ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποιο είναι το σχέδιο Πογιέτ για τον ΠΑΟ;

Published

on

stream_img

Το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό πλησιάζει και ο Πογιέτ με τρεις σημαντικές απώλειες, καλείται να λύσει έναν ακόμα δύσκολο γρίφο. Έτσι, χωρίς τους Μάνταλο, Ζουκουλίνι, Γκάλο θα πρέπει να καλύψει σημαντικά κενά κυρίως όσον αφορά τα εσωτερικά χαφ, αφού οι δύο απόντες Ζουκουλίνι-Μάνταλος αποτελούν σημαντική πληγή για την ομάδα. Το τακτικό κενό ο Πογιέτ θα το αντιμετωπίσει με δύο υποψήφια συστήματα, τα οποία είναι αρκετά πιθανό να δούμε απέναντι στον ΠΑΟ. Το πρώτο είναι το κλασσικό 4-3-3 του “Γκας” και το δεύτερο είναι το 4-4-2.

Όσον αφορά το πρώτο, εφόσον εφαρμοστεί θα δούμε τον Βάργκας εσωτερικό χαφ, αριστερό εξτρέμ Αραβίδη και κορυφή της επίθεσης Πέκχαρτ. Στο 4-4-2 όμως, ο Βάργκας θα αξιοποιηθεί ως αριστερό χαφ και επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αραβίδης-Πέκχαρτ.

Στο 4-3-3 το πλεονέκτημα της ΑΕΚ είναι πως πρόκειται για ένα γνωστό και δουλεμένο από τους ποδοσφαιριστές σύστημα, με το οποίο είναι εξοικειωμένοι και προσφέρει στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να απειλεί από τα άκρα. Αντίθετα το “Βρετανικό” 4-4-2 προσφέρει μεγαλύτερη ισορροπία σε επίθεση και άμυνα, ενώ παίχτες όπως ο Αραβίδης, θα αγωνιστούν σε θέσεις πιο κοντά στην φυσική τους θέση.

Continue Reading
Advertisement