Πέθανε η Afeni Shakur ακτιβίστρια, μέλος των Μαύρων Πανθήρων και μητέρα του Tupac

0

Η Afeni Shakur, η ακτιβίστρια, ιδρυτικό μέλος των Μαύρων Πανθήρων, ποιήτρια, ηθοποιός, πρώην πολιτική κρατούμενη, μητέρα του ράπερ Tupac Shakur πέθανε αργά το βράδι της Δευτέρας σε ηλικία 69 ετών από καρκίνο, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Afeni-Shakur-Net-Worth-805x450Η Afeni Shakur, αφιέρωσε τη ζωή της στο να αγωνίζεται για τις μαύρες γυναίκες, για τα δικαιώματά τους ενάντια στη βία, στον ρατσισμό, στον σεξισμό, μπήκε φυλακή μαζί με άλλα μέλη των μαύρων πανθήρων το 1969 με κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την πρόκληση μαζικών βομβιστικών επιθέσεων, και έμεινε στη φυλακή μέχρι το 1971 όπου και γέννησε μόλις ένα μήνα μετά τον Tupac.

Ο Tupac, ο οποίος άφησε ιστορία ως μουσικός- τραγουδιστής της ραπ, σκοτώθηκε σε μια συμπλοκή το 1996 σε ηλικία 25 χρονών.

Όταν σκοτώθηκε, η Afeni δημιούργησε το Ίδρυμα Tupac Amaru Shakur για τις τέχνες, ένα μέρος όπου παραδίδονταν καλλιτεχνικά μαθήματα σε φτωχά παιδιά με ταλέντο, αλλά όχι χρήματα για να δουλέψουν πάνω στις τέχνες και να το αναπτύξουν.

Το Νοέμβρη θα κυκλοφορήσει και μια ταινία για τον Tupac στην οποία η μητέρα του ήταν συμπαραγωγός.

Πηγή: http://www.hitandrun.gr/


Comments are closed.