Ο νεκρός δεδικαίωται;

0

Διαβάζω την αποκάλυψη… της ιστοσελίδας filathlos.gr για τον θάνατο του εργάτη στο εργοτάξιο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει την ανατροπή… των όσων γνωρίζαμε ή υποπτευόμαστε μέχρι στιγμής αναφορικά με τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του άτυχου εργάτη.

Κάποιοι βγήκαν πανηγυρίζοντας (…) διαδικτυακά και μιλώντας για δικαίωση της εργοδοσίας. Και απλά επειδή μάλλον τυγχάνω χαζός, ακόμη και αν ισχύει αυτό το σενάριο, η εργοδοσία (η εταιρία που τρέχει την εργολαβία στη συγκεκριμένη περίπτωση) δεν φέρει ευθύνη για το συμβάν αν επαναλαμβάνω έχουν έτσι τα πράγματα ;Αν δηλαδή όντως βρέθηκε σημείωμα στον τόπο του τραγικού συμβάντος και με αυτό ο άτυχος εργάτης εξηγούσε ότι απολύθηκε χωρίς λόγο και αιτία και χωρίς ελπίδα εγκαταλείπει… δεν υπάρχει καμία ευθύνη σε κανέναν; Δεν πρέπει να μας προβληματίσει αυτό ως εξέλιξη, αν όντως ισχύει (δεν το γνωρίζω…) Δηλαδή παύει να είναι εργατικό έγκλημα αν ισχύει αυτή η εκδοχή; Ή είναι δυο φορές χειρότερο ως σενάριο… Γαμώτη μου, άνθρωποι είμαστε, μιλάμε για νεκρό… Για κάποιον άγνωστο που έχτιζε καθημερινά πετραδάκι πετραδάκι το όνειρο του λαού της ΑΕΚ. Να αγωνιστεί ξανά η ποδοσφαιρική ΑΕΚ στη φυσική της έδρα, στη γειτονιά της… στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ας περιμένουμε λοιπόν τις επίσημες ενημερώσεις, από τις αρχές που χειρίζονται το θέμα, αλλά και την τοποθέτηση του Συνδικάτου των Οικοδόμων. Είναι οι άνθρωποι που παλεύουν με τα μπετά και τα ντουβάρια καθημερινά, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες. Κάτι παραπάνω… θα ξέρουν.

 


Comments are closed.