Παπαπέτρου; Τα δυό κακά της «Νταμίρ»ας μας!

0

ΑΕΚ, ξύπνα, ο Τάσος έρχεται στο Μαρούσι, με … Δυτικο-Προαστιακό!

Καλά, μπορεί κάποιος να μας πεί «τι κάνουν εκεί, στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ;»! Ναι μεν, πολύ σωστά είναι πρωτοπόροι στον πόλεμο για «Ναι, στους ΄Ελληνες διαιτητές -΄Οχι στους ξένους». Επίσης, καλώς πιστεύουν στην αξία του Τάσου Παπαπέτρου , γιού του παλαίμαχου Αθηναίου διαιτητή.

*ΟΜΩΣ, προκειμένου γι΄αυτό το παιχνίδι, την κυπελλική ρεβάνς με τη «Μικτή παόκ-οσφπ-Χαλκηδόνας- Ατρόμητου» , ούτε ζωγραφιστό δεν έπρεπε να δεχόντουσαν την ακραιότατα κι ασυγχώρητα περίεργη απόφαση του Πορτογάλου «αρχιμάγειρα» της ΚΕΔ. Με…τον Δυτικο-Προαστιακό θα έλθει στο Μαρούσι ο υφιστάμενος του διαιτητοκριτικού της «Αθλητικής Κυριακής».

* ΠΟΥ το πάει, τι σκέφτηκε, τι θέλει να δείξει ο παταγωδώς αποτυχημένος Μελό Περέϊρα, με τον διορισμό του Τάσου Παπαπέτρου στον πιο κρίσιμο αγώνα, για τον Ατρόμητο, τουλάχιστο; Του Αθηναίου διαιτητή , που ακόμη δεν έχουν στεγνώσει από το πρόσωπο του τα σάλια (ή έστω η μυρωδιά από τα χνώτα) του θηριώδους «Λουτσέσκου των Δυτικών Προαστείων» . ΄Ηταν στις θλιβερές στιγμές, που ο Νταμίρ Κάναντι (=ο περιλάλητος «εικονο»γραφημένος της «Αθλητικής Κυριακής» )ξαμολήθηκε, με ταχύτητες και στιλ Γιάννη Αγγελόπουλου ή Γιώργου Σπανού, από τον πάγκο του, ως το σημείο, που είχε σταθεί ο εμβρόντητος (μάλλον και πανικόβλητος) διαιτητής , έχοντας σφυρίξει (στο 90’ +5΄) την λήξη του ισόπαλου αγώνα Ατρόμητου- Παναιτωλικού!

* ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ταύρος ο Κροατο-Αυστριακός τεχνικός, γιατί ο Παπαπέτρου δεν είχε κρατήσει επί πλέον χρόνο περισσότερο από το 5λεπτο. Θεωρούσε, ο Κάναντι (= που δεν αποκαθηλώνει ούτε μετά από αυτό το αίσχος η κρατική «Α.Κ.») , πως οι παίκτες των Δέλλα-Μπορμπόκη- Μπουρουτζίκα είχαν κλέψει πιο πολλά, από τα 5, λεπτά, με τεχνητές καθυστερήσεις.

*ΠΡΑΓΜΑΤΙ Παναιτωλικιώτες, με χειρότερο τον οπισθοφύλακα Μαρινάκη, είχαν εφαρμόσει την συνήθη «τακτική» τους, με τα ψευτοπεσίματα , τους ψευδοτραυματισμούς, «έκαναν τους πεθαμένους», αφού το αποτέλεσμα τους ευνοούσε. Σχετική «θεατρική παράσταση» είχαν παίξει και στο νικηφόρο εντός έδρας τους ματς με την ολότελα απροστάτευτη (κι εφέτος) ΑΕΚ.

* ΕΙΧΕ δίκιο ο Κάναντι, πως τα +5΄ δεν απέδιδαν την αλήθεια. Αλλά από εκεί και μετά ισχύουν τα εξής: Μοναδικός έγκυρος χρονομέτρης του αγώνα είναι ο διαιτητής. Και με κανένα δικαίωμα ο έχων διαφορετική γνώμη, από την θιγόμενη ομάδα, μπορεί να απευθύνεται προς τον χρονομέτρη, με τον τρόπο του Νταμίρ, κατά του Παπαπέτρου.

• ΟΛΩΣ περιέργως ο Αθηναίος – και μάλιστα της λίστας των διεθνών- δεν αντέδρασε, προ του «Περιστεριώτικου γύπα» ούτε με απλό κούνημα ή και δάγκωμα των χειλιών του. Τον ανέχτηκε ο Παπαπέτρου, θαρρείς και φοβήθηκε μη τυχόν και τον μάλωνε το «τρομακτικά επιθετικό» δίδυμο Σπανού- Αγγελόπουλου, ΄Η μήπως τον έκανε ντά-ντά ο Ολυμπιακο-Ατρομητέος παράγοντας, πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα. ΄Η μήπως ο κυρίαρχος διπολικός άξονας « Τούμπας- Φαλήρου» επέβαλαν στον υποτακτικό τους Περέϊρα να του κόψει ένα-δύο ορισμούς του σε ευρωπαϊκούς αγώνες. ΄Η δεν μπορούμε να φανταστούμε τι άλλο «ανάγκασε» τον Τάσο να κάνει την πάπια, προ του ξεφρενοέξαλλου Νταμίρ. Μήπως να τον μαλθάκωσε, στα αποδυτήρια, με την υπόσχεση : «Μη κάνεις έτσι. Θα με δείς στο επόμενο ματς»… Εκτός, αν αντάλλαξαν όρκους, μαζί με τα αλληλοσυγχαρητήρια, κατά την Κορμπική βραδιά του ΠΣΑΠ, όπου βραβεύτηκαν ο ένας ως «καλύτερος διαιτητής» και ο άλλος ήταν στην τριάδα των υποψηφίων για «καλύτερος προπονητής», μαζί με το νικητή της ΑΕΚ και τον Λουτσέσκου να μη καταδέχεται για παρουσία του.

… ΚΑΙ ΤΟ επόμενο ματς είναι κατ΄αυτή την Τρίτη, στο οικειότατο, προς την αγωνιστική τακτική του αμυντικογενούς Κάναντι, «ξέφραγο μποστάνι» του Αμαρουσίου. Η χρυσή ευκαιρία, ώστε ο Παπαπέτρου …να αποδείξει στους «Μικτούς», ότι με το «μόνο +5΄» δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να τους αδικήσει, απλά δεν νόμισε, πως έπρεπε να βράδιαζε και μετά να σφύριζε τη λήξη.

• ΣΕ ΜΑΥΡΟ σκοτάδι σε όλα τα πιο πάνω η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ! Δεν την τσίμπησε ούτε «κουνουπομέγεθη» υποψία , μη τυχόν και ο Παπαπέτρου βγάλει το ντεφτέρι από την τσέπη και δει γραμμένο , από τους Σπανό- Αγγελόπουλο- Κάναντι», ακόμη και το εξής: «Κατά την ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, «ρεβάνς» για το 0-1, με πέναλτι, που καταλόγισε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, έστω μια ανάσα προ της περιοχής της ομάδας μας»!

• ΓΙΑ άλλη μία φορά η ΑΕΚ πηγαίνει ανυποψίαστη , ίσως και με αδικαιολόγητη, όσο και άφρονα, υπεροψία , για να συναντήσει τους «λύκους» με το ορθάνοικτο στόμα, τους Σπανό-Αγγελόπουλο-Κάναντι. Από τους οποίους ο πρώτος , από τα επίσημα του ΟΑΚΑ, ακόμη φωνασκεί και πανηγυρίζει προκλητικά, για τα δύο γκολ, από τους Ρισβάνη, Κουλούρη (και μετά το τρεις φορές ανακράξιμο ψυχοβγαλτικό του «΄Ωχ, Παναγιά μου , βοήθα» – κατά τα ραγίσματα στα «δοκάρια» της εστίας του «κοκκινοδοσμένου» αντι- Ανδρέα Γιαννιώτη, Μπάλας Μέγερι»!

* Σ.Σ.: Η «περίτρανη» απόδειξη, για την πλήρη αδυναμία της ΑΕΚ παρακολούθησης των τεκταινόμενων στα «σκοτεινοϋπόγεια» των αποφάσεων για το κάθε τι περί το ελληνικό ποδόσφαιρο, και το ακόλουθο: Σαν να μη έφτανε η ανησυχητικότατα περίεργη «αποστολή Παπαπέτρου στο ΟΑΚΑ, κατά την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019», ότι για «εξαπτέρυγα» του διαιτητή διόρισαν τον Αθηναίο, ασπρομάλλη Καρατζίκα, για α΄ (= τηλεοακροατή του Οσκαροβραβευμένου προπαγανδιστή Γιώργου Μίνου;)! Και β΄ τον Πειραιοτοπροερχέμενο Φωτόπουλο… Με 4ο τον άπειρο Ηπειρώτη Γιώργο Τάση, για … «να μη βλέπει- ούτε να ακούει» τα κλασικά «του Μοντέστο των Δυτικών Προαστείων», Γιάννη Αγγελόπουλου.

*Υ.Γ: Αχ, βρε φιλοαδελφέ και κορυφαίε στο είδος σου, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ, πόσο ακριβά μας στοιχίζει το ακατάπαυστο «καρδιοχτύπι» για την ΑΕΚ! Και πόσο μάταια ή υπερβολικά αγανακτούμε, γιατί το βροντόφωνο μας «ΑΕΚ, ξύπνα, σου στήνουν και στην κυπελλική ρεβάνς μαγείρευα …με «Τα 2 κακά της «Ντα-μίρ»ας σου»!

Φρίξος Κώνστας


Comments are closed.