ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ο ΜΠΣ Νέων Λέρου ΄΄Άρτεμις΄΄ στηρίζει την ΑΕΚ

Το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ ευχαριστεί θερμά τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Λέρου ΄΄Άρτεμις΄΄ που για μια ακόμη χρονιά παρείχε πλήρη φιλοξενία για 8 ημέρες, στους δυο σκακιστές της Ένωσης

Published

on

Το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ ευχαριστεί θερμά τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Λέρου ΄΄Άρτεμις΄΄ που για μια ακόμη χρονιά παρείχε πλήρη φιλοξενία για 8 ημέρες, στους δυο σκακιστές της Ένωσης που συμμετείχαν στο 5ο Διεθνές τουρνουά της Λέρου.

skaki

Η συμμετοχή των σκακιστών μας, του διεθνή μετρ Αλέξανδρου Γρηγοριάδη και του νεαρού Μιχάλη Γρηγοριάδη σε τουρνουά όπως αυτό της Λέρου στο οποίο αγωνίστηκαν αρκετοί γκραν μετρ και διεθνείς μετρ, συμβάλλει στην πολύ καλύτερη προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά. Γι΄αυτό η βοήθεια του ΜΠΣ Νέων Λέρου είναι πολύ σημαντική για το τμήμα μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικά μέρες που διανύουμε.

Και στο αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα ήταν πολύ καλά για τους σκακιστές μας. Ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης με 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες ήταν 6ος ανάμεσα σε 32 ισχυρούς σκακιστές και σκακίστριες, ενώ ο 15χρονος Μιχάλης με 5 βαθμούς ήταν 13ος. Ο Μιχάλης που στο τουρνουά αυτό είχε απόδοση 2140 (!) στην κλίμακα ΕΛΟ, μεταξύ άλλων νίκησε την Ισπανίδα γκραν μετρ γυναικών Calzetta Ruiz Monica (2247). Στον 9ο και τελευταίο γύρο του τουρνουά ο 15χρονος Ενωσίτης αρνήθηκε πρόταση ισοπαλίας από το γκραν μετρ και μέλος της Εθνικής Ελλάδας Δημήτρη Μαστροβασίλη (!) Κι΄αυτό επειδή είχε λίγο καλύτερη θέση από τον κορυφαίο αντίπαλο του (ο Μαστροβασίλης μεταξύ άλλων ήταν μέλος της Εθνικής και στην 6η θέση που πήρε στο Παγκόσμιο το 2010), την οποία όμως ο Μιχάλης τελικά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει απέναντι στον πολύ έμπειρο αντίπαλο του και έχασε.

Αντρέας Ψάλτης

Continue Reading
Advertisement