα πάθος που μετέδωσε στους παίχτες ,ειναι σίγουρο πως πέρασε ώρες στο DVD παρακολουθώντας και ξεκλέβοντας κινήσεις απ’ τον Τσόλο Σιμεονε και το πάθος που μεταδίδει στους παίχτες αλλα και την τακτική του στα μάτς .
Ακομα και ο ίδιος κατάφερε να υπηρετήσει πολυ σωστά τον ρόλο του διαμαρτυρόμενος και χαλώντας ετσι τον ρυθμό του ματς.

Η ΑΕΚ πήρε μια τεράστια νίκη και ο Μανωλάς απέδειξε πως μονο υπηρεσιακός προπονητής δεν ειναι μενει να δούμε αν η εμβληματική αυτη φυσιογνωμία της Αεκ που σαν παίχτης και σαν προπονητής αποτυπώνει το πάθος και την δίψα για διάκριση ειναι έτοιμος να μας χαρίσει νέες μεγάλες επιτυχίες.

Επιμέλεια:


Comments are closed.