Εκλογικές φιλίες… και ίντριγκες με φόντο το γήπεδο

0

Ρεπορτάζ για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές που τόσο ενδιαφέρουν και απασχολούν την ΑΕΚ.

Έρευνα – επιμέλεια: Νίκος Αγγελίδης

Η εξέλιξη με τον Αράπογλου
Η πρώτη επιλογή της ΑΕΚ, πρωτού προκύψει το όνομα του Γιάννη Βούρου, ήταν ο Γιώργος Αράπογλου. Ο πρώην υποφήψιος για το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, έχει πολλές συμπάθειες στην περιοχή. Οι προβλέψεις έλεγαν πως θα ήταν το ακλόνητο φαβορί. Θα κατέβαινε με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο,  αλλά θα υποστηριζόταν εμμέσως πλην σαφώς από διάφορα κόμματα, μεταξύ των οποίων και από μια πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος προέρχεται από Ενωσίτικη οικογένεια και είναι τοις πάσι γνωστό, ότι υποστηρίζει την ΑΕΚ. Η προοπτική όμως της υποψηφιότητας του με τις ευλογίες της ΑΕΚ δεν προχώρησε… Ξαφνικά προέκυψε απόσταση και εκεί που φαινόταν δεμένη η δουλειά… τελικά δεν επικράτησε… Έτσι προέκυψε ο Γιάννης Βούρος. Πάντως κάποιο πουλάκι μας σφύριξε ότι ο Αράπογλου
είναι χολωμένος από την εξέλιξη. Και έτσι δεν δέχεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να παίξει το ρόλο του δεύτερου ή του συμμετέχοντα στο “ενωτικό” ψηφοδέλτιο του Βούρου.

 

Η έκπληξη με τον Βούρο
Ο Γιάννης Βούρος είναι ο εκλεκτός της ΑΕΚ. Άνθρωπος με ιστορία στην ΑΕΚ. Έχει τις συμπάθειες του, έχει και αντιπάθειες όμως, λόγω της κίνησης να κατεβάσει πριν από αρκετά χρόνια – μαζί με τον Παναγιώτη Τσαρούχα – πανό κατά του Μπάγεβιτς. Έχει και πολιτικο-ιδεολογικές αντιπάθειες λόγω της συμμετοχής του στη μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για την ΑΕΚ. Δεν είναι περαστικός από την Ένωση, ούτε έγινε ΑΕΚ ξαφνικά, για λόγους εντυπωσιασμού. Είναι ΑΕΚ από τα γεννοφάσκια του. Η υποψηφιότητα του, ήρθε σχετικά απότομα και αποτέλεσε έκπληξη. Η στήριξη του από πλευράς ΑΕΚ θεωρείται δεδομένη και απόλυτη. Μένει να δούμε τι συνεργασίες θα εξασφαλίσει και πως θα κινηθεί σε κομματικό επίπεδο, ξεπερνώντας παλαιοκομματικά εμπόδια και αγκυλώσεις. Θα έχει αρκετά ηχυρά ονόματα στο ψηφοδέλτιο του με πρώτο και καλύτερο αυτό του πρώην υποψήφιου Δημάρχουν και πρώην άσου της ΑΕΚ,  Λύσανδρου Γεωργαμλή.

Ο Δήμαρχος ΑντιΑΕΚ…
Προσέξτε μην κάνετε το ίδιο λάθος. Μην υποτιμάτε τον Βασιλόπουλο, ως υποψήφιο. Το ίδιο έγινε και στις προηγούμενες εκλογές και προέκυψε από αουτσάιντερ, νικητής! Οι μηχανισμοί θα τον στηρίξουν. Ο φιλόδοξος Άρης που αποσκίρτησε με αιτία τις ιδεολογικές αποστάσεις του από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε πει τότε, επιστρέφει ως υποψήφιος που στηρίζεται από την κυβέρνηση!

Το χρίσμα του Πάνου Σκουρλέτη, μόνο έκπληξη δεν αποτέλεσε για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Ο Βασιλόπουλος θα προσπαθήσει να διαχειριστεί την μέχρι στιγμής ήττα μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στον Δήμο που ηγείται και που ΔΕΝ μπόρεσε παρά τις αμέτρητες ραδιουργίες να σταματήσει το έργο κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια… Ο Άρης θα μπει δυνατά στην εκλογική μάχη, δεν έχει σοβαρό έργο να προτάξει στη θητεία του, αλλά ξέρει πως να κινηθεί και σίγουρα αποτελεί κίνδυνο για το “ενωτικό” ψηφοφέλτιο Βούρου που θα στηρίξει η ΑΕΚ. Επαναλαμβάνω και επιμένω. Μην τον υποτιμάται. Αν περάσει στη δεύτερη αναμέτρηση τα πράγματα θα είναι ζόρικα, όπως και στις προηγούμενες εκλογές.

 

 

Ο παλιός… είναι αλλιώς
Από το πουθενά επανέρχεται ο Γρετζελιάς. Παλαιό ΠΑΣΟΚ  ως τα μπούνια, Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας για μια 12ετία, άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε τους μηχανισμούς. Είναι σοβαρή η υποψηφιότητα του, μια και περνάει ξανά μπροστά και όχι όπως έκανε τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας άλλους υποψηφίους.

Ο Γρετζελιάς είναι Ενωσίτης, αυτό δεν το έχει κρύψει και έχει ταχθεί υπέρ του γηπέδου, σε αρκετές περιπτώσεις. Μένει να δούμε πως θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο καυτό θέμα της περιοχής, στις επίσημες προεκλογικές του εξαγγελίες. Μην υποτιμάται την υποψηφιότητα Γρετζελιά. Μπορεί να μαζέψει ψηφαλάκια από εκεί που δεν φαντάζεστε…

Σταθερή… Λαϊκή Συσπείρωση
Το ΚΚΕ με σταθερή γραμμή για τα ιδιωτικά γήπεδα και για το πως πρέπει να κινούνται τα σωματεία με γνώμονα την ανάπτυξη του αθλητισμού και του φίλαθλου πνεύματος, θα παραμείνει σταθερό, όπως κάνει συνειδητοποιημένα, μέσα από την ιστορική πορεία του.

Η υποψηφιότητα της Δανάης Γκούμα με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν έχει κλειδώσει ακόμα, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανή. Ήταν άλλωστε υποψήφια στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με μια πολύ καλή εικόνα και θετικά αποτελέσματα…

Η έκπληξη που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα
Είναι αλήθεια πως η (όποια) αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ικανοποιημένη από την επιλογή Βασιλόπουλου ξανά… Έτσι ετοιμάζεται ψηφοδέλτιο που θα στηρίξουν παλιά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και του οποίου θα ηγηθεί ο αρχιτέκτονας – πολιτικός μηχανικός, Δημήτρης Κωνσταντάτος.

Ο Κωνσταντάτος είναι παλιό στέλεχος από την περίοδο του 4%. Δηλωμένος Απολλωνιστής, είχε εκπονήσει την περίοδο Δημαρχίας του αλήστου μνήμης Αδαμόπουλου, ένα σχέδιο κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ στα σχολεία, απέναντι από τη Ρενό. Μάλιστα τότε είχε αποδοκιμαστεί από φίλους της ΑΕΚ σε συγκέντρωση που είχε γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ηπίων τόνων άνθρωπος, δεν έχει επαφές με την ΑΕΚ, εκτός από πολύ στενούς δεσμούς με τον Λύσανδρο Γεωργαμλή. Η υποψηφιότητα του θεωρείται κλειδί για τις επαναληπτικές εκλογές.

Από Δήμαρχος… στην Περιφέρεια

Ο πρώην Δήμαρχος Σταύρος Κόντος ΔΕΝ Θα είναι υποψήφιος ξανά… Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνει στρατευμένος στον αγώνα της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετέχοντας στη μάχη της Περιφέρειας, στο ψηδοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού, ο οποίος θα τεθεί σε κατά μέτωπο σύγκρουση με τον Γιώργο Πατούλη!


Δυο κυρίες… εκτός μάχης

Δυο πρώην υποψήφιες (η μια μάλιστα και πρώην Δήμαρχος) ΔΕΝ θα κατέβουν ξανά… Η επικεφαλής της παράταξης «Νέα Προοπτική»Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές, αυτό είναι ξεκάθαρο. Το ίδιο ισχύει και για την Βάσω Αγαγιώτου της παράταξης «Μπροστά».

Κι άλλες υποψηφιότητες
Χαμός στο ίσιωμα… Υποψηφιοτήτων συνέχεια… Διαβάστε…
* Ο Νίκος Σιώρης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μπροστά», δημιουργεί νέα παράταξη, με τον ίδιο υποψήφιο Δήμαρχο.
* Ο Μιχάλης Κουτσάκης, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα προοπτική», θα είναι και αυτός υποψήφιος Δήμαρχος μέσα από μια νεοδημιουργηθείσα παράταξη.
* Ο Τάσος Κωνσταντινίδης ετοιμάζει και αυτός παράταξη με τον ίδιο προφανώς επικεφαλής.
* Ο αντιπρόεδρος του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κοπελούσο, θέτει κι αυτός υποψηφιότητα για Δήμαρχος.
* Ο δημοσιογράφος και καλός φίλος… Διαμαντής Σεϊτανίδης ειναι επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση». Ενδεχομένως να κατέβει ο ίδιος ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Ο Δημήτρης Σεϊτανίδης, είναι Ενωσίτης.
* Η Αναστασία Κολιάκου από το «Πράσινο Κίνημα» ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.


Comments are closed.