Ο “χαμπουργκεράς” που θα χτίσει τον Nαό!

0

Ο άνθρωπος που θα “τρέξει” το project του γηπέδου της ΑΕΚ, Δημήτρης Ανδριόπουλος είναι ο ορισμός της έκφρασης αυτοδημιούργητος. Πως ο ισχυρός άνδρας της Dimand από τις σοκολάτες που πουλούσε στα περίπτερα και τα μπιφτέκια που έψηνε στα McDonalds κατάφερε να σχεδιάσει το Καραϊσκάκη και τώρα το “στολίδι” της Νέας Φιλαδέλφειας όπως λέει ο ίδιος…

andriopoulos

Υπάρχουν κάποιες ιστορίες ανθρώπων που τις διαβάζεις και νιώθεις θαυμασμό. Παίρνεις κουράγιο πως οι ικανότητες στο τέλος θα φέρουν την καταξίωση. Με κάθε τρόπο. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον Δημήτρη Ανδρικόπουλο δεν υπάρχει.
“Φρέσκα κουλούρια”
Γεννήθηκε στην Πάτρα, και σε ηλικία 10 ετών πουλούσε κουλούρια και σοκολάτες στα περίπτερα επειδή ο πατέρας του ήταν έμπορος ζαχαρωτών και έβγαλε το πρώτο του χαρτζιλίκι. Μεγαλώνοντας άνοιξε μπροστά του η προοπτική του “McDonald’s” που ζητούσε άτομα για να διευθύνουν νέα μαγαζία στην Ελλάδα. Έκανε την αίτηση, πήγε στην Αμερική, στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας για εκπαίδευση και πραγματικά έκανε τα πάντα… Έψηνε μπιφτέκια, κουβάλαγε πράγματα, αλλά αποκόμισε και σπουδαίες εμπειρίες που τον βοήθησαν στην πορεία της ζωής του. Τελικά το μαγαζί άνοιξε, αλλά η τραγική διαχείριση του κεντρικού καταστήματος, κόστισε στον Ανδριόπουλο αρκετά χρήματα, αλλά και εμπειρίες…
Η γνωριμία που του άλλαξε τη ζωή
Η γνωριμία του με τον Περικλή και τον Αλέξανδρο Παναγόπουλο έμελλε να του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που προσλαμβάνεται από τα Ferries Πάτρας – Ιταλίας, οργανώνει άριστα τα πάντα, κάνει διάφορες καινοτομίες όπως η on-line κράτηση εισιτηρίου και έκλεισε το στόμα σε όσους έλεγαν “Μα, είναι δυνατόν ο χαμπουργκεράς με τον Παναγοπουλο να φτιάξουν μια τέτοια εταιρεία;”
Η εκτόψευση με το Καραϊσκάκη
Η καριέρα του είχε πάρει την πάνω βόλτα και οι προτάσεις για συνεργασία έπεφταν βροχή. Το μεγαλύτερο βήμα στην εξέλιξή του έγινε στα τέλη του 2002, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης του ανέθεσε να τρέξει το “project” του Καραϊσκάκη. Μάλιστα, του ζητήθηκε να είναι έτοιμο το γήπεδο σε 16 μήνες , αλλά κατάφερε και το παρέδωσε στην Ολυμπιακή Επιτροπή σε διάστημα 13 μηνών!!«Ηταν άθλος», λέει σήμερα, «να χτίσεις το Καραϊσκάκη μέσα σε διάστημα τόσων λίγων μηνών».
Η δημιουργία της Dimand
Μετά από την ολοκλήρωση του project αποφάσισε να φτιάξει τη «Dimand Development» μαζί με τη σύζυγό του Πέρρη και δύο συνεργάτες του: τον κ. Πάνο Παναγιωτίδη και τον κ. Νίκο Δήμτσα. Ανέλαβε τη δημιουργία καταστημάτων για αρκετές τράπεζες και πολυεθνικές, ενώ ανέλαβε να κατασκευάσει το νέο γήπεδο της Λάρισας, αλλά και τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού, με το ΣτΕ φυσικά να του χαλάει τα σχέδια. Ο τζίρος της εταιρείας του είναι συνεχώς αυξανόμενος και αναμένεται να μονοπολώσει το ενδιαφέρον στο real estate τα επόμενα χρόνια… Η ΑΕΚ εμπιστεύεται την κατασκευή του γηπέδου σε έναν άνθρωπο που έχει την τεχνογνωσία και έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει… θαύματα!

Βασίλης Αντωνίου


Comments are closed.