ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

«Παλαίμαχοι» ή … «΄Αμαχοι» είναι αυτοί;

Published

on

Το πολύ δυσάρεστο περιστατικό περί τον αγώνα της … «ΑΕΚ»(;) με την Σχολή Ευελπίδων , φυσικά το στηλιτεύει, όπως πρέπει, ο Φ.Κ.

O ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ αποτελεί, ιδιαίτερα στα τελευταία χρόνια, ένα από πιο υγιή , ζωογόνα, δραστήρια και μαχητικά κύτταρα του Δικεφαλο-Αετίσιου οργανισμού. Το οφείλει, κατά κύριο λόγο, στον ακαταπόνητο πρόεδρο , Στέλιο Σεραφείδη, και στον διοικητικό «τυφλοσούρτη» Μιχάλη Σιμιγδαλά.

* Το πολυσχιδές έργο, που επιτελεί ο Σύνδεσμος, το αναγνωρίζουν οι πάντες, τόσο από την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια, όσο και από τους «αλλόχρωμους» αντιπάλους, από τους οποίους οι «ερυθρόλευκοι» κατείχαν τα πρωτεία, χάρη στον επαγγελματία δημοσιοσχετίστα Αντώνη Γλύκα (= εκμεταλλεύεται την εβδομαδιαία εκπομπή «Θρυλικές ιστορίες», στον τηλεοπτικό χώρο και χρόνο, που του έχει παραχωρήσει δωρεάν ο πολιτευτής Γιώργος Καρατζαφέρης).

• Η μεγάλη επιτυχία του «Ενωσίτικου» Συνδέσμου βασίζεται και στη νοοτροπία, με την οποία έχει μπολιαστεί από το ηγετικό δίδυμο , που δεν περιορίζει τη ματιά του ενδιαφέροντος και των ενεργειών του στα περί την ΑΕΚ, αλλά την επεκτείνει προς κάθε πλευρά, προς όλα τα σημεία του ορίζοντα. Μία χαρακτηριστική απόδειξη είναι, ότι μόνο ο Σύνδεσμος της ΑΕΚ δίνει έμπρακτο παρών σε κοινωνικές εκδηλώσεις, που αφορούν σε πρόσωπα και σε γεγονότα άλλων συλλόγων. Παραδείγματος χάρη σε κηδείες παραγόντων ακόμη και του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού μόνο οι «κιτρινόμαυροι» Παλαίμαχοι και συλλυπητήρια , με στεφάνια, στέλνουν κι δια ζώσης εκπροσωπούνται , στις πιο πολλές φορές με τους δύο κοινωνικότατους και με αληθινό φίλαθλο μεγαλείο «κυρίους- κυρίους Σίγμα» (= Σεραφείδη- Σιμιγδαλά).

• Κι ενώ ο πρωτοποριακός Σύνδεσμος έχει κατορθώσει να απολαμβάνει την καθολική εκτίμηση , εντός κι εκτός της «πρωτεύουσας» μας ( = Νέας Φιλαδέλφειας) , όπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει να λέει προς τον Νίκο Στράτο και την Ανθή Παπακώστα, για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη, που τρέφει προς τον Στέλιο Σεραφείδη, έχει εντοπιστεί μια σοβαρή «αχίλλειος πτέρνα» …

• …Αφορά στην κεντρική βιτρίνα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος. Συγκεκριμένα στους αγώνες (= εννοείται άπαντες, για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή για εντελώς ανιδιοτελείς λόγους δημοσίων σχέσεων) , που συμφωνεί να δίνει η ποδοσφαιρική ομάδα των Παλαίμαχων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

• Κατ΄αυτούς τους αγώνες , όπως ήταν ο πριν από λίγες ημέρες με την ομάδα της Σχολής Ευελπίδων, «βγαίνει η πίστη» του προέδρου, Στέλιου Σεραφείδη, για να συγκεντρώνει το απαραίτητο έμψυχο υλικό! Δυστυχώς, η συντριπτική πλειονότητα των επώνυμων παλαίμαχων δεν ανταποκρίνεται στην κλήση των υπεύθυνων της διοίκησης , επικαλούμενη (η πλειονότητα) «πρόβλημα υγείας» (…με στερεότυπη «δικαιολογία», ότι «πονάει το γόνατο»)!

• «΄Επεσαν τα μούτρα» του προέδρου, κατά πως περιέγραψε με πολύ παράπονο, αν όχι με αγανάκτηση, προς τον Νίκο Στράτο, όταν … «επιστρατεύτηκαν δύο πιτσιρίκια, για τον σχηματισμό ενδεκάδας, για την διεξαγωγή του παιχνιδιού με την Σχολή Ευελπίδων»! Επίσης, ότι: «Μας υποδέχτηκαν με καταπληκτική επισημότητα, παρόντες ήταν ακόμη και στρατηγοί , αλλά εμείς πήγαμε «γυμνοί», γιατί δεν ήλθαν οι περισσότεροι παίκτες , στους οποίους βασιστήκαμε»!

• Αυτό, το ό,τι πολύ δυσάρεστο, φυσικά και λίαν δυσφημιστικό για την ΑΕΚ, δεν παρατηρήθηκε για πρώτη φορά με την περίπτωση της Σχολής Ευελπίδων. Είναι σχεδόν μόνιμο, ανεξάρτητα, πως ο πρόεδρος και βασικοί συνεργάτες του προσπαθούν «με ψέματα να μπαλώνουν» την πολύ άσχημη κατάσταση. Και να κουκουλώνουν την αλήθεια, για να μη εκτίθεται , σε τελική ανάλυση, η ΑΕΚ, ιδιαίτερα σε ματς στην Επαρχία, εκεί, που ο κόσμος και ξέρει για το ποιοι και πότε αγωνίστηκαν με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, οπότε αποκαρδιώνονται, όταν βλέπουν, εκτός από πέντε- έξι οι άλλοι απλά … «έχουν περάσει από την Δεκελείας, για να φτάσουν στην Φωκών και Καππαδοκείας». Και σ΄αυτό το σημείο να μεταφέρουμε την πολύ μεγάλη εντύπωση, που κάνει στην μετακινούμενη ομάδα των Παλαίμαχων της ΑΕΚ, η δημοφιλία του Ντανιέλ Μπατίστα! Θαρρείς και στο πρόσωπο του Μοζαμβικιανής καταγωγής παλαίμαχου και ΄Ελληνα διεθνή αντικρίζουν ένα από τους απαράμιλλους θρύλους, Μίμη Παπαϊωάννου, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Θωμά Μαύρο, Κώστα Νεστορίδη, Ανδρέα Σταματιάδη, Στέλιο Μανωλά, Βασίλη Τσιάρτα, Λάκη Νικολάου (…τον Στέλιο Σεραφείδη τον βλέπουν παρόντα, αλλά και …κάθιδρο, όσο τουλάχιστο η βασική ενδεκάδα των Παλαίμαχων δεν είναι νορμάλ, αλλά «λύση ανάγκης» , κυριολεκτικά «εμβαλωματικής» σύνθεσης)!

• Σ.Σ. : Επειδή έχουμε δει και ζήσει την ομάδα της ΑΕΚ εδώ και δεκαετίες, φυσικά μας καταλαμβάνει λύπη, αλλά και σταυροκοπιόμαστε, όταν διαβάζουμε (=από τα μακροσκελή κείμενα του εξειδικευμένου με τους παλαίμαχους, Δημήτρη Κουμουρτζή στην «Αθλητική ΄Ωρα των σπορ») τα ονόματα , που απαρτίζουν την «Παλαιμάχων»- με εκλέκτορες, προπονητές τους τον Μιχάλη Σιμιγδαλά και τον Γιώργο Καραφέσκο. Τρέμουμε στην σκέψη, ότι είναι πολύ κοντά η ημέρα, που η ονομασία «Παλαίμαχοι», θα αντικατασταθεί από την… «΄Αμαχοι». Θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια – όπως προβλέπει και ο συνομιλητής μας, Νίκος Στράτος – αν η τωρινή αρνητική στάση (ακόμη και εν ενεργεία προπονητών στις «κιτρινόμαυρες» ακαδημίες ) επεκταθεί ακόμη χειρότερα= τραγικότερα!

Φρίξος Κώνστας

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement